Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX campingrally 2022 krijgt steeds duidelijker vorm

AEX campingrally 2022 krijgt steeds duidelijker vorm

Het technische plaatje van de AEX ontwikkelt zich nog steeds in goede richting. Nadat de steile dalende trend is gebroken worden nu ook andere barrières overwonnen. De campingrally 2022 komt steeds duidelijker tot ontwikkeling.

In het technische plaatje van de AEX neem ik onder andere de volgende positieve technische signalen waar:

  • De AEX breekt het patroon met lagere toppen af
  • De index kruipt boven de 200-dagenlijn
  • De eerste hogere bodems rond 654,62 (van 14 juli) en 643,60 (5 juli) punten signaleren actieve kopers, die steeds hoger instappen of bijkopen
  • Tussenliggende minder belangrijke weerstandjes rond 676 (28 juni) en 675 (8 juli) punten zijn inmiddels gebroken
  • De eerste echte weerstand (619) wordt as we speak nipt gebroken
  • Ook relatief bezien (ten opzichte van andere beurzen) ontwikkelt de AEX zich sterk. Leidt Nederland de dans?

Al met al lijkt de AEX technisch voldoende sterk te worden om de campingrally 2022 verder vorm te geven.

Stemming slaat om

Het is overigens opvallend te zien hoe snel de stemming kan omslaan. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn we overspoeld met negatieve berichten en is onze beurs bijna 25% gedaald. Maar in de afgelopen weken lijkt er opeens geen vuiltje meer aan de lucht.

Toch staan centrale banken vol op de rem, neemt de energiecrisis extreme vormen aan, loopt de arbeidsmarkt volledig vast en worden boerenprotesten steeds driester.

Every rally climbs a wall of worry

Desondanks klimt de Nederlandse beurs langzaam uit het dal. Wellicht is het dankzij deze broze omgevingsfactoren. Immers de oude beurswijsheid zegt 'Every rally climbs a wall of worry'.

Dat geldt ook nu weer, want het slechte nieuws zit al in de koersen. En de beurs kan alleen nog verrassen, want het positieve nieuws moet nog komen (volgens de markt).

Vandaag bespreek ik de AEX, op korte en lange termijn.

Kort: Nederlandse beurs klimt nipt boven de horde van 719

De AEX-index heeft de top van 19 mei rond 719 punten gebroken, zij het nog nipt. Het technische plaatje krijgt een positieve impuls nu deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mogen we verdere koersstijgingen tegemoet zien.

Nu er weer een top is gebroken, komt er ruimte voor een verdere koersstijging. In eerste instantie richting de weerstand van 743,05 punten (gevormd op 5 april), in tweede instantie richting 772,23 punten.

Op de TA-desk hebben we de steun opgetrokken naar de laatste bodem rond 654,62 punten (van 14 juli). We blijven positief zolang de steun van 654,62 punten weet stand te houden.


Lang: Nederlandse beurs overwint 200-dagenlijn

De AEX-index heeft in de recente daling een hogere bodem gevormd boven het niveau van de voorgaande toppen op 632,12 punten (van 17 februari 2020). Vervolgens is de dalende trend gebroken.

Door deze verbeteringen wordt het technische plaatje weer langzaam positief. Er ligt een weerstand rond 772,23 punten (gevormd op 2 februari).

Op de heel korte termijn draait de 200-dagenlijn langzaam opwaarts, terwijl de index er recent bovenuit is geklommen. Dit geeft een verbetering in de technische conditie weer.

Ook de B.O.B.-lijn (blauwe doorlopende lijn) oogt redelijk. Dat wijst erop dat de Nederlandse beurs relatief bezien beter presteert dan andere Europese beurzen.

