Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoe het EK toch nog leuk kan worden

Hoe het EK toch nog leuk kan worden

 

 

Leuk opzetje van, handelaar voor eigen rekening, Diede (hier op IEX: IkbenDiede)  en Marktgevoel voor het EK-voetbal dat vandaag van start gaat. Voor de echte gokkers onder u, zal ik alvast zeggen. Want een wedje leggen op het EK blijft natuurlijk gokken.

Toch is het wel mooi om te zien hoe Diede ook het EK-voetbal met een strategie benadert en van tevoren zijn risico en rendementskansen uitrekent. Daar heeft u als belegger of handelaar ook nog wat aan.

Diede, je vindt het toch niet erg als we je tabellen even pikken? Via Marktgevoel, kunt u het het Excell bestand downloaden.

In het volgende voorbeeld moet u in totaal 286 euro riskeren en kunt u een leuke winst behalen bij winst van Spanje, België of Engeland:

 

 

In dit voorbeeld ziet u dat u een winst behaalt als Duitsland of Frankrijk winnen en de verliezen beperkt blijven als één van de andere favorieten er met de titel vandoor gaat.

 

 

In het laatste voorbeeld is er een grotere kans dat u 100% van de inleg verliest, want u zet op minder landen in. De winst die behaald kan worden is daarom ook wat hoger. Omdat er ook meer risico genomen wordt.

 

 

Op Twitter zag ik VanDuppe, volgens mij ook een handelaar voor eigen rekening, voorbij komen met een eigen voorbeeld.

 

 

Let wel, het blijft gokken natuurlijk. Met beleggen heeft het niets te maken, maar des te meer met speculeren en kansberekening. Vanavond om 21:00 uur trappen Frankrijk en Roemenië het EK af. Het Nederlands elftal doet niet mee, maar wellicht met een gokje heeft u toch een goede reden om de wedstrijden te kijken...

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links