Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crypto TA update: Solana kan uptrend hervatten

Crypto TA update: Solana kan uptrend hervatten

Het sentiment op de cryptomarkt is de laatste weken weer verder aangetrokken. Alleen al in de afgelopen week is de marktkapitalisatie van alle cryptovaluta samen met ruim 15% toegenomen. De brede acceptatie van cryptovaluta en grote investeringen van institutionele partijen zorgen ervoor dat de markt steeds meer volwassen lijkt te worden.

De technische plaatjes van veel crypto's liggen er op lange termijn nog goed bij en de aarzeling van de afgelopen maanden vindt veelal plaats binnen de langetermijn-opgaande fase. Zo ook bij Sol, de token van het Solana-netwerk.

Sol

Solana is een open source blockchainplatform dat zich richt op gedecentraliseerde apps en financiering. Het Solana-netwerk is een van de snelst groeiende ontwikkeplatforms binnen de cryptowereld. Sol is de token die wordt gebruikt op het platform van Solana.

De koers van Sol heeft deze zomer een sterke stijging laten zien. In korte tijd is de koers verachtvoudigd en hoewel de trend wat is stilgevallen, heeft de munt sinds de top van begin september slechts beperkt terrein hoeven prijsgeven.

Driehoek

Dit heeft ertoe geleid dat er een mooie consolidatiefase zichtbaar is geworden in de vorm van een driehoeksformatie. De uitbraak uit dit patroon zal de nieuwe richting bepalen. De kans is groot dat dit een opwaartse uitbraak zal worden, aangezien de trendrichting op langere termijn nog altijd omhoog is.

Hogere bodem

Op korte termijn is de driehoeksformatie duidelijk zichtbaar. Toppen en bodems komen steeds dichter bij elkaar te liggen, wat een uitbraak onvermijdelijk maakt. De koers vormt binnen de driehoek al een mogelijke hogere koersbodem, wat duidt op aantrekkende vraag. Sol is opgevangen door de steun van de top van eind september en is op weg naar de dalende toppenlijn.

Een doorbraak door deze weerstandslijn zal het beeld verder doen opklaren en ruimte vrijmaken voor een grotere stijigng. Het volgende koersdoel ligt dan op het all-time high van begin september rond $215. 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48
  2. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  3. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links