Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Delivery Hero - 2024

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Gotcha70 10 juli 2024 14:03
  Delivery Hero-Aktie: Ein völlig falsches Urteil?
  Die Delivery Hero-Aktie hat innerhalb von zwei Tagen alle Verluste des Flash Crashes am Montag wettgemacht. Hat die Börse sich komplett geirrt?
  Peter Wolf-Karnitschnig
  |
  Heute, 11:35 Uhr

  Anleger, die den Flash Crash am Montagmorgen für einen Einstieg in die Delivery Hero-Aktie nutzten, dürfen sich über eine satte Rendite freuen. Innerhalb von zwei Tagen hat das Papier des Lieferdienstes knapp 20 Prozent gewonnen und damit alle Verluste zum Wochenauftakt wettgemacht. Hat die Börse am Montag ein völlig falsches Urteil gefällt?

  Ein anderer zweiter Blick
  Es scheint so, zumindest legte das die Kursentwicklung der Delivery Hero-Aktie nahe. Nachdem sich Anleger in einer ersten Reaktion über die Erhöhung von Rückstellungen für mögliche Kartellrechtsstrafen schockiert zeigten, sehen sie in einer zweiten Reaktion offenbar etwas Positives.

  Vielleicht ist es die Tatsache, dass Delivery Hero so proaktiv und offen auf das Thema reagiert hat. Vielleicht ist es aber auch die Einschätzung, dass die Höhe der drohenden Strafen keineswegs die Geschäftstätigkeit des Lieferdienstes beeinträchtigen wird.

  Analysten sind nach wie vor bullisch in Bezug auf die Delivery Hero-Aktie eingestellt. Die Oberbullen kommen derzeit aus dem Hause Bernstein Research. Sie sehen das Kursziel bei 59 Euro und prognostizieren damit fast eine Verdreifachung des Aktienkurses. Aber auch die Experten von JPMorgan und Hauck Aufhäuser sehen weiteres Upside an der Börse für den Lieferdienst.

  Davon hängt die Kursentwicklung ab
  Die weitere Kursentwicklung der Delivery Hero-Aktie wird von zwei Dingen abhängen: Einerseits dem Umsatz- und Ergebniswachstum der kommenden Quartale und andererseits dem Fortgang der strategischen Fokussierung auf die Kernmärkte des Unternehmens.

  www.finanztrends.de/delivery-hero-akt...
 2. forum rang 7 Gotcha70 10 juli 2024 14:05
  Hoop op meer winst in Korea stabiliseert Delivery Hero
  10 juli 2024 om 12:15 uur

  FRANKFURT (dpa-AFX) - Het vooruitzicht van meer winstgevende activiteiten in Zuid-Korea heeft de aandelenkoers van Delivery Hero woensdag gestabiliseerd. Nadat de aandelen van het voedselbezorgbedrijf maandag naar een vijfmaands dieptepunt van 17,35 euro daalden na bezorgdheid over een mogelijk hoger dan verwachte EU-antitrustboete, stegen ze onlangs met bijna 10 procent tot iets meer dan 21 euro rond lunchtijd. De verliezen sinds het begin van de week zijn dus bijna goedgemaakt. Het jaarlijkse verlies werd beperkt tot iets meer dan 16 procent.

  Initiatieven van Woowa Brothers, de exploitant van de Koreaanse filialen van Delivery Hero, waren verantwoordelijk voor het herstel van de aandelenkoers. Het bedrijf is van plan om de gebruikersinterface van zijn Baemin-app te herzien en kondigde ook een nieuwe prijsstructuur aan. Analisten juichten de plannen toe.

  Het verhogen van de handelskosten zou de winstgevendheid van Baemin (Baedal Minjok) aanzienlijk verhogen, schreef UBS-analist Jo Barnet-Lamb in een eerste reactie. Hij wees erop dat de procentuele vergoeding van de app momenteel lager is dan die van concurrenten zoals CPNG en Yogiyo.

