Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Reuring!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Belegde boterham 3 september 2013 09:25
    Mogge

    MSFT is niet zo wankel vermoed ik AJK, wel even in een tussenpauze, maar vergis je niet in de omvang van de DOW fonds(je)..

    Core business - Office an windows franchises
    2 Cloud business Office 365 en Azure (1 miljard omzet jaarlijks en sales are going up), SQL servers van MSFT, en de XBOX (leading)

    Bel. Boterham = Al geruime tijd Long in MSFT
  2. forum rang 5 theo1 3 september 2013 10:02
    quote:

    Belegde boterham schreef op 3 september 2013 09:25:

    Mogge

    MSFT is niet zo wankel vermoed ik AJK, wel even in een tussenpauze, maar vergis je niet in de omvang van de DOW fonds(je)..

    Core business - Office an windows franchises
    2 Cloud business Office 365 en Azure (1 miljard omzet jaarlijks en sales are going up), SQL servers van MSFT, en de XBOX (leading)

    Bel. Boterham = Al geruime tijd Long in MSFT
    Precies. Alle zakelijke afdelingen lopen nog altijd als een trein. De Xbox doet het ook prima, alleen wordt daar niet zo gek veel aan verdiend. Het enige probleem is de PC hoek voor particulieren en ik denk dat die ook niet gaat verdwijnen.

    Het punt is dat zowat de hele potentiële doelgroep voor de PC er al één heeft. Daardoor is het een vervangingsmarkt geworden. Bovendien begint de PC een beetje uitontwikkeld te raken waardoor vervanging niet meer zo acuut nodig is. De stap van de XT naar de AT was enorm en dat ging door tot de Pentium. Een nieuwe was eigenlijk toch wel echt nodig bij iedere nieuwe generatie. Tegenwoordig heb ik thuis een laptop uit 2003 die nog heel aardig voldoet. De PC is dus geen groeimarkt meer maar een vervangingsmarkt, en doordat de innovatie minder spectaculair is dan vroeger, is vervangen ook niet meer zo noodzakelijk. Logisch dat er minder verkocht wordt. Maar ik denk dat de PC nog heel lang zal blijven bestaan en dat Microsoft er nog heel erg veel geld aan gaat verdienen.

    Of het ze gaat lukken om binnen te komen bij de smartphones en de tablets, geen idee. Ik denk dat ze zich beter gewoon kunnen richten op waar ze goed in zijn, maar wat weet ik ervan. Ik denk dat zeker tablets op niet al te lange termijn een commodity worden die wordt gedomineerd door Aziatische prijsbrekers. Smartphones hebben nog een lange weg te gaan voordat ze echt volwassen zijn.
  3. Belegde boterham 3 september 2013 10:38
    Met je eens Theo, daarnaast maar ik zal met mijn 'jonge' jaren wel ouderwets zijn, vind ik werken achter een groot scherm nog altijd veel relaxter. Heb een ipad en iphone en laptop en 2 desktops op kantoor, maar geef mij de desktops maar om te werken. Voor onderweg daarentegen is de smartphone en de ipad ideaal!
  4. [verwijderd] 3 september 2013 12:51
    Hallo,

    Ik geloof niet in MSFT. Windows en Office zijn de enige echte winstmakers en die business en zeker de marges zullen alleen maar krimpen in de toekomst. Zelf heeft t bedrijf nog nooit écht een uitvinding gedaan en loopt bij nieuwe ontwikkelingen steevast ver achter de muziek aan.

    Groet,
    Arend Jan
  5. forum rang 5 theo1 3 september 2013 15:07
    Hoi Arend Jan,

    Bij geld verdienen gaat het er niet om wie de mooiste uitvindingen doet, maar wie er iets aan weet te verdienen. Als je zo groot kunt worden zonder iets uit te vinden, dan doe je toch wat goed. Daarentegen wordt er al sinds mijn jeugd over Apple gehyped dat die zulke mooie spullen maken, maar die zijn al zeker 2 keer op sterven na dood geweest. Er hoeft niet veel te gebeuren of ze komen weer in die positie. Een paar mislukte nieuwe producten en een lekker koppig management en die miljarden cash zijn zo weggepist. Philips is vanouds ook heel goed in mooie uitvindingen en heel slecht in er geld aan te verdienen. Dus mooie uitvindingen zijn leuk, maar zeggen weinig over zakelijk succes.

    Smartphones en tablets hebben zeker wel hun toepassingsgebied. Voor een boertje in India is een smartphone een logische oplossing: minimale vaste infrastructuur nodig, een relatief laag prijskaartje en hij kan nog steeds het weerbericht en de graanprijzen checken. Ideaal. Voor mensen die veel op de weg zijn, of door fabrieken of ziekenhuizen lopen, is een tablet reuze handig.

    Maar je moet niet proberen om een uitgebreid rapport op een tablet te schrijven. Of er software op te ontwikkelen. Of er serieuze data-entry op te doen. Of er een serieuze powerpoint op te maken. Of aan beeldbewerking doen. Of een beetje een pittige excel sheet optuigen. Of een röntgenfoto analyseren. Daarvoor is het schermpje te klein en het toetsenbord te onhandig. Voor al dat soort dingen blijft de PC de enige echte oplossing.

    En vergeet vooral ook de server en cloud systemen van Microsoft niet. Die zijn niet zo zichtbaar voor de particulier, maar wel erg succesvol.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links