Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VS: yuan wordt niet gemanipuleerd

VS: yuan wordt niet gemanipuleerd

WASHINGTON (AFN) - China doet nog altijd te weinig om de waarde van de eigen munt, de yuan, te laten stijgen. Het land manipuleert de koers van de munt echter niet. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën geconcludeerd in zijn halfjaarlijkse rapport over de Chinese munt.

De waarde van de yuan ten opzichte van de dollar is in de laatste anderhalf jaar met 7,5 procent gestegen. Die ontwikkeling en de afname van het Chinese handelsoverschot tonen volgens het ministerie aan dat niet kan worden geconcludeerd dat China de koers van de yuan manipuleert. Die opmerking is belangrijk, omdat een beschuldiging van manipulatie een reeks tegenacties van de VS in werking kan zetten die de internationale handel ernstig kunnen verstoren.

Het Chinese staatspersbureau Xinhua noemde de Amerikaanse conclusies woensdag een positief signaal. ,,Het is tijd om dit zinloze dispuut achter ons te laten en ons te richten op nieuwe mogelijkheden voor bilaterale en internationale samenwerking'', aldus Xinhua.

G20

Ondanks de vooruitgang in de afgelopen 18 maanden is de yuan nog altijd ,,significant'' ondergewaardeerd, benadrukte het Amerikaanse ministerie. Het gaf daarbij wel aan dat China op de G20-top van november heeft beloofd meer actie te zullen ondernemen om de waarde van de yuan te laten stijgen, zodat de munt een betere weerspiegeling vormt van de economische kracht van het land.

De belangenorganisatie van de Amerikaanse industrie reageerde teleurgesteld op het rapport. ,,President Obama heeft nu al zes keer geweigerd China als manipulator te bestempelen. Dat draagt bij aan het verlies van honderdduizenden banen in de Amerikaanse industrie'', stelde de leider van deze organisatie.

Critici van het Chinese valutabeleid stellen dat China de waarde van de eigen munt kunstmatig laag houdt, om de eigen export te bevorderen. De goedkope yuan maakt Chinese producten aantrekkelijk op de internationale markt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/CNY

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 december 2011 11:55
    Deze belangenorganisatie van de Amerikaanse industrie heeft boter op het hoofd. ze denken alleen maar aan de winst ipv. het welzijn van de mensen. haal dan werk terug, dat helpt veel beter dan dat gezeur over de yuan. daarmee help je mensen aan het werk en wat daar al dan bijhoort.
    dan zie je pas echt wat een yuan waard is.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links