Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin op weg naar nieuwe hoogtepunten

Bitcoin op weg naar nieuwe hoogtepunten

Het sentiment rond cryptovaluta is de afgelopen weken weer flink verbeterd.

Aan het begin van de zomer domineerden de negatieve berichten over aanscherping van de regelgeving in China en de VS het nieuws. Momenteel is de berichtgeving een stuk positiever en gaat het vooral over welke bedrijven bitcoin en andere crypto's gaan omarmen.

Nieuwe hoogtepunten

Het verbeterde sentiment is goed terug te zien in de koersen op de cryptomarkt. De meeste digitale valuta's zijn de afgelopen weken sterk opgelopen en enkele hebben zelfs al een nieuw all-time high op het bord weten te zetten.

Uit de top 10 van grootste crypto's noteren bijvoorbeeld Cardano en Solana momenteel op een nieuw hoogtepunt.

Vandaag bekijk ik de technische plaatjes van bitcoin en XRP. Ripple is nog altijd verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse toezichthouder SEC, maar speculanten lijken al vooruit te lopen op een goede afloop. De token van het Ripple-netwerk, XRP, is de afgelopen weken namelijk sterk opgeveerd.

Verderop meer over XRP, maar eerst bitcoin.

Bitcoin

De koers van bitcoin beweegt op langere termijn binnen een ruime bandbreedte tussen $29.000 aan de onderzijde en $64.000 aan de bovenkant. Na de test van de steun in juni en juli is de koers sterk opgeveerd. Enkele tussenliggende weerstanden zijn doorbroken waarmee de opmars kan worden vervolgd richting de weerstand op $64.000.

Bitcoin vormt weer hogere toppen en bodems, wat duidt op toenemende vraag. De laatste bodem ligt nu rond $44.000. Zolang de koers hierboven beweegt, blijft het positieve plaatje intact.

Stijgende trend

Als ik wat verder inzoom, dan wordt de stijgende trend van de afgelopen weken nog beter zichtbaar. De koers beweegt sinds medio juli binnen een opgaand trendkanaal.

De bodems worden telkens boven de voorliggende koerstoppen gevormd, wat duidt op koopkrachtige vraag. Zolang de stijgende fase intact is, mag een voortzetting hiervan, richting koersdoel $64.000, worden verwacht.

Hogere bodem voor XRP

XRP heeft na de sterke stijging van dit voorjaar een flinke correctie laten zien. De koers is hierbij teruggezakt tot aan de oude toppen van de afgelopen jaren rond $0,60. Vanaf dit niveau wist de koers echter het herstel in te zetten en de correctieve fase af te breken.

De huidige opleving lijkt het begin van de vorming van een hogere koersbodem die zal worden bevestigd na een doorbraak boven de top van april dit jaar. Er begint zich een stijgende trend te ontwikkelen nu het patroon van hogere toppen en bodems meer vorm krijgt.

Na een doorbraak boven de laatste top rond $2,00 zal het all-time high uit 2018 rond $3,55 het nieuwe koersdoel vormen.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48
  2. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  3. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Superteam 24 augustus 2021 18:58
    There is a popular quote that says, “Bitcoin isn’t the bubble, it is the needle.“
    The quote is aging like a fine wine, becoming richer in value and more evident with the passage of time. With each passing day, Bitcoin is exposing the gross underbelly of our modern financial system. The Fed is digging itself into a deeper hole, the Delta variant looms, euro/dollar is weakening, the money printer is going Brrrrr, and Bitcoin is slowly proving itself as the ladder to the light. People around the world are beginning to question what money is, where to store their value, and how to escape the predatory fiat system. This grand awakening is happening in real-time - Bitcoin isn’t the bubble, it is the needle to pop the bubble.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links