Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse en Nederlandse rente in duikvlucht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieaandelen on the move 32
  2. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 53
  3. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104

Reacties

124 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 Calimero 19 juli 2021 17:33
    quote:

    Calimero schreef op 17 juli 2021 14:21:

    [...]

    Vergeten de chart erbij te zetten ... sorry Angela ..

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13499793...
    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13565324...

    www.youtube.com/embed/wGEHHurJ6R0?rel...
    Silk ... zou Angela het gesnapt hebben ... of nog steeds op vakantie ???
  2. forum rang 9 Calimero 19 juli 2021 18:15
    quote:

    Silk schreef op 19 juli 2021 17:57:

    [...]

    Misschien heeft Angela moeite met in cirkels en vierkanten te denken en werken lijntjes beter?

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13568222...
    ??? zijn toch 2 lijntjes ???

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13568218...

    Aan de andere kant .... Ze is wel een Moontrader ... :)

    www.youtube.com/embed/2g4mPCbkhJE?rel...
  3. forum rang 6 ttroo 19 juli 2021 18:44
    Royce - misschien je headline aanpassen naar Aandelen zitten in een duikvlucht.
    Yields storten in. De eerst voorzichtige downtrends in de yields bleven en de yields gingen zoals Royce het terecht noemt in een duikvlucht.
    Eerst geen aandelen te krijgen, nu alleen maar aandelen te krijgen. Van links naar rechts. Van hoge beurzen naar nog steeds hoge beurzen, maar ietsjes minder.

    En ja.. echt waar. Ik heb gewoon in longs gehandeld. En ja echt waar. Drie keer zelfs en met winst gesloten. Niet heel veel. Het was pocket money - maar zeker genoeg voor een avondje uiteten voor 3 personen met drinken er bij uiteraard. Kortom was geen slechte dag voor de long ones.

    S&P 500 future. Nee. Nee. Nee. Niet lager nu. Want die liggen op de STAND. Ze moeten opveren. Anders gaan zowel de Down Jones (een zekerheidje) en de S&P 500 (was een onzekerheidje) in handen van de beren. Beren slaan overal toe. Zelfs de SMI ligt wat meer tricky nu. Nifty Fifty future ligt ook moeilijk. Dan is de enige index die nog echt staat is de Nasdaq. Hoeveel lager is de Down Jones futures: 850 punten! Champagne. FED kan dit niet te lang laten doorgaan. Want de FED gaat de schuld krijgen. Ze moeten extra liquiditeiten gaan injecteren. Yields recovery zal de recovery op de markten gaan bepalen. Financials liggen dramatisch. Die zakken als een baksteen mee met de yields. AEbommetjes. Ze hebben een hele tijd in de weegschaal gelegen. Wel in de Berenboot. Niet in de Berenboot. En ja hoor vandaag weten ze het: Ze sprongen in de Berenboot. 3.36. Waar komen ze vandaan? Iets met 4.30 volgens mij. Gewoon een euro er af. En u ziet het , de koers was al niet veel. AEbommetjes hebben geen bedrijfsconcept, laat staan een concept voor een hogere beurskoers. Ze zijn overal voorbij gelopen. Pfoe. Het zakt ook hard door in Amerika. Waarom zakt de Down Jones harder als de bijvoorbeeld een S&P 500 of een Nasdaq, in de Down Jones zitten ook financials! En Nasdaq zou eigenlijk moeten opveren door de lagere yields. Maar dat lukt vandaag in ieder geval niet. Morgen de ECB? O jee. Die zijn niet zo tactisch! Het enige positieve is dat Europese Futures lijken te stabliseren. Mag ook wel. Zelfs DAX future ligt op ruim -400 punten. Ja, ja. Dat doen beren. Slopen! Galapagos was eigenlijk vandaag een topper met een hoge 49, zo'n beetje waar ik ze voor gekocht had. In Amerika liggen ze zelfs hoog op de dagrange. Goed bezig dat Galapagos. Mag ook wel. Die waren in elkaar gezakt voor de yields en aandelen inzakking vandaag. Kortom ze hebben een groot gedeelte van de klappen gehad. Misschien zelfs alle klappen. VIXie is helemaal los. Waar is het feestje? In de VIX is het feestje. En het is pas juli. De echte klap maanden moeten nog komen. Vandaar dat ik nog wel herstel / rebound ziet komen. Dat zou dan moeten toe gaan werken naar de klapper ergens in october. Simpelweg omdat er nog steeds gratis geld naar de markten bljiven stromen. Mogelijk zou dit nog meer moeten worden. Kortom we gaan lager omdat we ondanks die billions of euro's, trillions of dollars en multi trillions of yens we behoeften hebben aan meer liquiditeiten. Pfoe. Amerikaanse futures zakken nog meer weg. Maar het is wel zo. We hebben nog meer behoefte aan liquiditeiten. Het is zelfs een noodzakelijke behoefte. Niet geheel vreemd. We waarderen cash zelfs met multiples van 40 of 60. Ja. Een dollar blijft een dollar. Afwachten maar wat de Amerikanen ons gaan brengen, voorlopig is het niet veel soeps.
  4. forum rang 6 ttroo 19 juli 2021 19:00
    Wat u waarschijnlijk minder goed volgt zijn de top beurzen in de Arabische Wereld. En guess what? Die beginnen ook te vallen in de beren boot! Saoedi Arabie had een opgaande trend die niet te stoppen was, omdat u de Financier was van Saoedi Arabie. Tien miljoen vaten olie. En u betaalde er dollars meer voor. Uh. Euro's. Nog beter!