  Analist Marcus Diebel van de Amerikaanse bank JPMorgan legde ook uit dat er naast het verhogen van de commissiepercentages ook kortingen zouden worden gegeven voor afhaalorders en berekende de algehele positieve impact van de vernieuwingen. Hij verwacht een instroom van ten minste ongeveer 200 miljoen euro voor het bedrijfsresultaat op jaarbasis (EBITDA) vanaf 2025. Daarnaast zal de herziening van de app transparantievoordelen met zich meebrengen en - met betrekking tot de deelnemende restaurants - meer keuze voor eindklanten. Gezien de concurrentie sluit de JPMorgan-expert echter niet uit dat een deel van de winst opnieuw geïnvesteerd kan worden.

  De innovaties zijn geruststellend, zegt Bernstein-expert Annick Maas, verwijzend naar de concurrentiedruk in Zuid-Korea die de afgelopen maanden op de aandelen heeft gewogen. Zij verwacht nu dat de marktaandelen van Woowa Brothers in Korea zich zullen blijven stabiliseren./ck/bek/mis

  nl.marketscreener.com/koers/aandeel/D...
 3. forum rang 7 Gotcha70 11 juli 2024 14:10
  ANALYSE FLASH: UBS verlaagt target voor Delivery Hero naar 39 euro - 'Buy'

  De grote Zwitserse bank UBS heeft het koersdoel voor Delivery Hero vastgesteld van 53 naar 39 euro, maar liet de rating op "kopen" staan. Zuid-Korea is een sleutel tot het investeringsverhaal van de maaltijdbezorger, schreef analist Jo Barnet-Lamb woensdagavond ter gelegenheid van de herziening van de Baemin-app voor de lokale markt en een nieuwe prijsstructuur. De ontwikkeling van het marktaandeel van Baemin staat aan de vooravond van een positieve trendbreuk. Dit is de voorwaarde voor een turnaround van de Delivery Hero papers. Het lagere koersdoel weerspiegelt zijn conservatievere beoordeling van de winststijging in de volgende jaren en de hogere kapitaalkosten./ag/edh
 4. forum rang 7 Gotcha70 11 juli 2024 14:13
  Bernstein verlaat Delivery Hero bij 'Outperform' - target 59 euro

  NEW YORK (dpa-AFX Analyser) - Het Amerikaanse analistenbureau Bernstein Research heeft zijn rating voor Delivery Hero gehandhaafd op "outperform" met een koersdoel van 59 euro. Analist Annick Maas ging woensdag in op het onderwerp "Generatie Z en de toekomst van voedselbezorgdiensten". Deze generatie is de eerste "mobile-first" generatie, d.w.z. voornamelijk gericht op mobiele apparaten. Bovendien zijn mensen geboren tussen 1996 en 2009 opgegroeid met een toenemend dienstenaanbod en hechten ze veel meer waarde aan vrije tijd dan eerdere generaties. Dit alles komt het potentieel van voedselbezorgdiensten ten goede.
 5. forum rang 7 Gotcha70 11 juli 2024 14:15
  Jefferies laat Delivery Hero achter bij 'kopen' - koersdoel 61,50 euro

  NEW YORK (dpa-AFX Analyser) - Het analistenbureau Jefferies heeft de rating voor Delivery Hero op "kopen" gelaten met een koersdoel van 61,50 euro. In een studie die woensdag beschikbaar was, verwees analist Giles Thorne naar een rapport over een aangekondigde tariefverhoging en andere beloofde maatregelen van de Zuid-Koreaanse dochteronderneming Baemin om de winstgevendheid te vergroten. "Het voedselbezorgbedrijf heeft eindelijk de hoek omgeslagen in zijn activiteiten in Zuid-Korea", schreef de expert. Delivery Hero heeft nu een structurele oplossing gevonden voor een lastig probleem.
 6. forum rang 7 Gotcha70 11 juli 2024 14:18
  ANALYSE FLASH: JPMorgan verlaat Delivery Hero op 'overwogen' - koersdoel 38 euro

  NEW YORK (dpa-AFX Broker) - De Amerikaanse bank JPMorgan heeft zijn rating opgewaardeerd naar Delivery Hero met een koersdoel van 38 euro. De uitgebreide herziening van de Baemin-app voor de Zuid-Koreaanse markt is positief, schreef analist Marcus Diebel woensdagochtend. Hij berekent het effect op het bedrijfsresultaat (Ebitda) vanaf 2025 op zo'n 200 miljoen euro.
 7. forum rang 7 Gotcha70 12 juli 2024 12:39
  JPMorgan verlaagt koersdoel voor Delivery Hero naar 34 euro - 'Overweight'.

