Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin bevestigt technische uitbraken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 08:15 Bitcoin ondergaat broodnodige correctie 28
  2. 02 mei Draagvlak AEX ziet er momenteel vrij krachteloos uit 51
  3. 01 mei Japanse Nikkei gestrand, yen naar nieuw dieptepunt 20

Reacties

93 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 MD2018 10 november 2023 08:59
    Zullen de Chippers nu ook een keer in NL dalen.. die recessie komt er echt wel (technisch zitten we er al in) Deflatie en stagflatie let maar op. En ja de lonen zullen weer stijgen maar echt niet in de % als de verhogingen van dit jaar, want dan gaan de bedrijven nog meer in de achteruit..

    Chinese chipmaker SMIC meldt scherpe winstdaling
    ABM Financial News
    08:38
    (ABM FN-Dow Jones) Semiconductor Manufacturing International Corp. heeft in het afgelopen kwartaal vanwege een zwakke vraag de winst scherp zien dalen en ook in de laatste maanden van dit jaar zal de marge onder druk blijven staan. Dit maakte de Chinese chipmaker vrijdagochtend bekend.

    De nettowinst daalde in het derde kwartaal op jaarbasis met 80,0 procent naar 94 miljoen dollar. Analisten gepolst door FactSet rekenden vooraf op een winst van 184 miljoen dollar.

    De omzet van SMIC daalde van 1,91 miljard dollar naar 1,62 miljard dollar, een afname van 15,0 procent. Op kwartaalbasis steeg de omzet overigens wel met 3,9 procent.

    De brutomarge van SMIC stond flink onder druk met een daling op jaarbasis van 38,9 procent naar 19,8 procent. In het tweede kwartaal van 2023 was de marge 20,3 procent.

    Het bedrijf meldde dat herstel van de vraag naar chips, dat aan het begin van het jaar werd verwacht, niet was uitgekomen.

    Voor het vierde kwartaal rekent SMIC op een 1 tot 3 procent hogere omzet dan in het derde kwartaal. De brutomarge zal tussen de 16 en 18 procent liggen.

    SMIC denkt dit jaar ongeveer 7,5 miljard dollar te investeren.

    Het aandeel SMIC koerste vanochtend in Hongkong 7,7 procent lager.

    Bron: ABM Financial News
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 10 november 2023 09:12
    Goedemorgen,

    Plug Power volop aan het uitbreiden maar de koers zakt naar een dieptepunt van rond de € 4,00 en gaat richting de start in januari 2014

    Het is jammer dat het produceren van waterstof meer energie kost dan het oplevert, maar de toepassingen voor waterstof zijn bijna oneindig en zonder co2
    Maar miljarden auto's, schepen etc. met batterijen is ook niet de oplossing imho.
    Dan groot inzetten naar de mogelijkheden om waterstof goedkoper te kunnen produceren, zo goedkoop dat we ook onze huizen kunnen verwarmen voor een redelijke prijs.
  3. forum rang 7 Unimog 10 november 2023 09:19
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 10 november 2023 08:37:

    Weging top 10 AEX in % op basis van het slot van gisteren:

    Shell 16,9
    ASML 15,2
    UN 14,2
    RELX 8,5
    ING 5,7
    Prosus 5,6
    WKL 4,0
    Adyen 3,6 (met stip!)
    AH 3,4
    HEI 2,8

    Totaal 79,9.
    die oude uitgevers relx en wokkels staan stiekem op ATH 30x de winst en 5 a 6 keer de omzet
    x7 en x10 in 10 jaar tijd en niemand die er naar om kijkt
  4. forum rang 4 tjongejonge 10 november 2023 09:21
    Bij de extreem lage omzetten in Bitcoin, Ethereum en altcoins kunnen whales en marketmakers de cryptokoersen kinderlijk eenvoudig omhoog liften en zo op volstrekt gekunstelde wijze een situatie creëren om de en masse wegglopen particulieren terug in de cryptomarkt te lokken.......zoals een drugsdealer bijvoorbeeld dolgraag een gratis snuifje aan een ieder zal willen uitdelen met als doel om op die manier meer toekomstige clanditie te verwerven.....
  5. Jopieklaploper 10 november 2023 10:08
    Bitcoin is de reserve en veilige haven van de toekomst!!!!! Bitcoin gaat dit jaar afsluiten op 90.000$.
    Maxima zegt het juist: We moeten over op een CBDC digitale euro in plaats van het huidige geldsysteem. Contant geld moet worden uitgebannen want dit veroorzaakt misdaad en andere ellende met CBDC zijn we veilig en is economische groei gegarandeerd!!!!

    Goud en zilver zijn voorbij. Deze baarbaarse relieken van een duister verleden gaan naar 0 en dat is volledig terecht!!!!

    Het gaat gewoon goed en dat moeten we vieren, de economie draait als een tierelier en het geld klotst tegen de plinten dankzij het beleid van het kabinet (Timmermans, en Klaver team PVDA/GL en Jetten team D66 grote klasse!!!)

    De inflatie is verslagen (0,2% inflatie 2023 en deflatie 2024) dankzij het dappere en uitmuntende beleid van centrale banken (POwell team FED en Lagarde team ECB grote klasse)

    De salarissen kunnen 20% omhoog en het minimumloon kan naar 16 euro. We leven in de mooiste tijd ooit en dat gaan we samen vieren!!!
93 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links