Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Neerwaarts vervolg AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

1.278 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 64 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bennyboy 10 maart 2015 21:23
    quote:

    UpperdeDown schreef op 10 maart 2015 21:19:

    [...]

    Prima tips Andy. Echter denk ik eerder aan deze calls rond het niveau 470 - 474. Wellicht vrijdag of maandag.
    Ik stap pas in na een duidelijke positieve MACD crossing, beter iets te laat, dan te vroeg..
    Vandaag short gegaan TS 500 voor 2.61
    10 puntjes eraf is voldoende;-)
  2. Bennyboy 10 maart 2015 21:25
    quote:

    longer6 schreef op 10 maart 2015 21:22:

    1 van die cnbc on-market video's. maar ze worden weer heel erg negatief. draai dichtbij? nog een keer 60 punten van de s&p af etc. ik ga film kijken. hopen morgen op een groen begin en meteen in de morgen een qe drop. wil van die longs af.
    De DOW zakt al 5 dagen, daar worden ze tegenwoordig zenuwachtig van..
  3. [verwijderd] 10 maart 2015 21:28
    quote:

    Bennyboy schreef op 10 maart 2015 21:25:

    [...]
    De DOW zakt al 5 dagen, daar worden ze tegenwoordig zenuwachtig van..
    ik volg cnbc iets meer dan een jaar. bij dit soort statements komt het vaak voor dat er een draai aan zit te komen. heb ze wel eens gebruikt als contra-indicator. deze keer zal het wel niet. zolang als die euro zo blijft glijden zal het niet goedkomen daar.
  4. [verwijderd] 10 maart 2015 21:31
    Ja ze zijn er weer in grote getalen. De beren zijn uit de winterslaap. Eerst was het de EU die zou ophouden te bestaan nu is het de euro die eraan gaat. Griekenland uit de EU wordt weer uit de kast gehaald. Olie wordt waardeloos..allemaal bla bla bla. Griekenland blijft gewoon in de EU, 1 op 1 koers is helemaal niet verkeerd en olie blijft gewoon rond deze niveaus. Even ordinair cashen dat is er aan de hand, meer niet.
  5. [verwijderd] 10 maart 2015 21:33
    Alles wat economisch in de USA gebeurt maken wij met een vertraging van een jaar of 5 jaar mee. Indertijd toen de USA met QE begon was een aantal overwegingen:
    Door het vooruitzicht van toenemende inflatie zou de koers van de Amerikaanse dollar dalen, hetgeen tot een versterking van de exportpositie van het Amerikaanse bedrijfsleven zou leiden.

    De kwantitatieve versoepeling zou leiden tot hogere aandelenkoersen, welke toegenomen welstand consumptief zou worden aangewend, die uitgaven zouden leiden tot hogere inkomens en hogere winsten.


    Nu 6 jaar later lijkt dat de USA te zijn gelukt.
    Als we dit scenario voor de EU kopiëren dan zullen:
    1 de koers van de Euro dalen;
    2 de aandelenkoersen in de Eurozone stijgen.

    Wel 1 verschil(letje). Wij zitten met Griekenland, een dark horse dat het vertrouwen van de consument in de Euro kan beschamen.
  6. [verwijderd] 10 maart 2015 23:21
    Het probleem op de beurs is volgens mij het volgende:
    Allereerst hebben we te maken met de QE! Het probleem hier is het volgende en dat zie ik niemand beschrijven, ondanks dat ik al maanden meelees. Maar goed! Het probleem is is dat de zuidelijke landen hierdoor door het bij laten drukken van geld constant in hun oude gedrag door kunnen gaan met hun wanbeleid en dat de noordelijke landen hiervan de dupe worden. Dit is uitstel van grotere ellende.
    De olieprijs heeft geen enkele reden om naar boven te gaan waarom? Omdat er nog steeds forse krimp is op industrieel vlak. De enigste manier om nu de olieprijs omhoog te krijgen is/zijn aanslagen en hele grote ook. Aangezien dit niet gaat gebeuren zullen we nog langere tijd dit soort prijzen zien en zolang ze niet indammen met het oppompen van teveel olie zal de prijs misschien nog wel lager worden.
    Het derde punt is de euro: deze is natuurlijk waardeloos met alle zuidelijke landen in ons midden. Hier kende ze altijd al een wanbeleid wat de vroegere muntkoersen ook laten zien. De zuidelijke landen zijn zo blij als een kind dat ze in de euro zitten.
    Griekenland gaat en moet eruit dit is niet meer houdbaar alleen kan de eu dit op dit moment nog niet toelaten. Ik lees hier vaak dat griekenland te niet groot genoeg is om europa kapot te laten gaan maar dat is het juist wel. Omdat je een dominoeffect krijgt. Als griekenland niet hoeft hoeft spanje ook niet en portugal ook niet en italie ook niet en frankrijk ook niet dus dan krijgen we een dominoeffect wat de euro laat ontploffen. Wat er gaat gebeuren is dat griekenland de oude munt terugkrijgt en deze naast de euro gaat lopen (een soort zijdelingse munt). Hierdoor kan je zo'n land wel netjes af laten vallen zonder dat andere landen dit ook gaan doen.
    Dan de prijzen op de beurs is het te hoog of te laag. Ieder weldenkend mens weet dat de prijzen te hoog zijn. Veel te hoog. Deze zeepbel kan niet lang standhouden en die miljarden die zogenaamd in de euro gepompt worden komen niet ten goede aan de noordelijke landen alleen de zuidelijke landen hebben hier wat aan. Langzaam wordt het duidelijk dat er weleens heel wat kan gaan gebeuren op de beurs. Heel langzaam komt de realiteit erdoor heen bij iedereen en vooral bij de grote spelers en niet de spelers op dit forum (de kleintjes!). Iedereen die hier wat opties en spinters short en longs koopt die zijn zo klein dat zal de economie never nooit sturen ( hopelijk begrijpt iedereen dat).
    Ik wens iedereen al het goeds en een hoop winst toe en hoop hier nog veel interessants te lezen.
    Succes iedereen morgenvroeg op weer een mooie beursdag.

