Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Citigroup opent kantoor in Irak

Citigroup opent kantoor in Irak

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Citigroup gaat een kantoor openen in de Iraakse hoofdstad Bagdad. De centrale bank van het Arabische land heeft daarvoor toestemming gegeven, zo maakte het bedrijf maandag bekend. Citigroup wordt daarmee de eerste Amerikaanse bank met een kantoor in Irak.

Volgens Dennis Flannery, die de nieuwe vestiging gaat leiden, is Irak een interessante groeimarkt. ,,Onze economen voorspellen dat de Iraakse economie tegen 2050 een omvang zal hebben rond de 2 biljoen dollar'', zei hij maandag tegen zakenkrant The Wall Street Journal. Vorig jaar groeide het Iraakse bruto binnenlands product (bbp) volgens cijfers van het IMF met 8,4 procent tot ruim 212 miljard dollar.

Citigroup doet al wel zaken in Irak. De bank helpt en financiert buitenlandse bedrijven die in het land werken, zoals een aantal grote oliemaatschappijen. De bank wil echter ook een rol spelen in de financiering van de wederopbouw van de Iraakse infrastructuur. Die werd grotendeels verwoest na de door de Verenigde Staten geleide invasie in het land in 2003, die uiteindelijk leidde tot de val van dictator Saddam Hussein.

Er zijn wel andere buitenlandse banken met een fysieke aanwezigheid in Irak, maar vooral uit andere landen rond de Perzische Golf. Grote westerse banken zijn over het algemeen terughoudend, ook omdat de veiligheidssituatie in het land nog veel te wensen overlaat. Citigroup is al behoorlijk actief in het Midden-Oosten, met vestigingen in de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Qatar, Koeweit, Egypte en Libanon.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Beter dan verwachte kwartaalcijfers voor Citigroup
  2. 12 apr Beursblik: Amerikaanse banken klaar voor aftrap cijferseizoen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Citigroup

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Citigroup

62,310 31 mei
+0,380 +0,61%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links