Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Polkadot in trek bij hedge funds

Polkadot in trek bij hedge funds

De Amerikaanse president Biden heeft afgelopen woensdag de federale overheid opdracht gegeven om een onderzoek in te stellen naar de voordelen en risico's van cryptovaluta. Hierbij worden ook de mogelijkheden van een digitale Amerikaanse dollar onderzocht.

De gevolgen van meer regulering en de komst van een zogenaamde CBDC (Central Bank Digital Currency) voor de cryptosector zijn vooralsnog lastig in te schatten. Het betekent echter wel dat crypto's de weg naar volwassenheid hebben ingezet en een steeds serieuzer onderdeel gaan uitmaken van de financiële wereld.

Polkadot

Een van de populairste altcoins van het afgelopen jaar is Polkadot. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle hedge funds die in crypto beleggen, een positie in Polkadot heeft. De crypto is hiermee na bitcoin en ethereum de meest aangehouden cryptovaluta onder hedge funds.

Het technisch plaatje van DOT, de token van het Polkadotnetwerk, begint langzaam wat op te klaren. De crypto bewoog sinds november vorig jaar in een dalende trend, maar lijkt deze nu te verlaten. Als DOT overtuigend door de dalende trendlijn weet te breken, zal de periode van lagere koersen achter ons komen te liggen.

Het eerste richtpunt wordt dan de weerstand rond $23, gevormd door meerdere oude toppen en bodems. Hierboven zal de lucht verder opklaren en kan een opgaande beweging richting de oude hoogtepunten worden ingezet.

Hogere bodems

Op kortere termijn zijn de positieve technische signalen duidelijk zichtbaar. Op de vieruurgrafiek hieronder is goed te zien dat de dalende trend wordt verlaten. De eerste hogere koersbodem wijst daarnaast op toenemende vraag naar de munt. 

Speculanten zouden kunnen inspelen op verder herstel. De uitbraak uit de dalende trend moet dan de komende dagen wel worden vastgehouden.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 07:30 Weinig reden tot zorg 22
  2. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48
  3. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 12 maart 2022 10:40
    De voorspelling van de coinmarketcap gemeenschap is dat bitcoin aan het einde van deze maand tegen de 48k$ noteert.
    finbold.com/crypto-community-with-82-...

    Hun voorspellingen hebben inmiddels een behoorlijk track record opgeleverd. Groepsvoorspellingen lijken een variant te zijn op het fenomeen wat 'the wisdom of the crowd' genoemd wordt. Bekend voorbeeld is een grote pot met knikkers. Vrijwel niemand kan het aantal knikkers goed raden, maar het gemiddelde van een paar honderd of een paar duizend deelnemers komt akelig dicht bij het juiste aantal. Ook bij voorspellingen lijkt het redelijk te werken omdat de 'te vroeg' bias er uitgefilterd wordt. We zullen zien.

    Polkadot is trouwens een layer 0 metaprotocol. Dat wil zeggen dat het de basis is voor een netwerk van layer 1 protocols. Polkadot is daarmee een fundamentele techniek voor Web 3.0. Ik dacht altijd dat polkadot een interoperability netwerk was, maar dat klopt dus niet.
  2. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 13 maart 2022 13:29
    Raoul Pal beweert dat hij een fundamentele metriek gevonden heeft om de waarde van crypto netwerken te meten. Hij noemt dit het network value model. Het is het volume in USD wat per dag over het netwerk verzonden wordt + het aantal actieve gebruikers van dat netwerk. Grafieken in de video.
    www.youtube.com/watch?v=VLqYZF3Wmfs
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links