  NEW YORK (dpa-AFX Analyst) - De Amerikaanse bank JPMorgan heeft zijn koersdoel voor Delivery Hero verlaagd van 38 naar 34 euro, maar liet de rating staan op "Overwogen". Structurele groeimogelijkheden blijven zich ontwikkelen, schreef analist Marcus Diebel in zijn vrijdag gepubliceerde vooruitblik op het rapportageseizoen voor de Europese internetsector. Bij Delivery Hero is de zwakte in Azië nu de consensus geworden. De winstgevendheid voor het hele jaar zal afhangen van de tweede helft. Het halfjaarverslag zal daarom waarschijnlijk gericht zijn op mogelijke signalen van overnameactiviteiten en hun omvang./ag/mis
 8. forum rang 7 Gotcha70 14 juli 2024 21:24
  DELIVERY HERO ZET HAAR VOLLEDIGE INVESTERING IN GLOVO OP HET SPEL OVER DE VERDELING VAN BOETES EN SANCTIES

  ÁLVARO MEDINA
  14 JULI 2024 06:00
  Bezorger Hero heeft 80% verloren op de beurs sinds de hoogtepunten van 2021 en 50% sinds het meer dan de helft van Glovo kocht voor een luttele 400 miljoen euro. Dit bedrag is precies hetzelfde als de voorziening die is getroffen voor de mogelijke monopolieboetes die het bedrijf riskeert. Het bedrijf maakte vorig jaar voorzieningen "voor een vermeende concurrentiebeperkende overeenkomst om nationale markten te verdelen, commercieel gevoelige informatie uit te wisselen en niet-klantenovereenkomsten".

  Het Duitse moederbedrijf van Glovo maakte echter een te optimistische eerste waardering van het Spaanse bedrijf van meer dan 1,2 miljard euro. Een meer uitgebreide analyse van het door Oscar Pierre opgerichte bedrijf verlaagde de prijs echter tot slechts 400 miljoen euro, een derde van wat aanvankelijk was overeengekomen. Opgemerkt moet worden dat de deal werd overeengekomen in juli 2022 en op dat moment bereikte het thuisbezorgingsbedrijf een 'unicorn' waardering, dat wil zeggen meer dan 1.000 miljoen euro. Papier houdt alles vast.

  DELIVERY HERO EN WANNEER PAPIER ALLES KAN INNEMEN
  De realiteit is echter heel anders. Glovo was zelf een kapitaalverslinder, cash brandde door de balans, terwijl de schulden met sprongen groeiden. Wat een ongeëvenaarde operatie was, vooral toen het in aandelen werd uitgevoerd, is een echte hoofdpijn geworden voor het Duitse moederbedrijf, tot het punt dat Uber te hulp schoot met de aankoop van 1,2 miljard euro.

  Glovo is echter een machine om verliezen te verdelen onder zijn aandeelhouders. Het heeft weinig zin om aandelenopties te hebben, hoe miljoenenplan het ook is voor Oscar Pierre's managers en zijn werknemers. De gecumuleerde verliezen sinds vorig jaar bedragen al meer dan 600 miljoen euro. Alleen al in 2023 bedragen ze 210 miljoen. Deze rode cijfers hebben Glovo gediend als een excuus voor de rechtbank om de zware boetes en straffen die zijn opgelegd voor het niet naleven van de Rider wet niet te hoeven betalen, en het bedrag hiervan zou nog kunnen stijgen na de klacht van het Openbaar Ministerie voor het gebruik van valse freelancers.

