Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waarom ASML, ASMI en Besi met de mattenklopper krijgen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. sebpb 20 juli 2023 11:29
    ik heb al een hele tijd geleden ASML de deur uit gedaan, ja de rit van ooit € 86,- naar dik in de € 600,- was natuurlijk fantastisch.
    Maar voor een bedrijf dat zó gehyped wordt, zóveel cash heeft en zó weinig dividend uitkeert....... doe mij dan maar die andere chippers, die bij elke ASML verkochte machine aan de achterkant meeverkocht worden en wél hun aandeelhouder weet te waarderen.
  2. forum rang 7 €URO-Trader 20 juli 2023 11:33
    Ondanks de gestegen rente zijn is K3 gigantisch gestegen. Uiteraard gaat men nu gedoceerd verkopen om maximale winst te genereren. Niet te snel, anders lopen de fictieve winsten te hard terug. Als de 1 begint dan..... Met een jaar terug naar halverwege. Er komt nog heel wat ellende aan.
  3. Ikvraaghetmaar 20 juli 2023 12:31
    Achteraf. Zelfs dan blijft het verklaren van het koersverloop nog een hachelijke zaak. Voor het voorspellen vooraf geldt de hoofdwet van de voorspelkunde: een voorspelling bestaat uit twee delen, namelijk een wat en een wanneer. De wet zegt dat je beide mag voorspellen maar nooit, absoluut nooit, allebei tegelijk.
  4. forum rang 5 Hernia 20 juli 2023 21:04
    quote:

    M357 schreef op 20 juli 2023 11:10:

    Ja, ja achteraf is altijd alles makkelijk. Eerst kan het allemaal niet op en plotseling is het te duur en hoe moet het nu met al die adviesverhogingen die nog veel hoger liggen dan de huidige koersen?
    oke chips productie loopt iets terug. De tekorten zijn weggewerkt. De wet van Moore zegt dat we steeds meer chips nodig hebben. AI zal hiervoor de trekker zijn.
  5. Elvis 22 juli 2023 12:04
    TSMC stopt niet met investeren in nieuwe meer geavanceerde machines. Stil stand is achteruitgang. Het is gewoon een overtrokken reactie van shorters en hedgefunds. Het is gewoon een verdien model alles shorten als een gek, voor een scheet van een chipper. Maar daar kun je zelf ook van mee profiteren. Daarbij heeft tsmc nu tijd om te investeren in nieuwe technieken, alle overtollige bagage op te ruimen etc. etc.. Voor ai, zelfrijdende auto's en een oorlog zijn veel chips nodig.

    Het wordt tevens tijd dat men begint om voor Europa ons eigen chips hier in Europa te produceren. De EU gaat daar dik 3 miljard aan investeren. Dus hop ga die fabrieken en machines maar bouwen.
    Daarnaast zouden we voor Alles minder afhankelijk moeten worden van China en andere landen. Voor bijna alles zijn chips nodig.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links