Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Leer bij Nico Inberg alles over de beurs

Leer bij Nico Inberg alles over de beurs

Nog even en dan wordt het startschot gegeven voor hét beleggingsspel van Nederland, de Slimste Belegger. Eerder maakten we al kennis met Slimste Belegger-coaches Jim Tehupuring en Guy Boscart, vandaag is de beurt aan coach Nico Inberg. 

Inberg doet graag mee als coach. “Niet zozeer om het winnen, maar omdat ik het leuk vind om beleggers goed te informeren en uit te leggen hoe de markten opereren. Ik zit bovenop de beurs en kan duiden wat er aan de hand is. Ik merk dat er ook veel behoefte is aan uitleg; ik kan daar een meerwaarde leveren.”

Toch lange termijn

Hoewel het spel een maand duurt, houdt de expert toch de lange termijn in zijn achterhoofd. “Wanneer je long gaat, moet dat mijns inziens niet alleen voor een kort ritje zijn. Er moet een basis zijn waarom je juist dat aandeel wilt hebben. Ontleed een aandeel als het ware en bedenk voor jezelf op welk niveau je het wilt hebben. Handel niet alleen speculatief.”

Is het voor een fundamenteel analist lastiger in dit spel dan voor een technisch analist? “Uiteindelijk is het niet moeilijker, maar anders. Als fundamenteel analist weet ik wat er achter het bedrijf zit, daar ontbreekt het bij een technisch analist aan. Die kijkt alleen naar lijnen.” 

Sentiment meenemen

“Ik kan ook het sentiment in de markt meenemen. Ahold Delhaize is daar een mooi voorbeeld van. Dat bedrijf is recent behoorlijk afgestraft, in mijn ogen is het sentiment overdreven geweest. Op 15 euro gaf ik een koopadvies, terwijl het technisch gezien nog steeds op verkopen staat. Een technisch analist zou misschien pas bij 17 euro zijn ingestapt, dan heb je toch een paar euro gemist. Maar het is ook weleens andersom, dat ik als fundamenteel analist te vroeg instap, terwijl de technisch analist nog vrolijk het lijntje omlaag volgt.”

Vindt Inberg turbo’s voor iedereen geschikt? “Nee, ik vind het geen geschikt instrument om mee te beleggen. Om te handelen daarentegen is het een geweldig instrument. Je kunt heel snel positie innemen en je rendement rap laten toenemen, wat natuurlijk ook de andere kant op kan werken. Dit spel is een goede manier om te leren handelen met turbo’s.”

Als mensen in mijn team komen, kan ik ze inzicht geven in het reilen en zeilen van bedrijven en welke fantasie er in een aandeel zit. Alleen al omdat dat heel leerzaam is, is het een goed idee om aan het spel mee te doen.”

Spaanse beurs

Heeft de analist nog een concrete tip voor ons in petto? “Op dit moment kijk ik naar de Spaanse beurs. Die is interessant omdat die de laatste tijd behoorlijk is afgekomen onder invloed van de perikelen in Catalonië. Ik vermoed dat het uiteindelijk met een sisser afloopt. Je kunt bijvoorbeeld een turbo op de Spaanse beurs nemen, en dan het risico afdekken met een short op de Euro Stoxx 600.”


Meespelen met de Slimste Belegger? Het spel begint op 30 oktober, maar vanaf 23 oktober kunt u alvast beginnen met oefenen. Meld u nu alvast aan en kies uw eigen beleggingscoach!

Over de Slimste Belegger 2017

In samenwerking met IEX organiseert BNP Paribas Markets de Slimste Belegger: het spannendste beleggingsspel van Nederland. In dit gratis beleggingsspel leert u alles over de verschillende aspecten van beleggen en het handelen in Turbo's.

Kijk voor meer informatie over de coaches, de te winnen prijzen of om u alvast in te schrijven op Slimstebelegger.nl.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 26 apr David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag
  2. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  3. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links