    Beren Boot is vol. Uitverkocht. Maar u heeft geluk! We gaan nog een beren boot bouwen. Een nieuwe groei markt naast de twee top produkt en dienst van de Western Debt World: Debt, Drugs & Bear Boats!
    Extra seats available!

    Morgen een beter beeld. Het is nu vooral kijken, kijken en kijken! De conclusie is dat ik de helft uiteindelijk te vroeg er uit heb gegooid. Maar dat is achteraf altijd makkelijk vast te stellen.

    Een groot aantal Europese fondsen liggen laag op de grafieken. Dat is een teken van zwakte uiteraard. Maar ook een (tijdelijk) teken van hoop. Rebounds liggen op de loer. Zolang de beren blijven drukken, blijft hoop op de loer liggen en stappen ze niet in.

    Nas Zakt Ie? Ja, dat doet die. Voor de geschiedenis boeken. Leerlingen moeten 5 klassen teruggaan toen ze dat ooit een keer hadden gehoord. Die dachten toen dat het een grapje was. Schulden, ze blijven. Drugs, ze blijven. Fraudeurs, ze blijven. We doen het zelf!

    Geniet van de zon, genieten van de beurzen is vandaag voor de meesten lastiger.
  5. forum rang 6 Newg77 19 juli 2021 19:06
    quote:

    Bolleke Beer schreef op 19 juli 2021 09:51:

    [...]hmm:)
    zelfde gedachte beer :)
    het ligt niet zo lekker had er al veel meer van verwacht.
    200 daags niet gepakt en dollar wordt alsmaar sterker. Misschien ben ik te negatief maar dacht ff de 1792 mee te pikken. We zien het deze week wel :)
  6. mollowitz 19 juli 2021 22:18
    On July 23-24, the first full moon of summer is coming to lighten things up! In a rare cosmic encounter, the Full Moon will swing past the planets Jupiter and Saturn in our view of the night sky.

    The astrology of July 2021 will help us gently reflect on the first half of the year, but it will also bestow upon us a fresh sense of excitement as we move forward. Just one day after Leo season begins, our emotions will come to a climax under the light of the July 2021 full moon, which peaks on July 23.
124 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links