Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaat, banken en fossiel hebben het weer eens gedaan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonost 26 september 2023 10:55
    Natuurlijk wisten we dat al van tevoren dat dit niet profijtelijk zou zijn op de korte termijn. Je moet dit ook echt zien als lange termijn. Maar we moeten er wel wat druk opzetten en met we bedoel ik de regeringen van alle landen gezamelijk. Want dat er wat moet gebeuren is wel duidelijk en dan kun je er als bedrijf beter op voorbereid zijn.
    De enige die die regeringen maant tot spoed kunnen wij (het volk) zijn en ik zie dat de groep die bereidt is tot demonstraties nog steeds niet echt groot is en dat zal toch echt moeten gebeuren. Anders blijft dit een levenloos kindje in het wiegje en gaan we vanzelf met z'n allen de afgrond in. En dat zal ook wel gaan gebeuren, want de mensheid gaat pas wat doen als het te laat is.
  2. Mickdutch 26 september 2023 11:36
    Wel grappig om te zien dat onze overheid schande spreekt over fossiele subsidies en vervolgens de accijnsverlaging op benzine/diesel in stand wil houden. Kosten 1,4 miljard gesteund door vrijwel alle fracties inclusief de "groene". Dit zou toch de eerste simpele actie moeten zijn. De mensen die hier last van hebben ontzien kan vast wel op andere slimmere manieren vorm worden gegeven. Als je iets op reiskosten gebied doet bereik je tenminste de doelgroep dit het betreft: De werkende mensen die vervoer nodig hebben.
  3. forum rang 10 bp5ah 26 september 2023 12:25
    quote:

    mok schreef op 26 september 2023 10:49:

    Goed artikel. Ik ben een belegger met oog voor duurzaamheid, maar oh wat lijd ik een verlies. Ebusco, Avantium, Beyond Meat, allemaal zwaar geld verloren. Beyond meat heeft zelfs dalende omzet, ondanks goede producten. Het verkoopt voor geen meter, ondanks de lovende kritieken.
    Neem lekker een gehaktbal man.
  4. forum rang 10 bp5ah 26 september 2023 12:28
    quote:

    Mickdutch schreef op 26 september 2023 11:36:

    Wel grappig om te zien dat onze overheid schande spreekt over fossiele subsidies en vervolgens de accijnsverlaging op benzine/diesel in stand wil houden. Kosten 1,4 miljard gesteund door vrijwel alle fracties inclusief de "groene". Dit zou toch de eerste simpele actie moeten zijn. De mensen die hier last van hebben ontzien kan vast wel op andere slimmere manieren vorm worden gegeven. Als je iets op reiskosten gebied doet bereik je tenminste de doelgroep dit het betreft: De werkende mensen die vervoer nodig hebben.
    En waarom zouden ze dat nu doen.

    Omdat het merendeel van de bevolking daar mee te maken heeft.

    Of staat bij u de straat ook vol met elektr. wagens.

    Die EV's zijn trouwens ook een pest voor het milieu maar dat lees je dan weer minder, google maar 's op het produceren van die wagens en de accu's vooral ....
  5. BWSBWS 26 september 2023 12:35
    ESG is niet meer dan modieuze praat die voorbijgaat aan de werkelijkheid. ESG is ook niet willen of mogen investeren in defensie-industrie. Zonder de producten van die industrie staan we machteloos tegenover misdagers als Putin. Alsof onze rechtsorde de moeite van het verdedigen niet waard is.
    Verder is het ongeduld mbt de energietransitie net zo hypocriet. Nu alleen maar groen produceren veroorzaakt diepe armoede en zal wegens energiegebrek veel levens kosten. Maar de handen van de demonstranten zijn wel `schoon`.
    O ja, schone energie zal alleen effect hebben als de hele wereld meedoet. Op zichzelf heeft de inspanning van Nederland geen enkel effect. Maar gelukkig zijn dan onze gewetens `schoon`.
  6. forum rang 7 jan de vakman 26 september 2023 13:04
    Ja, de mond vol over klimaat en groen, Shell plat schelden en ondertussen, als het even kan 3 of 4x per jaar naar Verweggistan, niet op de(gewone) fiets, nee met grote kolossale vliegtuigen, dat is toch een onbespreekbaar recht, bij BNR zit ook zo'n juffie, als ze de naam Shell uit moet spreken, begint ze al te kotsen, wel moet ze als het even kan 8x per jaar op Shell kerosine, naar het andere eind van de wereld, de klimaat mooipraters zijn megagiga, maar uiteindelijk zet consuminderen, op alle gebied, echt klimaat zoden aan de dijk!!
  7. L. Rozewater 27 september 2023 08:46
    Alle critici op het huidige klimaat beleid wordt de mond gesnoerd. Er is nooit wetenschappelijk vastgesteld dat de opwarming alleen door de mens veroorzaakte uitstoot van broeikasgassen is.
    Om het bovenstaande te kunnen zeggen moet je wel boven de 80 jaar zijn anders kun je de rest van je loopbaan wel vergeten.
    Lees het objectieve boek van Jules de Waart "Geloof niet alles.." en zie hoe de politiek u voor de gek houdt.
  8. Bonus aanbieding 27 september 2023 09:10
    Stop Oil Now is een oproep tot massamoord want 95% van de mensheid zou op korte termijn sterven wanneer we acuut zouden stoppen met het gebruik van olie en gas. Waarom mag men ongestraft oproepen tot massamoord en krijgen mensen die de wet overtreden om deze massamoord te bewerkstelligen geen of hooguit hele lichte straffen?
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links