Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Dit is de grootste blunder die ik ooit heb gemaakt"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 13 augustus 2023 10:23
    Vrijwel niemand kan consequent de index verslaan. Daar is heel veel onderzoek naar gedaan. En als ze de markt al verslaan gaat het meestal over minimale verschillen. Vandaar het succes van Blackrock, Vanguard en de rest. Ze bieden ETF's aan van indices volgens het adagio: niet zoeken naar de speld in de hooiberg maar de hele hooiberg kopen zodat je meteen alle spelden hebt die daarin zitten. Idem dito met de markt timen, kan ook vrijwel niemand. ik ben niet bekend met de resultaten van de adviezen van Niels maar ik betwijfel of hij consequent de index verslaat en zelfs als hij dat wel doet geeft het weinig garantie dat die situatie zo zal blijven doorgaan. Verstandig, eenvoudig en goed is daarom een index Dollar Cost Averagen. Persoonlijk denk ik wel dat je wat kunt schuiven met de mate waarin je in indices belegd zit. Nu wat minder in aandelen en wat meer in grondstoffen bv. Alleen valt het niet mee om daar een weblog over vol te schrijven.
  2. forum rang 4 nb 13 augustus 2023 11:01
    quote:

    Dividend Collector schreef op 13 augustus 2023 09:13:

    Wil je ons verblijden met enkele voorbeelden objectief?
    sofina is geen verkeerde
    jet kan zomaar een klapper worden, al ben ik blij zelf pas op 12 te zijn ingestapt( en op 15.7 er weer uit, gaat toch wel nog een paar keer op en neer).
    bristol kan komen, al ben ik al lang fan van eli, vanwege t resutaat
  3. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 13 augustus 2023 11:11
    Zelfs een grootheid als Warren Buffett lukt het eigenlijk niet meer om de S&P500 te verslaan. Gemeten over de periode 1965 - 2022 heeft dat wel gedaan: ca 20% p/j versus 10% p/j, maar hij heeft het verschil gemaakt in de periode 1965 tot 1989. Toen heeft hij een aantal uitstekende jaren gehad, zoals te zien in deze chart: finance.yahoo.com/news/the-truth-abou...

    Sindsdien is het soms wat beter, soms wat minder. Je kunt misschien ook zeggen dat zijn methodiek goed gewerkt heeft in de periode 1965 - 1990. Ofschoon de markten zelf nu behoorlijk verschillen met toendertijd, toen je eerst je bank moest bellen als je wat wilde kopen en griezelige transactiekosten aangerekend kreeg. Logischerwijs waren de aandelenmarkten alleen voor de happy few en konden er genoeg 'koopjes' gevonden worden. Tegenwoordig doet iedereen wat op de markten en moet je voor koopjes naar de stock exchange van Nairobi. Bovendien hebben we een kleinigheidje technologische revolutie gehad, waar we overigens nog steeds inzitten, en waar Warren over het algemeen geen kenner van is.
  4. forum rang 9 objectief 13 augustus 2023 18:49
    quote:

    jhgy schreef op 13 augustus 2023 18:35:

    Behalve die rotbanken en ahold hebben we nog de energiebedrijven die over de rug v klant tarieven opschroeven, terugleververgoeding decimeter en megawinsten maken, zeker na dat idiote prijsplafond
    Als belegger zou je voor lief kunnen nemen, want de AEX is in 2021 ca.25% gestegen en dit jaar stond ie ook weer al +10/15%.
    Daarbij vallen de prijsstijgingen van Ahold en banken best mee. En energie dat ligt aan jezelf; je kunt ook soms geld terug krijgen.
  5. Karel Finders 14 augustus 2023 07:40
    De uitleg van Niels over Bayer was sterk, ik hou mijn stukken stevig vast.
    Het verhaal over emoties en bijbehorende "types beleggers", was verhelderend. Zou mooi zijn als Niels over dit onderwerp ook een artikel zou schrijven. E.e.a. resulteerde bij mij in 'zelfreflectie'. Misschien toch maar JET verkopen en verlies nemen. Net als zovelen, zit ik veel te lang in de stand "hopen dat het goed komt met JET". Maar zolang Jitze Groen CEO is, wordt het niks, vrees ik.
  6. Goudklompje 14 augustus 2023 13:02
    Er zit beslist iets fout in het huidige kapitalistische systeem, dat heeft Piketty aangetoond. Jongens ga lekker door met verheerlijken van het huidige financiële systeem, maar als er goedschikts geen verandering komt, dan komt het kwaadschiks.... De banken spelen gewoon een verkeerde rol.
  7. Bonost 14 augustus 2023 21:59
    De belangrijkste les uit deze podcast is dat je verantwoordelijk bent voor je eigen beleggingsbeslissingen. Het heeft dan ook geen zin om bv een Niels hiervoor verantwoordelijk te houden. Trouwens over het algemeen onderbouwd hij zijn advies goed, maar dat behoeft niet altijd te leiden tot een goed overwogen advies. Het zou goed zijn als eenieder dat afweegt tegen zijn eigen onderzoek of ervaringen. Trouwens hij is wel de eerste die toegeeft dat hij het verkeerd heeft gezien.
    Het enige wat ik jammer vindt is dat wij (de abonnees) geen reactie direct kunnen geven onder de advies artikelen, maar misschien is dat beter ook (vervuiling).
37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links