Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verplicht meedoen, allemaal kaarten op tafel over Just Eat Takeaway

Verplicht meedoen, allemaal kaarten op tafel over Just Eat Takeaway

Zeker driekwart van de tjokvolle zaal stak de hand op tijdens het opnemen van de IEXBeleggersPodcast op de IEXBeleggersdag eind juni in Bussum. Allemaal long Just Eat Takeaway...

In hoeverre dit representatief is voor de gehele IEX-populatie is de grote vraag, maar vinger opsteken wie van ons nog nooit positie in de maaltijdbezorgen heeft gehad. Op de een of andere manier is dit een aandeel waar we allemaal vroeg of laat iets mee hebben gehad. Of we er ook iets aan hebben gehad, is een ander verhaal.

Het begon nog zo leuk en het bedrijf beleefde een voorlopige hoogtepunt tijdens de lockdowns in coronajaar 2020. En vandaag is het op de kop af drie jaar geleden dat het fonds op een all time high stond: €109,65 op het slot en intradag €110,65. Gerekend tot het slot van gisteren ging er sinds die €109,65 ruim 89% aan waarde verloren.

Billen bloot

Om er nog een lekker naar doemsausje overheen te gieten: dat deed de Dow Jones ook in de verschrikkelijkste jaren van herfst 1929 tot zomer 1932. Allemaal met de billen bloot dan maar? Ondergetekende staat op -44% - en u? Of wat hebt u ooit aan Just Eat Takeaway verloren, of misschien wel... verdiend?

Kom maar op met uw score en verhaal. Onder de beste inzenders verloten we een paar exquise, haute cuisine wegwerpbezorgmaaltijden :-) En oh ja, wie van u heeft van het bekende kortetermijnritje noodgedwongen een héle lange termijnbelegging gemaakt? Ja, met Just Eat leren we harde en dure beurslessen.

Wij bij IEX - ook bij ons zitten er een paar long - zien anders zat waarde in het aandeel. Ondergetekende houdt ze ook aan zolang het scenario strekt, maar werpt hoe langer hoe meer een zorgelijke blik op de rentes. Economische malaise is één ding en vooraf ingecalculeerd, maar rentes tot in het oneindige niet.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. 1 aandeel asml 19 oktober 2023 10:56
    Met JET sta ik nu -45,33% gelukkig heb ik mijn aandeel in ASML nog. ;) Heb wel nog een klein ritje gemaakt: paal voor en na de cijfers van gisteren. Aandelen gekocht en daarna verkocht totdat ik het aantal aandelen had dat overeenkwam met de winst in euro's. Eind score, ik heb er weer een paar dood liggen JET aandelen bij...
  2. 1 aandeel asml 19 oktober 2023 10:58
    Met JET sta ik nu -45,33% gelukkig heb ik mijn aandeel in ASML nog. ;) Heb wel nog een klein ritje gemaakt: paal voor en na de cijfers van gisteren. Aandelen gekocht en daarna verkocht totdat ik het aantal aandelen had dat overeenkwam met de winst in euro's. Eind score, ik heb er weer een paar dood liggen JET aandelen bij...
  3. japio 19 oktober 2023 11:00
    Ik heb nog nooit belegd in JET. Net als bij de Bitcoin heb ik mij vaak afgevraagd of ik nog wel iets van beleggen snapte toen de koersen omhoog spoten. Ik kan mij echter heel erg ergeren aan de vele scooters en tassen die bij ons door de binnenstad rijden en ook het uitknijpen van snackbar en restaurant houders stoort mij. Deze principes die soms geld kosten en die je op de beurs niet te veel moet hebben, hebben mij deze keer gelukkig veel geld/verlies bespaard.
  4. Buy_and_hold 19 oktober 2023 11:52
    Ingestapt in april 2022 - dacht op € 25 op een absoluut dieptepunt te kopen na het lezen van positieve analisten rapporten. Weer wat geleerd (heb desondanks al 25 jaar ervaring maar stink er soms nog steeds in). Onlangs bijgekocht op € 11,50 maar nog weinig plezier van gehad.
  5. Flyaway 19 oktober 2023 11:52
    Geloofde er nooit in zeker niet toen de koers van JET sky high ging, dacht hier klopt niets van. En ja als "goeroes"als Geert Schaaij continu bij Harry M brullen KOPEN KOPEN dan moet je gaan nadenken. Af en toe op koersen rond de 30-35 wat gehandeld ( erin en eruit) en een kleine winst daarop. Echter mede door IEX met de positieve analyses over JET er in gestapt op € 16.39. Gelukkig kleine positie van 900 stuks, maar al met al -/-28%. Tja als rentes nog verder omhoog gaan, zoals eind jaren '70, begin '80 ... pff dan wordt het wel ff moeilijk, zeker als er nog een oliecrisis bijkomt... lukt het om de inflatie onder controle te houden? en lukt het uberhaupt om een beetje stabiliteit in de wereld te krijgen ? We kopen nu LNG van Qatar, waar Hamas zijn hoofdvestiging heeft ( schijnt) en Qatar financiert Hamas, Daarbij LNG heb ik altijd begrepen veel vervuilender dan Gas ? Maar daar hebben we sancties op. Kortom ik vind veel zaken erg krom in de huidige wereld en snap het niet zo goed
  6. Beerbaron 19 oktober 2023 12:08
    Mijn posities in jet zijn net zo grillig als de koers, bijkopen op een dip en wat trimmen hogerop. Alleen minus 90% had ik toch niet verwacht, maar dat is m.i. grotendeels aan grubhub te wijten.
    Totaal nu zo'n - 25% op de gehele belegging.
    Al vind ik de huidige koers en waardering wel heel aantrekkelijk, heb ook al wat bijgekocht, vind ik de positie met 5% van de porto wel groot genoeg. Iets te groot eigenlijk.
    JET voelt als een bal die onder water wordt geduwd, veel te negatief, eens gaat die naar reëele waarde toe, als het allemaal mee blijkt te vallen. Niet irreëel met positieve cashflow, winst en geen leningen te herfinancieren op korte termijn.
    En als we onder de 10 gaan op brede marktdaling, koop ik waarschijnlijk nog wat bij.

    Iets met mooiste bloempjes en rand van de afgrond...
61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links