Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weer bar weinig richting en weer vele zorgen voorbeurs

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. eric 12 mei 2023 10:19
    Zelf heb ik cash om te beleggen, maar ik heb geen echt goede ideeën en daarom doe ik maar niks. Klinkt veilig, maar ook dat kan achteraf weer dom blijken. IK HEB EEN DUUR ABBO HIER ..... en dan wordt er gezegd ik weet niet wat ik moet doen . Je begint je dan af te vragen of de adviezen in goede en slechte tijden dan wel uit de duim gezogen zijn. Stel je voor je komt bij een fietsenmaker om onderhoud te plegen. De fietsenmaker zegt tegen je , ik laat de fiets effe staan want weet niet zo goed wat uk er mee aan moet . Maar wel de IEX dag continu aanprijzen ( tegen toegankskaartjes natuurlijk ) .
  2. forum rang 4 lanciared 12 mei 2023 10:26
    @ Arend jan, toch raar om zo te lezen, voor iemand die als marktcommentator bovenoop de markt zit (bij wijze van spreken), dat je geen goede ideen hebt, om waar dan ook in te stappen.
    - Mag ik er andermaal nog even wat geven : Arcelor Mittal, natuurlijk, ook Aperam uiteraard, en zonder twijfel AMG erbij.
    Arcelor, en Aperam no brainers. wanneer vroeg of laat de economie weer aantrekt, staan we zo in een wip 20 tot 30 % hoger.
    Zie ik zeker en vast gebeuren tegen eind van het jaar / eind volgend jaar.

    AMG: Staan veel te laag. koers moet heel wat hoger, anders zijn ze weg, tegen ten laatst eind volgend jaar. Weg van de beurs, en opgekocht door een andere speler, of het één of ander Private Equity fonds.
    ( Zou jij het niet willen. Je koopt het ganse bedrijf voor xx aantal geld. Je trekt het bedrijf in stukken ( er staan nu 4 aparte entiteiten) , Je recupereeert je geld door verkoop Critical materials, Technologies, en Clean energy materials. Je houdt nog wat geld over. En : Nu komt het : je hebt de Lithium tak gewoon gratis nog in bezit.
    Zou jij het niet willen ? Ja, toch. ( En toekomst van lithium ziet er goed uit. Laatst nog gehoord bij de man, van tuincentrum in mijn buurt : Verkoop van grasmaaiers met accu is 25 x hoger dan 2 jaren terug. Niemand wil er nog ééntje met een benzine motor ( stinkt ! ) .

    Aperam : Met dividend van erbij , toch niet slecht geeft dit al bijna 15 tot 20 % rendemend / jaar.
    Niet slecht. En je moet er je hoofd niet over breken.
    LR
  3. forum rang 5 theo1 12 mei 2023 11:08
    Recessiedreiging,
    Dit roep je nu alweer weet ik hoe lang, maar ik merk helemaal niks van die recessie. Het begint een beetje wanhopig te klinken die roep om een recessie. Volgens mij gaat het gewoon best goed. Niet briljant misschien, maar gewoon normaal.

    bankencrisis,
    Alsjeblieft zeg, overdrijven is ook een kunst. De grootste bank die in de problemen is gekomen was Credit Suisse en het was hoog tijd dat die zombie eens uit zijn lijden werd verlost. Verder wat klein grut in Amerika dat goedkoop wordt opgeslokt door JP Morgan. De gevolgen zijn tot nu toe 0,0 geweest.

    winsten,
    Volgens mij is er niks mis met de winsten.

    waarderingen,
    Die zijn ook wel eens hoger geweest.

    inflatie,
    Ja, dit is een puntje, maar ook al dik over het hoogtepunt heen.

    energie,
    Zeker tot aan de winter geen probleem. En de opslag zit vol, dus ik verwacht dat we de winter ook wel door komen. Als we nu in Pakistan zouden leven, dan was het misschien een ander verhaal geweest. Maar Europa is rijk genoeg om de energie voor hun neus weg te kopen.

    supply chain,
    Dat roep je ook alweer zowat een jaar en we leven nog steeds. Ik heb geen lege supermarkten gezien. En ook de Action ligt nog vol, dus prullen uit China halen lukt ook nog altijd.

    geopolitiek,
    Is er altijd. Zou niet weten waarom dat nu erger is dan anders. Als Rusland deze oorlog verliest, zijn ze uitgeschakeld. Dat maakt de wereld alleen maar veiliger. Tot dan toe heeft het ergste ongeleide projectiel in de wereld zijn handen vol aan Bakhmut.

    schuldenplafond,
    Dat komt altijd goed. De Republikeinen kunnen het zich niet veroorloven dat leger en politie niet betaald worden. Het is een ritueel.

    roemloze uitschakeling Eurosongfestival
    Gelukkig zijn ze uitgeschakeld. Worden we tenminste niet eindeloos verveeld met BN'ers die het allemaal zo ontzettend geweldig vinden en worden we ook niet dagenlang geteisterd door waardeloze muziek.

    en wat al niet meer.
    Tja
  4. forum rang 4 lanciared 12 mei 2023 14:13
    @ Theo, dat is nu beslist goed neergeschreven.
    (Dat van Eric was ook goed. Fenominaal. Waarom zou ik een duur abonnement nemen, als de marktcommentatoren zelf niet weten waarin te beleggen. )
    Artikel is blijkbaar bij hun, door de interne audit geglipt. Normaal plaats je zoiets dergelijks niet.

    Wouw dat ik wat meer postings van je kon lezen.
    Alvast een dik AB-tje.
    LR
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links