Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Guy Boscart: Zo kort mogelijk op de bal spelen

Guy Boscart: Zo kort mogelijk op de bal spelen

Op 30 oktober 2017 gaat het spannendste beleggingsspel van Nederland weer van start: De Slimste Belegger. In deze competitie kunt u kans maken op maar liefst 2500 euro of op een van de vier weekprijzen. Belangrijker is dat u op een leuke manier ervaring opdoet met het gebruik van turbo’s.

U staat er gelukkig niet alleen voor. U kunt kiezen uit vijf coaches, die u ieder op hun eigen manier en met hun eigen expertise kunnen bijstaan. Wij stellen ze een voor een aan u voor. Vorige keer maakten we kennis met Jim Tehupuring, vandaag is de beurt aan Guy Boscart van US Markets.

Hoe kunnen we jouw speelstijl omschrijven?

“In dit spel zal ik proberen om kort op de bal te spelen. Ik ga kijken welke mogelijkheden er liggen om op de indices in te spelen, maar ook op individuele aandelen en natuurlijk olie. Op die manier probeer ik wat ritjes mee te pakken. We zien dat de markten op dit moment vrij bullish zijn, maar ik kan natuurlijk nog niets zeggen over hoe zich dat gaat ontwikkelen. Wel zal ik zo lang mogelijk de trend blijven volgen.”

Welk type belegger zou het beste in jouw team passen?

“Ik houd van volatiliteit en speel op de korte termijn. De handelaren die graag meeprofiteren van beweging en korte ritjes zitten goed bij mij.”

Haal je er bij de Slimste Belegger voordeel uit dat je technisch analist bent?

“Ja, turbo’s zijn uitermate geschikt om in te spelen op korte bewegingen, waarbij de stoplosses helpen. Fundamenteel analisten kijken doorgaans meer naar de lange termijn, en die schrikken niet van een beweging van 2 of 3%. Hefbomen passen goed bij actieve beleggers.”

Heb je nog een insider-tip?

“Kijk ook eens intermarket, bijvoorbeeld naar small- en largecaps en naar verschillende sectoren, bijvoorbeeld olie, transport of financials. Pak de grafieken erbij en ga na welke sectoren het goed doen en welke niet. Welke bewegen zijwaarts en welke in een downtrend? Dat geeft al een mooie indicatie voor de korte termijn. De rally die we nu zien kon je namelijk ook al zien aankomen. Hoe meer sectoren er in een uptrend zitten, hoe duidelijker.”

“Begin september zag je bijvoorbeeld op Wall Street dat bepaalde sectoren, mid- en smallcaps, niet meededen en largecaps wel. Een paar weken later maakten veel sectoren een flinke inhaalslag. Door goed naar de grafieken te kijken kun je alvast voorsorteren op een beweging.”

Wat hoop je dat beleggers opsteken van dit spel?

“Op dit moment is er weinig volatiliteit en gebeurt er niet veel, maar ook dan kun je veel leren van de beurs. Er zijn altijd wel interessante ontwikkelingen gaande. Actief de beurs volgen is altijd een goed idee, en het zou mooi zijn als beleggers door dit spel aangespoord worden om dat te doen.”


Meespelen met de Slimste Belegger? Het spel begint op 30 oktober, maar vanaf 23 oktober kunt u alvast beginnen met oefenen. Meld u nu alvast aan en kies uw eigen beleggingscoach!

Over de Slimste Belegger 2017

In samenwerking met IEX organiseert BNP Paribas Markets de Slimste Belegger: het spannendste beleggingsspel van Nederland. In dit gratis beleggingsspel leert u alles over de verschillende aspecten van beleggen en het handelen in Turbo's.

Kijk voor meer informatie over de coaches, de te winnen prijzen of om u alvast in te schrijven op Slimstebelegger.nl.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 13:00 David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag
  2. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  3. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links