Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Schade bij techaandelen beperkt

Schade bij techaandelen beperkt

Het koersverloop op de aandelenbeurzen wereldwijd is de laatste dagen erg volatiel. Sterke handelsdagen worden afgewisseld met mindere dagen waarin de beurzen weer flink terrein moeten prijsgeven. Per saldo oogt het beeld op de meeste beurzen echter nog neutraal tot redelijk positief, alleen de techaandelen weten even niet meer te overtuigen.

Vooral de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq heeft daarom wat meer terrein moeten prijsgeven, al lijkt de schade op langere termijn mee te vallen. Ik bekijk vandaag het technisch plaatje van de Nasdaq Composite index, maar eerst nog even de AEX-index.

AEX-index verzwakt binnen bandbreedte

De Nederlandse beurs laat al weken een vlak koersverloop zien ondanks dat de uitslagen somd heel fors zijn. Door dit zijwaartse koersverloop is de stijgende trend overgegaan in een meer neutraal verloop. Op wat langere termijn oogt het beeld nog altijd redelijk positief.

De recente correctie heeft de AEX-index teruggebracht naar de voorliggende koerstoppen rond 687,43 punten (top van 16 februari) en de bodem van medio maart rond 675,89 punten. Indien de index hierboven weet stand te houden, blijft het technische beeld redelijk. Weerstand ligt op 718,50 punten (gevormd op 19 april).

Nasdaq Composite index verzwakt

Het technische plaatje van de Amerikaanse technologiebeurs is de afgelopen weken wat verzwakt. De Nasdaq Composite index heeft het hoofd voor de tweede keer gestoten rond de 14.175 punten en de herstelfase afgebroken.

De index corrigeert binnen een bredere neutrale bandbreedte richting de steunzone tussen 12.397 en 12.786 punten. Hier liggen de bodems van maart. Om niet verder te verzwakken dient de index in of boven deze zone te worden opgevangen.

Lange termijn Nasdaq Composite index

Op wat langere termijn blijft de schade bij de Nasdaq nog beperkt. De stijgende trend is wel even stilgevallen, maar het patroon van hogere toppen en bodems is nog intact. Vooralsnog is er sprake van een consolidatiefase binnen de stijgende trend en zou de index opnieuw een hogere koersbodem op de grafiek kunnen achterlaten.

Wanneer de index in de hierboven genoemde steunzone wordt opgevangen, blijft het positieve plaatje intact en kan de stijgende fase uiteindelijk worden voortgezet richting hogere koersniveaus. Ondanks de kortetermijn-aarzeling is er dus nog geen sprake van een serieuze trenddraai.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48
  2. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  3. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34

Reacties

71 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Newg77 20 mei 2021 09:55
    quote:

    easy56 schreef op 20 mei 2021 09:48:

    [...]https://goldprice.org/

    wordt tijd weer voor nwe bull run

    Mischien met hulp van de wakker geschudde crypto gokkers
    idd. zit er klaar voor 1950 zsm
    had zelf ook wat crypto maarre niets voor mij gaat nergens over
    piet particulier zal ook wel wakker geschud zijn dat het niet altijd kan stijgen :P
  2. forum rang 7 handyman6 20 mei 2021 10:08
    Gister zag je tot -2,5% dalingen,maar volgens "goed gebruik "kochten de Ami cowboys hun -2% gewoon weer terug.Dat is nog steeds de boodschap kennelijk: bij elke red flag,zoals inflatie ,rente omhoog,tapering,BC verbod,etc staan wij klaar om de markt opte kopen.

    Totdat er een zwarte zwaan voorbij vliegt.....
  3. forum rang 6 Newg77 20 mei 2021 10:25
    quote:

    handyman6 schreef op 20 mei 2021 10:08:

    Gister zag je tot -2,5% dalingen,maar volgens "goed gebruik "kochten de Ami cowboys hun -2% gewoon weer terug.Dat is nog steeds de boodschap kennelijk: bij elke red flag,zoals inflatie ,rente omhoog,tapering,BC verbod,etc staan wij klaar om de markt opte kopen.

    Totdat er een zwarte zwaan voorbij vliegt.....
    stimmt genau
  4. forum rang 7 handyman6 20 mei 2021 10:44
    Intussen zijn er dus wel degelijk flinke "deel" correkties geweest: crypto BC,tot -50% en de hele techsektor ,mn door chipstekorten,Teslafantasie raakt eruit,net als waterstof dat meer dan halveerde ....
    Apart gezien ,valt het misschien niet zo op,maar je zal maar laat zijn ingestapt in meerdere van bovenstaande hypes ,dan hakt dat er stevig in!
    Natuurlijk ,het herstelt wel weer ,maar waar nieuwe tech dus behoorlijk afkwam ,pruttelt veel "ouwe tech" nog steeds op aanzienlijke hoogtes kalmpjes voort:Adyen,Akzo,DSM,Heineken.....
  5. forum rang 7 Doptieman 20 mei 2021 11:02
    Mag niet te hard omhoog dat kost de beurs geld dus nu even het kleine koerswinstjes gladstrijken zodat de mei calls nog iets verder leeglopen en dan straks door de 700.??? en doorrrrrr

    Snelste daler is de Vola en die brengt weer geld in de Beursla.
    Wel weer duidelijk hoe een hekel de Regie heeft aan uitbetalen. Schrapers zijn het even geduld a.u.b.
71 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links