Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Facebook

Liveblog: Facebook

Update 21:10 uur: Facebook

Aardige koersen op Wall Street vanavond en ook onze future stijgt wat.

We gaan door met de Q3's van het dit jaar zo veelbesproken en dit najaar zo hard gedaalde Facebook. Meer winst, maar minder omzet dan verwacht, als ik het snel goed zie. Koers nu -3% After Hours.

Inderdaad:

Niet al te inspirerende cijfers en weinig bijzonderheden, maar kijk die kosten eens gaan. Intussen plust de koers trouwens +1,5% - vraag mij niet waarom - en dat scheelt weer een paar miljard ten opzichte van die dikke min eerst. 

Dichter bij huis waren er nabeurs nog Q3-cijfers van Vastned:

Aperam is ook door:

 


Update 16:25 uur: ArcelorMittal

Kleine moeite om de plaatjes ook even hier neer te zetten. Verzoekje op Twitter, want donderdag zijn er cijfers van ArcelorMittal. Hier ziet u de consensus en vorige koersreacties:

Op het eerste gezicht is het aandeel wellicht een koopje - het is in ieder geval veel goedkoper geworden - omdat de verwachtingen nog niet zijn gedaald. Bedreigingen genoeg, dat wel. En dat betekent tegelijkertijd kansen.

 


Update 16:20 uur: Halloween :-)

Dit is een beurswijsheid, echt. Hoe slechter de markten, des te beter de humor.

 


Update 16:10 uur: Do the Donald Dip

Als u nog om beleggingsadvies verlegen zit... Het woord is aan de heer Trump van White House Asset Management te Washington. Ik vind het wel gezellig dat de president zich met de markten en beurzen tegenaanbemoeitleunt. Vind u dat ook, of kan het echt niet? Vraag hem anders gewoon naar TomTom en Pharming. 

 


Update 15:30 uur: Apple

Nog niet zo lang geleden waren dit hele happenings, waar we ook op de beurs allemaal naar keken. Met de koers er bij. Ik dacht dat het vanavond was, maar Apple presenteert nu al haar nieuwe Mac-computers en laptops. Nog dunner, mooier, sneller en vooral duurder, want Apple weet hoe ze geld moet verdienen.

Koers? In lijn met de Nasdaq 100, ofwel +0,9%  Als u een liveblog zoekt:

Hier alles in één filmpje:

 


Update 14:30 uur: Advies

De adviezen blijven binnen druppelen en kijk aan, er is een flinke verhoging voor Galapagos.

  • Galapagos: naar $140 naar $124 - Instinet
  • Unibail: naar €180 van €195 - Independent Research
  • Unilever: start met overweight en €57 - Morgan Stanley
  • PostNL: naar hold van sell - Berenberg 
  • Besi: naar €16 van €17 - Deutsche Bank 
  • Beter Bed: naar €6,80 van €9,50 (buy) - NIBC
  • GrandVision: naar €25 van €25,50 - Kepler Cheuvreux

 


Update 14:25 uur: Wind en olie

Ook dat nog. Overal waar tegenwoordig de naam General Electric op duikt, gaat de boel in de soep. 

Bij Sif is amper iets te zien, maar daar is ook heel weinig omzet. Intussen is het bij olie niet veel beter dan bij de wind. Ik weet niet zo gauw waarom het spul -3% staat.

 


Update 14:05 uur: Fed en de president

Had u meneer Wren maar moet benoemen, of mevrouw Yellen een tweede termijn moeten gunnen, meneer de president? Overigens zei ex-Fed-voorzitter Alan Greenspan laatst dat het heel normaal is dat presidenten zich met het rentebeleid bemoeien. Hij mag dat zeggen, want hij heeft met vier te maken gehad.

Nieuw is dat de huidige president het per Twitter doet en niet discreet in de wandelgangen. Wel zo leuk, kunnen we allemaal meegenieten. Huidige Fed-voorzitter Jerome Powell twittert niet volgens mij. Daar heeft hij geen tijd voor. Hij verhoogt de rente. 

Haha, intussen is Scott wakker en wrijft zijn ogen nog een keer goed uit :-)

 


Update 13:55 uur: Pas op voor de griezelbeer

De tekenaar van Hedgeye moet bijna zelf wel ook een belegger of handelaar zijn. Hij voelt het altijd zo goed aan. Spijker, kop en raak weer.

 


Update 13:30 uur: Voorbeurs New York

De eerste koersreacties van Coca-Cola, Pfizer en General Electric op hun Q3's pre-market zijn niet best, allemaal dalingen:

 


Update 13:15 uur: Facebook en Amazon

Zo geronnen zo gewonnen, als of het een centrale bank is. Daar doen deze bedragen wel aan denken. Hetzelfde geldt voor vooral Alpahbet en Facebook

Facebook heeft vanavond trouwens Q3's nabeurs Wall Street. De verwachting ziet u helemaal rechts en verder ziet u de zevendaagse koersreacties op de vorige rondjes. Oef.

Let wel, ook Facbook is intussen ietsie minder waard dan een paar maandjes terug.

 


Update 12:00 uur: Laffe lunch

U kent het wel, vreselijk. Alsof u nog zo'n halfbevroren kroket op uw broodje hebt. Dat gevoel. Winst weer weg en de Amerikaanse futures houden nog net de voeten droog. Het wil maar niet bullish worden deze maand.

 


Update 11:45 uur: Goedkoop of duurkoop?