 

 

 

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 53
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Gerelateerd

Reacties

261 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. vermoeiend 29 juli 2022 08:55
    Ja ze maken de consument helemaal failliet alleen voor een hogere winst. Franse economie gegroeid en de meeste ellende is al ingeprijsd dus maakt niet echt uit wat er gebeurd. Al gooit poetin een atoombom op Oekraïne dat is juist positief want dan kan het land opnieuw worden opgebouwd en dat levert weer inkomsten op
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 29 juli 2022 08:56
    quote:

    b.west.invest schreef op 29 juli 2022 08:27:

    En onze politici, die zijn op vakantie, onbereikbaar, assielzoekers op straat , geen huizenbouw, geen Antwoord inflatie, onze bieren eruit willen schoppen. Ik hoop dat de grenzen dicht zijn en ze in het buitenland blijven , idioter als nu kan het niet .
    [Modbreak: gelieve op uw taalgebruik te letten]
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 29 juli 2022 08:59
    Dank Royce voor de duiding .

    He ja, zoek de zon op, dames en heren
    Zoek de zon op

    Lala lalalalala lalala

    Als 't zonnetje weer schijnt
    En de kou loopt op z'n eind
    Krijg je 't heerlijke gevoel alsof de crisis zo verdwijnt
    Alles trekt naar bos en zee
    Want daar is 't weer oke
    En de mensen, dieren, bloemen, planten, alle juichen mee

    Zoek de zon op, dat is wel fijn
    Want een beetje zonneschijn, dat moet er zijn
    't Staat wel aardig, zo'n mahoniehouten huid
    Maar als je boter op je hoofd heb, blijf er dan maar liever uit
    Wil je niet opstaan, blijf je maar liggen
    Moet je maar weten wat er van komt
    Ja, ja, ja

    Lala lalalalala lalala
    He, die heerlijke zon

    En natuurlijk een Pintje van AB Inbev erbij zwaar ondergewaardeerd ook nog eens .
  4. forum rang 6 d' Aandelen ' 29 juli 2022 09:30
    quote:

    b.west.invest schreef op 29 juli 2022 08:27:

    En onze politici, die zijn op vakantie, onbereikbaar, assielzoekers op straat , geen huizenbouw, geen Antwoord inflatie, onze bieren eruit willen schoppen. Ik hoop dat de grenzen dicht zijn en ze in het buitenland blijven , idioter als nu kan het niet .
    Met alle respect Ben, je gaat zelf toch ook op vakantie en waarom zouden onze politici dan ook geen recht op vakantie hebben om bij te tanken en de tijd nemen om na te denken waarom er zoveel onrust is onder de burgers en hoe ze dat op een fatsoenlijke manier ten goede kunnen doen keren.

    Bestuurlijke vernieuwing mis ik en ook veel te weinig transparantie over de stikstof aanpak en ligt daar ook niet aan ten grondslag dat er meer grond nodig is om te bouwen ? Politici moeten vooral eerlijk en doortastend zijn en dat mis ik en niet het partijbelang maar het belang van de samenleving voorop stellen.

    Wat die ongecontroleerde toestroom van asielzoekers aangaat, welke afspraken zijn er met Europa gemaakt en het is toch onbegrijpelijk dat wij mensen toelaten die met valse papieren naar Nederland komen en dat gaat ten koste van de echte vluchtelingen.

    Er zit ook veel te veel kaf tussen het koren, met die vluchtelingen stromen komen ook veel mensen mee die grote problemen veroorzaken, op rooftocht uitgaan en worden kwalijke feiten bewust verzwegen en neemt de onrust en boosheid onder de burgers toe.

    Nederland is het dichtstbevolkte land in Europa en dan mag je toch afvragen waarom wij juist zoveel mensen moeten opvangen terwijl wij niet eens genoeg woningen hebben voor onze eigen bevolking waardoor huizen onbetaalbaar worden voor starters en mensen met een wat kleiner inkomen.
    De criminaliteit is enorm toegenomen zeker in verband met drugssmokkel en handel met de daarbij drugsoorlogen met liquidaties, granaat aanslagen en steekpartijen, bedreigingen en intimidatie en zo kan ik nog wel even doorgaan.

    Nederland verloedert op veel vlakken en veel burgers voelen zich onveilig.
261 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links