Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bezorgdienst Instacart maakt beursgang in september

Amerikaanse bezorgdienst in de september de beurs op
Beeld: iStock

Het Amerikaanse bedrijf Instacart zal deze maand zijn beursintrede doen op de New Yorkse aandelenmarkt, dat meldde de organisatie eind augustus in een persbericht. De online boodschappenbezorgdienst, die in 2012 is opgericht, staat bekend om zijn brede assortiment van aanbieders: consumenten kunnen via het platform een bestelling plaatsen bij meer dan 1.400 retailers, om deze vervolgens thuisbezorgd te krijgen.

Instacart wordt op de Nasdaq Global Select Market genoteerd onder het symbool CART, op naam van Maplebear Inc. Het aantal uit te geven aandelen, evenals de prijs hiervan, maakt het bedrijf later deze maand bekend.

Het plan om naar de beurs te gaan lag overigens al langer op de plank, maar werd naar verluidt uitgesteld door onstabiliteit in de financiële markten. Wanneer officieel op de gong geslagen zal worden, wordt later deze maand duidelijk.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 28 nov Beurslegende Charlie Munger (99) overleden
  2. 28 nov Dit zijn de genomineerden voor de IEX Gouden Stier 2023
  3. 28 nov Wat worden de toppers en floppers van 2024? Stem!

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Roesie 5 september 2023 18:21
    Een volledige papieren tijger en bewuste poging tot manipulatie (tijdstip zegt al genoeg) van de olieprijs die vrijwillige productieverlaging van de Saoedi’s. Uit reële productiecijfers blijkt dat andere olielanden structureel meer produceren dan zij vermelden en dat de vermindering vrijwel geheel opgeheven wordt. Zegt genoeg over de gemiddelde handelaar dat er zo’n reactie op dit nieuws volgt. Zeker nu de vraag de komende tijd juist flink af zal nemen. Nog voor het einde van het jaar duikt de olieprijs royaal onder de 70 dollar. En de koers van Shell onder de 26..
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links