Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trichet eist hervormingen Spanje

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. flip de boer 20 september 2011 13:02
    Welke structurele hervormingen? Ze zouden er voor moeten zorgen dat werknemers in Zuid-Europa wat meer plezier in hun werk kregen, dat zou de productiviteit en de lust om op oudere leeftijd langer door te werken wel bevorderen. Ze worden nu op hun werk dikwijls min of meer getiranseerd. Aannemen van nieuw personeel gaat niet op kwaliteit maar op basis van connecties met mensen binnen het bedrijf. Je moet er ook mee willen werken aan het manipuleren van bedrijfscijfers om de bonus van je baas veilig te stellen.
  2. [verwijderd] 20 september 2011 14:55
    Knap hoe de Spaanse overheid erin slaagt om de werkloosheid rond de 21% te bevriezen. Werklozen die (officieel) meedoen aan een opleidingstraject worden niet meegeteld, hoe hoger de werkloosheid hoe meer opleidingstrajecten. Echte werkloosheid ligt rond de 30%. Het is ook geen uitzondering dat werklozen een officiële uitnodiging voor een opleiding krijgen en vervolgens een telefoontje dat het een "foutje" was en ze toch niet hoeven te komen, 3x raden hoe die dan in de cijfers worden meegenomen.

    Wat men ook moet hervormen is de Belastingdienst, alleen al in Galicië (een regio ongeveer zo groot als Nederland) schat men in dat er voor 6 miljoen per dag belasting wordt ontdoken. Hiervan vindt de Belastingdienst per maand nog geen 2 miljoen van terug. Een professionele Belastingdienst die serieus werk maakt van fraudeopsporing zou een hoop schelen.

    Ook een eind maken aan de financiering van vakbonden door de regering zou helpen, de vakbonden zouden dan echt objectief zijn en moeten werken voor hun centen, i.p.v. gepaaid worden met belastingcenten.

    Er is nog genoeg te doen, maar o.a. het hierboven genoemde vriendjespolitiek zit dwars, waardoor overal niet de beste mensen worden aangenomen, maar vriendjes of goedkope krachten. En ook dat zit de groei dwars.

    Om maar te zwijgen van de banken met balansen die uitpuilen van in beslag genomen onroerend goed. Ze willen het maar niet afwaarderen en houden zo de huisprijzen kunstmatig hoog, met als gevolg dat niemand koopt.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links