    (een vraag aan een ieder: en deze is serieus bedoelt maar ik ben benieuwd of mensen hierover een mening hebben: is het mogelijk om van 2000 euro 500000 euro te maken binnen afzienbare tijd 5 jaar? en hoe kan je dit bewerkstelligen?)
  7. [verwijderd] 10 maart 2015 23:54
    Eens dat het uitstel is. Dit uitstel is volgens mij niet perse een uitstel van grotere ellende. Er wordt tijd gekocht om de economie te herstellen. In de hoop op korte termijn geld in de economie te dumpen wordt wellicht weer stabiele groei gecreëerd. Maar als de zuidelijke landen geen hervormingen doorvoeren en de groei tegenvalt zou jouw scenario best wel eens uit kunnen komen.

    Wat betreft de olieprijs ben ik eens dat het niet zo snel omhoog gaat komen. Echter ga ik mee met de mening dat de oorzaak van de olieprijs vooral gezocht moet worden in de geopolitieke omgeving. Rusland wordt nu hard geraakt door de lage olieprijs en dat vindt US prima. Saudi Arabie probeert daarnaast de schaliegas eruit te drukken. Waarom anders zouden zij nog steeds zoveel produceren op een lage olieprijs? Ze hebben genoeg in kas om minder te gaan pompen.

    Aanvulling op jouw derde punt: Duitsland is nu heel hard aan het pushen om te voorkomen dat Griekenland "niet hoeft". Ook hier wordt denk ik een politiek spel op hoog niveau gespeeld. Geen idee wat de uitkomst zal worden maar beide kanten zitten wellicht te bluffen.

    Ik zit voor een groot gedeelte in aandelen en heb baat bij een stijging. Ik verwacht zelf dat de koersen nog wel stijgen ondanks dat ze nu wel heel hoog staan.

    En van 2k 500k maken kan zonder probleem. All in op derivaten al is de kans waarschijnlijk net zo groot als het winnen van de staatsloterij.
  8. MG TF 10 maart 2015 23:55
    Beste Lucatonie,

    aanslagen worden alsmaar beraamt en eens zal er weer een grote plaatsvinden helaas. Dat jij dit nuet ziet gebeuren vind ik naïef.
    Je ziet toch ook wel wat voor geloofs brandhaarden er zijn?!
    voor de rest zitten er mogelijk waarheden in je stukje.

    antwoord op je laatste vraag : yes you can :)
    Hoe! Op het juiste moment instapoen op die uitspattende lucht bel en de ballen hebben om die daling vol te houden.
    komt die eraan dan?
    nobody knows. Misschien pompt de index nog verder dit jaar naar 560 . Ook dat is mogelijk in deze gekke wereld .
    dus wijs om 2000 in te zetten? Ja en nee....je moet ook tegen je verlies kunnen. Geld is niet alles (voor vele hier wel haha maar die vergeten te keven uiteindelijk)
    Succes
  9. [verwijderd] 10 maart 2015 23:58
    quote:

    LUCATONIE schreef op 10 maart 2015 23:21:


    Ik wens iedereen al het goeds en een hoop winst toe en hoop hier nog veel interessants te lezen.
    Succes iedereen morgenvroeg op weer een mooie beursdag.

    (een vraag aan een ieder: en deze is serieus bedoelt maar ik ben benieuwd of mensen hierover een mening hebben: is het mogelijk om van 2000 euro 500000 euro te maken binnen afzienbare tijd 5 jaar? en hoe kan je dit bewerkstelligen?)
    Ja hoor LUCATONIE dat is mogelijk..

    maar helaas niet met jouw 2000 euro.. wel met de verkoop van 100 broden..

    Wordt gewoon brood-bakker!! stel dat jij dan over 5 jaar dus in 2020 in 1 week

    100 broden weet te verkopen heb je toch maar mooi in die tijd 500.000 euri

    verdient!

    Die mooie tijd krijgt van de Hoge heren van de ECB de geuzen naam:

    ****** HYPER INFLATIE ******

    En daarrr pluk jij dan mooi de vruchten van..!!!
1.278 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 64 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links