Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Test toppenzone 506 tot 510

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

160 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 maart 2017 10:25
    quote:

    OllyNL schreef op 2 maart 2017 10:21:

    [...]

    Rondje op de gasboot lijkt mij ook nog mooi ja :) Maar ik moet echt wachten tot de 9e na cijfers AMG en MU ergens de derde week van maart.

    Gisteren toch niet m'n putje mee genomen, had ik dus gewoon wel moeten doen.. vanochtend maar long gegaan, en nu staat de boel onder water haha :p Prachtig. Geef het tot morgen de tijd.
    43 zorgt alweer voor wat verkopers. Ik denk dat er nog kansen genoeg komen.

    Okay, ik dacht dat je die p500 nog had. Op 503,00 vangen ze hem iedere keer op nu. Volk wat de boot van gisteren heeft gemist denk ik.

  2. Ricktrader 2 maart 2017 10:32
    quote:

    hansfl schreef op 2 maart 2017 10:09:

    [...]

    Die euforie is klinkklare onzin inderdaad. Kan het waarschijnlijk nog wel dalen.. euforie was er bij de laatste grote daling ook niet volgens mij, wat was het rond 2008??

    En Reversal, jij moet solliciteren bij iex.... wat een nutteloze verhalen.. Als je nou eens zei hoeveel je verdiend hebt met al die wijsheid. Wisten we of we er iets aan hadden maar dat zeggen TA'ers nooit.

    Goedemorgen Hans,

    Als je het nutteloos vindt is mijn advies dat je ze gewoon niet leest.

    Ik ben fulltime trader en handel voor eigen rekening. Wat ik precies verdien gaat je eerlijk gezegd niks aan.

    Wat ik verdien heeft ook niks te maken met of mijn analyse wel of niet nuttig is. De waarde van mijn analyse zal gaandeweg moeten blijken uit de praktijk, tenminste als ik deze hier blijf plaatsen. Ik was wel van plan om hier de komende periode dagelijks mijn analyse te plaatsen.

    Zie het maar als nog een extra verhaal wat je af kunt zeiken, dan heeft het voor jou zelfs nog een beetje nut ;-)
  3. OllyNL 2 maart 2017 10:36
    quote:

    Alex XNL schreef op 2 maart 2017 10:25:

    [...]

    43 zorgt alweer voor wat verkopers. Ik denk dat er nog kansen genoeg komen.

    Okay, ik dacht dat je die p500 nog had. Op 503,00 vangen ze hem iedere keer op nu. Volk wat de boot van gisteren heeft gemist denk ik.

    Zag het ja, elke keer rond die 43-44. Maar komt nog wel idd.

    Twijfelde gisteren over meenemen of niet, uiteindelijk net voor sluit verkocht, pijnlijk. Calletje van nu kijk ik nog aan tot morgen, als dat niks wordt kap ik voorlopig weer even met die optie troep.
  4. retsok 2 maart 2017 10:59
    Ik heb het al eerder geschreven, Teveel mensen Te weinig werk...

    en dat voelen mensen, "de american dream" is niet meer haalbaar..

    vandaar de angst voor de toekomst en het terug willen naar... trump/wilders ed.

    En dat mond uit in de "sociale revolutie"..

    en dan helpt geen pechtold of rutte met ik ben een optimist...

    Hope for the best but PREPARE for the worst..

    Wessel Aslander..
    Niet alleen getroffen werknemers maar ook de Staat krijgt grote problemen

    Het is zeker denkbaar dat er door verregaande automatisering en robotisering, vooral bij laag- en gemiddeld opgeleiden, een structureel (veel) hogere werkloosheid ontstaat en dat is (zeer) slecht nieuws voor de begroting. Ten 1e worden uitkeringen uit de staatskas betaald, dragen robots geen sociale premies af en betalen zij ook geen inkomsten-belasting of BTW of andere belastingen / accijnzen. Dat wordt een enorm en ondraaglijk FINANCIEEL probleem voor de overheid zodra robots massaal mensen gaan vervangen. En dat punt kan wel eens dichterbij zijn dan menigeen denkt; die ontwikkelingen gaan zeer snel. Voor de duidelijkheid: het Westen kan zijn hang naar lage prijzen, in mondiale concurrentie met landen als China, ALLEEN volhouden als er verregaand geautomatiseerd en gerobotiseerd wordt. Maar zeker een snel tempo van verregaande automatisering en robotisering zorgt voor enorme menselijke (werkloosheids)problemen en financiële problemen (voor de overheid). Bill Gates, de oprichter van Microsoft, ziet die problemen ook en kwam enige tijd geleden met enkele oplossingen die interessant en haalbaar zijn. Omdat een snelle en dus zeer ingrijpende robotisering onoverkomelijke problemen oplevert, MOET dat in een traag tempo plaatsvinden.

