Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuw record kosten obligatieverzekeringen

PARIJS (AFN) - De kosten van het verzekeren van Italiaans en Frans staatspapier tegen wanbetaling zijn maandag naar recordhoogte gestegen door de zorgen bij beleggers over de schuldencrisis in Europa.

Vijfjarige zogenoemde credit default swaps (CDS) op Franse staatsobligaties stegen tijdens de middaghandel tot 180 basispunten. Dat betekent dat het 180.000 dollar (127.400 euro) kost om voor 10 miljoen dollar aan staatsleningen van het land te verzekeren. Het CDS-tarief voor Italië klom tot een nieuw record van 417 basispunten. Dat had te maken met de angst op de financiële markten dat Rome niet in staat is om de beloofde bezuinigingsmaatregelen door te voeren.

Een CDS is een instrument waarmee beleggers zich kunnen beschermen tegen betalingsverzuim van een lener. De prijs van een CDS drukt uit hoe hoog beleggers het risico schatten dat een land zijn leningen niet kan aflossen.

Ook de CDS-tarieven voor de andere landen in de eurozone gingen omhoog. Beleggers vrezen dat het tweede reddingsplan voor Griekenland niet kan voorkomen dat andere landen besmet raken en mee omlaag worden gezogen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links