Dure markten kunnen nog veel duurder worden en... kunnen dat heel lang volhouden. Langer dan u solvabel bent, luidt de wijsheid. Vice versa werkt het precies hetzelfde. Goedkope markten... inderdaad. Het is een bekende uitdrukking op de beurs en Charlie heeft een tabel die dit prachtig duidelijk maakt.

De getalletjes zijn niet één op één, maar in grafiekvorm ziet het er ongeveer zo uit. Maandgrafiek, de daling in oktober zit er nog niet bij, evenals dat de winsten wel afvlakken, maar niet zakken. Mag u zelf het groene lijntje doortrekken met uw donkerbruine vermoeden. Inderdaad, aandelen zijn fors goedkoper geworden.. 

Helaas zegt dat niets over de richting. Het zegt wel dat u in ieder geval niet veel te dure aandelen koopt, zoals u wellicht rond 2000 deed. Maar ook dit geeft nergens garantie op.  

Als extraatje, Charlie meer mooie data. Hoe verzin je het - en hoe doe je het - om dit bij te houden? :-)

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. DerksVisie 30 oktober 2018 12:18
    Het voelt totaal niet zoals in februari 2016. Ook het commentaar bij de tweet van de P/E-ratio spreekt boekdelen. Allemaal redenen waarom de dip binnenkort wordt opgelost. Klinkt meer als hopen = verkopen.

    Trouwens de DAX en AEX gedragen zichzelf wel voorbeeldig vandaag. Normaal na een daling in Amerika is hier de complete paniek uitgebroken.
  2. forum rang 6 rene66 30 oktober 2018 12:42
    Wij hebben nog steeds met name te maken met grootschalige acties van shortende hedgefunds in de VS. Als die klaar zijn en/of als andere hedgefunds vinden dat de koersen laag zijn dan gaan wij volgens mij ook weer snel omhoog.

    Er is geen moneyflow naar obligaties op dit moment. De rente is de VS blijft op hetzelfde niveau staan voorlopig. Mogelijke triggers de uitkomst van de verkiezingen in de VS en het gesprek tussen Trump en XI.

    Dat andere grote partijen voor een beperkt deel aandelen verkopen om winst te pakken geloof ik ook nog wel, maar die zelfde partijen willen met het geld dat vrij komt weer geld gaan verdienen. Dus ze gaan weer aandelen kopen waar ze het meest mee kunnen verdienen en dat blijft gewoon tech. In een sector rotatie geloof ik niet zo.

    Ondanks alle doem verhalen is tech gewoon de sector van de toekomst. Ook een aandeel als Amazon dat op dit moment flink onderuit wordt gehaald gaat gewoon weer omhoog binnen een paar maanden.
  3. Snuggerst 30 oktober 2018 13:04
    Als je instapt op/ in een aandeel op een laag punt van de index zelf en een laag punt van het aandeel heb je niets te maken met die flauwekul duurkoop en goedkoop.. Je koopt laag aan, en da's nu eenmaal dé manier om rendement te behalen!..
    Duurkoop en goedkoop…, het is geen boekhouden wat je tevoorschijn moet toveren!, maar zo wordt wel gedacht, en zelfs gedaan….
  4. PjotrIEX 30 oktober 2018 14:27
    quote:

    Helvan'18 schreef op 30 oktober 2018 13:04:

    Als je instapt op/ in een aandeel op een laag punt van de index zelf en een laag punt van het aandeel heb je niets te maken met die flauwekul duurkoop en goedkoop.. Je koopt laag aan, en da's nu eenmaal dé manier om rendement te behalen!..
    Duurkoop en goedkoop…, het is geen boekhouden wat je tevoorschijn moet toveren!, maar zo wordt wel gedacht, en zelfs gedaan….
    mits het bedrijf waarvan je aandelen hebt niet failliet gaat natuurlijk
  5. Snuggerst 30 oktober 2018 14:51
    quote:

    PjotrIEX schreef op 30 oktober 2018 14:27:

    [...]

    mits het bedrijf waarvan je aandelen hebt niet failliet gaat natuurlijk
    Daarmee geef je dus al aan dat je daadwerkelijk in de boekhouding, of wat daar op lijkt, loopt te neuzen, je schat in hoe een bedrijf ervoor staat, en daarmee hoe het aandeel zal gaan presteren?…. Vreemde praktijken bij het fundamentele!.. Maargoed als het werkt niets mis mee natuurlijk.
  6. [verwijderd] 30 oktober 2018 16:00
    quote:

    Helvan'18 schreef op 30 oktober 2018 14:51:

    [...] Daarmee geef je dus al aan dat je daadwerkelijk in de boekhouding, of wat daar op lijkt, loopt te neuzen, je schat in hoe een bedrijf ervoor staat, en daarmee hoe het aandeel zal gaan presteren?…. Vreemde praktijken bij het fundamentele!.. Maargoed als het werkt niets mis mee natuurlijk.
    ?? dat doet toch iedereen wel een beetje, zelfs TA'ers.

    Denk dat 90% van de beleggingsfondsen haast alleen maar hier naar kijken. Ook voor het indekken natuurlijk.

  7. Snuggerst 30 oktober 2018 16:50
    quote:

    hansfl schreef op 30 oktober 2018 16:00:

    [...]

    ?? dat doet toch iedereen wel een beetje, zelfs TA'ers.

    Denk dat 90% van de beleggingsfondsen haast alleen maar hier naar kijken. Ook voor het indekken natuurlijk.

    Da's overbodige rotzooi waar niets mee gedaan wordt hoor..TA'ers hebben het gewoon dus minder druk, in het hoofd, of waar dan ook, dan de rest...
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links