Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Help! Het dividend lekt weg

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bas! 25 november 2014 12:06
    Dit zijn inderdaad echt vervelende processen om te regelen. Ik ben ook bezig met het terugvragen van de Duitse dividendbelasting inmiddels wacht ik al 8 maanden op de Duitse belastingdienst.

    Nederland heeft trouwens met bijna alle landen belastingverdragen, het kan ook zeker het overwegen waard zijn om vanuit een BV te beleggen want dividend stromen tussen bedrijven is in Nederland vrijgesteld dus dan kan je alle dividend belasting terugkrijgen.
  2. forum rang 7 Ron Kerstens 25 november 2014 13:45
    Ik heb hier al jaren mee te maken en besteedt het uit aan een buro. Heel eenvoudig en in mijn ogen spotgoedkoop. Ze hebben zelf een lijntje met Alex, vullen geautomatiseerd alle papieren in, sturen het zelf op (na ondertekening door mij) en na een jaar (zolang duurt het inderdaad) maakt de Zwitserse/Belgische enz. belastingdienst het ingehouden bedrag netjes over naar je rekening.
    Kortom, het is inderdaad een lastig verhaal maar je kan het voor vrij weinig uitbesteden. Weet niet of ik hier de naam van dit buro mag noemen ?
  3. Kwast 25 november 2014 14:21
    Tja, Nick. Ik ben Cosy.
    Ik ben inderdaad de procedures ingedoken om teveel ingehouden buitenlandse belasting terug te krijgen. Althans uit Duitsland, België en Frankrijk.
    En totaal gaat het bij mij om enkele duizenden euro's. En ik vertaal geld al snel in etentjes met mijn lieffie. De Librije cs zullen ons dus misschien weer verwelkomen.

    Vanuit Duitsland heb ik al terug, maar ben weer met hen bezig voor nieuwe dividenden.
    Sinds kort ben ik gestart met ,weer Duitsland, maar ook met België en Frankrijk.
    Ik maak een gedetailleerd verslag van mijn kontakten met de betrokken instanties en zal dat te zijner tijd vrijgeven om ook andere beleggers hiervan te laten profiteren.
    Maar kan wel een tijdje duren!

  4. forum rang 7 Ron Kerstens 25 november 2014 15:38
    Als toevoeging is misschien nog interessant om te melden dat je niet hoeft te wachten tot het eind van het jaar om een dividendteruggave in gang te zetten. Ik kreeg dit jaar een vrij groot (super)dividend uit Zwitserland en heb nadat het dividend netto was gestort onmiddelijk voor dat specifieke dividend een teruggaafprocedure via bovengenoemd buro in gang gezet. Scheelt driekwart jaar wachten.

    Kortom, ik zou er zelf niet teveel kostbare tijd aan besteden.
  5. doktorspok 25 november 2014 18:13
    Bij DeGiro houden ze nu in Amerika ook 30% in, maar ze beloven het in januari 2015 weer op orde te hebben. De inmiddels uitgespaarde transactiekosten dekken ruimschoots de 15% extra kosten die ik in december ga maken, dus zo'n groot probleem is het ook weer niet. De informatie-voorziening maakt ook veel goed.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links