  Delivery Hero betaalde met een aandelenruil tegen 0,68 per aandeel, zonder vaste prijs. Het probleem is dat het Duitse moederbedrijf tegen die tijd meer dan 50% had verloren op de beurs en nu op weg is om zijn historische dieptepunten te testen, in een negatieve kortetermijntrend zit en niet boven de 21 euro per aandeel uitkomt.

  GLOVO EN DE BETALING VAN €400 MILJOEN SLECHTS TWEE JAAR GELEDEN
  Concreet betaalde het moederbedrijf van Glovo €395 miljoen aan aandelen met een nieuwe uitgifte. De waardering van Glovo was €800 miljoen. De boetes en socialezekerheidsschulden van Glovo bedragen alleen al in Spanje meer dan €430 miljoen. De nieuwe strafzaak tegen de oprichter van Glovo, die tot zes maanden gevangenisstraf kan krijgen, brengt het Duitse beursgenoteerde bedrijf nog meer in de problemen.

  Degenen die nu aandelen van Delivery Hero bezitten, hebben een verlies geleden van 80 van elke 100 euro sinds de deal in december 2022 werd gesloten. De hoogte van de boetes voor Glovo hangt nu af van de rechter, maar volgens het criterium van boekhoudkundige voorzichtigheid heeft het Duitse bedrijf een bedrag dat vergelijkbaar is met zijn volledige investering in Glovo op zijn balans gezet voor het geval ze werkelijkheid worden.

  "Voor het uitvoeren van de diensten maakt Glovo gebruik van werknemers die moeten worden geregistreerd in het speciale regime voor zelfstandigen van de Sociale Zekerheid, waarbij met hen een relatie wordt aangegaan die commercieel lijkt, waardoor het bedrijf zijn bedrijfskosten kan verlagen, door geen salaris te garanderen dat overeenkomt met de werkdag, en door de bedragen die overeenkomen met de arbeidsbijdragen van deze personen niet af te dragen aan de Sociale Zekerheid", aldus het Openbaar Ministerie in zijn klacht tegen Óscar Pierre.

  DE KLACHT VAN DE OPENBARE AANKLAGER TEGEN GLOVO
  Deze praktijk is in strijd met wat is vastgelegd in het wetboek van strafrecht, waarin staat dat degenen die "door middel van bedrog of misbruik van een noodsituatie, aan de werknemers die bij hen in dienst zijn arbeids- of socialezekerheidsvoorwaarden opleggen die de rechten die zij door wettelijke bepalingen, collectieve overeenkomsten of individuele contracten hebben erkend, schaden, onderdrukken of beperken", gestraft kunnen worden met zes maanden tot zes jaar gevangenisstraf, aldus het Openbaar Ministerie.

  Maar zoals de tekst uitlegt: "Glovo handhaaft dezelfde arbeidsrelatie met haar werknemers, zelfs na 12/01/2023, die nog steeds verplicht zijn om zich als zelfstandige in te schrijven en hun eigen bijdragen te betalen als ze diensten willen blijven leveren voor het bedrijf, wat een praktijk is die niet is toegestaan door de arbeidswetgeving en die de rechten die het erkent voor werknemers, zoals die met betrekking tot salaris, werktijden, pauzes, verlof, vakantie of sociale bescherming, ondermijnt en onderdrukt".

  De vereiste om je als zelfstandige te registreren om als rider op het platform te kunnen werken is in de nacht van 2 juli nog steeds aanwezig op de website van Glovo. Een verdere demonstratie van het standpunt van het bedrijf om te blijven werken met freelancers.

  www.que.es/2024/07/14/delivery-hero-p...
 9. forum rang 7 Gotcha70 17 juli 2024 20:56
  RBC verlaagt het koersdoel voor Delivery Hero naar 45 euro - 'Outperform'.

