Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cardano leeft op richting hard fork

Cardano leeft op richting hard fork

De koers van ADA, de token van het Cardano-netwerk, is de afgelopen weken wat hersteld van de forse koersdalingen van de laatste maanden. De 'hard fork', die eind van deze maand gepland staat, lijkt speculanten nieuwe hoop te geven op een draai van de koers in positieve richting.

Hard-fork

De laatste twee keer dat een hard fork werd doorgevoerd bij Cardano wist de koers in de periode erna namelijk flink te stijgen. Een hard fork wordt ingezet wanneer er serieuze wijzigingen moeten worden doorgevoerd in het protocol. De Vasil-hard fork moet het netwerk van Cardano robuuster en schaalbaarder maken.

De nieuwste hard fork staat gepland voor 29 juni en gehoopt wordt dat de door te voeren wijzigingen een flinke boost zullen geven aan de brede adoptie van het Cardano-platform.

ADA 

Het technisch beeld van ADA is ondanks de recente opleving echter nog niet opgeklaard. De dalende trend die medio vorig jaar werd ingezet, is nog altijd intact. Lagere toppen en bodems wijzen op aanhoudende verkoopdruk.

Begin mei zakte de koers onder de bodem van februari, waarmee de dalende fase een nieuwe impuls heeft gekregen. Met de recente opleving keert ADA terug naar deze oude steun die nu als weerstand terugkeert. Pas als de koers terugkeert boven dit niveau (rond $0,75) zal het beeld wat opklaren. 



Neerwaarts potentieel

Op de weekgrafiek is duidelijk te zien dat verkopers al geruime tijd het koersverloop domineren. Vanaf de top in september vorig jaar is de koers inmiddels meer dan 80% gecorrigeerd. ADA presteert hiermee zwakker dan het marktgemiddelde, dat op een daling van een kleine 60% zit.

De afgeronde topformatie heeft ruimte vrijgemaakt voor een grotere daling. De volgende steun ligt rond de toppen van 2020 op $0,17. Dit zou vanaf het huidige niveau een daling van nog eens 70% betekenen. 

Zolang de koers onder de dalende toppenlijn beweegt, zijn long-posities niet aan de orde. Gezien het grote neerwaartse risico blijft het verstandig om ADA voorlopig te mijden.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 29 apr Weinig reden tot zorg 39
  2. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48
  3. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 10 juni 2022 16:17
    Als ik naar de weekgrafiek van Cardano kijk vind ik wel dat de beweging van maart 2020 tot de top in augustus 2021 er impulsief uitziet: toppen en bodems overlappen elkaar niet. Terwijl de beweging van de 2021 top tot nu er correctief uitziet: toppen en bodems overlappen elkaar. Dat wil zeggen een krachtige beweging omhoog wordt nu afgewisseld met een zijwaartse correctie: een pauze in de LT uptrend. Zo zien ze er bijna allemaal uit.

    De elektriciteitskosten om een bitcoin te mijnen in de VS schommelen rond de 22k$. De totale kosten lopen op richting 30k$. Dat betekent dat mijners in de problemen beginnen te komen met de huidige prijzen wat over het algemeen een goede bodemindicatie is. Het 200 weken SMA staat op 22300$. Dat is momenteel het target. Nog een flinke klets omlaag dus en we hebben het weer gehad met de crypto winter. Ofschoon anderen zeggen dat de koers een Wyckoff patroon maakt wat meer zijwaarts geneuzel belooft voor diezelfde laatste beweging omlaag richting 22k$/23k$. we zijn er bijna.

    cointelegraph.com/news/30k-btc-price-...
  2. EdRaket 10 juni 2022 16:18
    'verstandig om ADA voorlopig te mijden' ...serieus? Ik lees het alsof het een vertaald stukje is wat van een foute amerikaanse site geplukt is zoals de meeste 'crypto analysten' doen.
    Cardano is niet verder gedaald dan andere altcoins. Alles zit 80-85% van zijn ATH af. Heeft niks met ADA van doen. Alles zit in een bearmarket. En ja...ik bezit ADA en blijf bij kopen. Maar niet pas vanaf de 75 dollarcent oftewel 71 cent aangezien wij gewoon in Nederland wonen. Goed weekend!
  3. florida_tower 13 juni 2022 07:27
    Crypto heeft geen snelle reversal vanaf de bodem van een bear market, dus geen reden om nu in te stappen. Staat je niet blind op grafieken, wacht tot de trend is omgedraaid en dan een leuk bedragje investeren. Zodra de markt begint te oververhitten wekelijks een percentage eruit halen (de top kan je niet timen) Heeft me de afgelopen 2 bullmarkten geen windeieren gelegd.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links