    De komende robotiseringsgolf zal afgeremd MOETEN worden …

    Ook Gates voorziet dat de robotisering op veel gebieden in de komende 20 jaar in hoog tempo plaatsvindt; met de bijbehorende geschetste problemen. Hij stelt b.v voor om vervanging van een werknemer door een robot met dezelfde sociale premies, inkomstenbelasting enz. te belasten; omdat zij hetzelfde werk doen. Hierdoor is het verlies van banen, zeker als hier tijdig met opleidingen en (bij)scholing op in wordt gesprongen, beperkt genoeg om niet tot grote problemen te leiden. Curieus genoeg stemde het Europees parlement daar onlangs tegen, iets dat duidelijk maakt dat onze volksvertegenwoordigers niet snappen wat er op ons af komt ! Ik denk dat Gates gelijk heeft en dat hij goed inschat wat er de komende tientallen jaren staat te gebeuren; aan de ene kant iets onvermijdelijks maar aan de andere kant iets wat we NU NOG in goede banen kunnen leiden. Als massale invoering van ‘harde’ of ‘zachte’ robots eenmaal in de volgende stroomversnelling komt, is het te laat en treedt zware economische ontwrichting op. Want NU AL loopt het verlies aan gerobotiseerde banen steeds verder op en stemmen steeds meer vooral laaggeschoolden (die hun banen hebben verloren of kunnen verliezen) op populisten die dit om willen draaien. Denkend dat ze veel banen uit landen als China en Mexico terug kunnen halen; banen die echter in hoge mate gerobotiseerd worden ! Nu maar hopen dat NATIONALE politici wél goede oplossingen aandragen voor deze snel toenemende problematiek …
  5. retsok 2 maart 2017 11:02
    Nikken/Erem..

    Gökhan Erem REPLY
    2 maart 2017 at 10:04
    Ik praat toch geen Rotterdams of zo. :-) Eerst neerwaarts want 505 is intact en we zijn OB intradag + neg. divergentie. Dan kijken of 502 , 500 ,497, 494 steun biedt. Zo ja dan > 505 naar 520 zo nee dan is de meest steile trend stuk (onder 494) en is er tussentijds geen OB op dag en week grafieken gemaakt. Dan is de uitbraak van gisteren een sof. Als één van deze niveaus het wel houdt en we draaien boven 505 of we maken lager een signaal, (PR of fibo bijv) dan 520 als het snel gebeurt anders 535 als de daling langer duurt dan de rest van deze week. Tot slot, tussentijds niet OS worden aub.
    Zal ik anders gaan tweeten of zo?
  6. [verwijderd] 2 maart 2017 11:18
    quote:

    Reversal schreef op 2 maart 2017 10:32:

    [...]

    Goedemorgen Hans,

    Als je het nutteloos vindt is mijn advies dat je ze gewoon niet leest.

    Ik ben fulltime trader en handel voor eigen rekening. Wat ik precies verdien gaat je eerlijk gezegd niks aan.

    Net Bas weer. Je kan gewoon je percentage winst geven, wat gebruikelijk is.. Zal je inderdaad niet lezen, bij de eerste kritische noot meteen een vage reactie. Niet gewoon zeggen, dit jaar 10%, noem maar wat maar meteen als een politicus, dat kan ik niet zeggen, de groeten.

  7. Ricktrader 2 maart 2017 11:26
    quote:

    hansfl schreef op 2 maart 2017 11:18:

    [...]

    Net Bas weer. Je kan gewoon je percentage winst geven, wat gebruikelijk is.. Zal je inderdaad niet lezen, bij de eerste kritische noot meteen een vage reactie. Niet gewoon zeggen, dit jaar 10%, noem maar wat maar meteen als een politicus, dat kan ik niet zeggen, de groeten.

    Zag het niet als een kritische noot hoor Hans. Ik voel geen behoefte om mij op die manier hier te verantwoorden en al helemaal niet richting iemand die jet toch niks vindt.

    De analyse zelf zou zijn toegevoegde waarde moeten tonen. Wat ik verdien gaat verder dan alleen zo'n analyse, daar komt ook een tradeplan bij kijken.

    Maar goed, jij vindt het niks en dat is je goed recht. Laten we elkaar verder gewoon negeren dan.
  8. Ricktrader 2 maart 2017 12:03
    quote:

    MaxR schreef op 2 maart 2017 11:30:

    Percentage winst is ook helemaal niet spannenend.
    Het gaat er gewoon om of je consistent winstgevend bent. Eigenlijk heb je het antwoord al gegeven door te zeggen dat je full time trader bent Reversal. ;)
    Klopt ook MaxR.

    Ik ga ervan uit dat iedereen hier zijn eigen manier heeft om de omstandigheden te analyseren en vervolgens een strijdplan heeft hoe daar vervolgens op te handelen (tradeplan).

    Een analyse van de omstandigheden zoals ik dat doe kan voor anderen als aanvullende informatie dienen bij hun analyse van de omstandigheden. Dan zou wel moeten blijken dat het een toegevoegde waarde is natuurlijk :-), dat zie je niet na 1 analyse.

    Dat is een on going proces, gaandeweg zou moeten blijken of dat het geval is. Daar ben ik wel benieuwd naar en vandaar dat ik die analyse hier plaats.

160 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links