  NEW YORK (dpa-AFX Analyst) - De Canadese bank RBC heeft zijn koersdoel voor Delivery Hero verlaagd van 63 naar 45 euro, maar liet de rating staan op “Outperform”. De zwakte in de aandelenkoers van het voedselbezorgbedrijf, veroorzaakt door zorgen over de concurrentie, biedt een aantrekkelijke instapmogelijkheid, schreef analist Wassachon Udomsilpa in een woensdag gepubliceerd onderzoek. Zij beschouwt Delivery Hero als een succesverhaal van hoge kwaliteit voor de lange termijn en wijst op de kracht van het merk. Haar analyse van app-gegevens geeft ook aan dat de toenemende investeringen waarschijnlijk zullen renderen. Dit geeft haar vertrouwen in de strategie om winstgevendheid op korte termijn op te offeren om duurzaam marktleiderschap te garanderen./ck/bek

  www.boerse.de/nachrichten/RBC-senkt-Z...
 10. forum rang 7 Gotcha70 18 juli 2024 11:41
  CCOO klaagt Glovo aan en eist dat 300 'riders' in Navarra werknemers in dienst nemen

  De vakbond stelt aan de kaak dat het thuisbezorgingsbedrijf “systematisch de arbeidswetgeving blijft overtreden die zijn activiteiten reguleert”. CCOO eist nu dat de arbeidsrechtelijke controle-instanties bepalen dat de meer dan 300 'riders', die momenteel in Navarra als schijnzelfstandigen voor het bedrijf werken, worden geherclassificeerd als werknemers.

  EDITORIAAL
  Pamplona - 17 juli, 2024 - 11:33

  CCOO heeft Glovo aangeklaagd wegens het niet naleven van de arbeidswetgeving in Navarra en Spanje, zoals woensdag in een verklaring werd gemeld. Hierin stelt de vakbond aan de kaak dat het thuisbezorgingsbedrijf, dat al 206 mensen heeft moeten erkennen als werknemers van het bedrijf, “systematisch de arbeidswetgeving blijft overtreden die van toepassing is op haar activiteiten”.

  De vakbond eist de “onmiddellijke en effectieve” actie van de arbeidsrechtelijke controle-instanties om vast te stellen dat de meer dan 300 renners, die momenteel in Navarra als schijnzelfstandigen voor het bedrijf werken, als werknemers moeten worden geherclassificeerd. De vakbond eist ook de erkenning van de arbeidsrelatie vanaf de inwerkingtreding van de Ruiterwet in augustus 2021. Sindsdien weigert het bedrijf de regels toe te passen, aldus CCOO.

  In de rechtszaak dringt de vakbond er bij de Generale Thesaurie van de Sociale Zekerheid op aan om de zelfstandigenbijdragen die de werknemers van het bedrijf hebben betaald, terug te betalen. Voor de vakbond is de erkenning door het werknemersstatuut als werknemers in de drieëntwintigste aanvullende bepaling voldoende om deze groep de bijdragen die ze nooit hadden mogen betalen volledig terug te geven.

  EERDERE KLACHTEN
  Deze klacht voegt zich bij de klachten die de vakbond al in eerdere perioden heeft ingediend. Voorafgaand aan de goedkeuring van de Rider Act eiste de CCOO van Navarra de erkenning van de arbeidsrelatie tussen het bedrijf en de werknemers tussen oktober 2018 en augustus 2019 en tussen september 2019 en augustus 2021. In beide gevallen heeft het bedrijf de uitspraak van de Inspectie genegeerd waarin het werd verzocht de bezorgers in dienst te nemen.

  Door de inbreuken van Glovo in Navarra en andere autonome gemeenschappen heeft het merk een schuld van miljoenen aan boetes opgebouwd.

  navarracapital.es/ccoo-navarra-demand...
 11. forum rang 7 Gotcha70 18 juli 2024 17:02
  JPMorgan waardeert Delivery Hero op 'Overwogen' - Koersdoel 34 euro
  NEW YORK (dpa-AFX Analyst) - De Amerikaanse bank JPMorgan heeft zijn rating voor Delivery Hero gehandhaafd op “Overwogen” met een koersdoel van 34 euro met het oog op een persbericht over kartelonderzoeken in Zuid-Korea. Het is nog te vroeg om de berichten echt te categoriseren, schreef analist Marcus Diebel donderdag. Maar ze zijn niet nuttig voor de lopende algemene revisie van de Zuid-Koreaanse dochteronderneming Baemin./tih/ag

  www.boerse.de/nachrichten/JPMorgan-be...
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.