Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Positieve signalen ASML

Meer informatie over het aandeel van de week: ASML

Het is afwachten op het Damrak, beren en stieren houden elkaar in evenwicht, de messen worden geslepen voor nieuwe aanvallen. De weekgrafiek van ASML geeft aan dat de stieren al op weg zijn omhoog. Van een slappe, afwachtende houding is hier dus geen sprake.

De ondertoon is positief en het is technisch gezien aantrekkelijk om stukken in portefeuille te hebben, of turbo long-posities te hebben. Voor de tweede achtereenvolgende week is een witte candle in ontwikkeling. En u weet, een witte candle impliceert een tendens tot stijgen. Zolang de lichamen wit zijn, hebben de stieren de meeste troeven in handen.

Recente bodemvorming op krap 27,00 euro is ook een mooi bullish signaal. Het impliceert steunvorming boven de oplopende sleepkabel en op een 50%-retracementgrens. Wederom een hogere bodem in de positieve trend.

Een ander positief element is het opwaarts kruisen van de RSI met de 50-lijn. Dit is veelal een betrouwbare indicatie van opwaartse druk, het bevestigt de toenemende grip van de stier op de grafiek.

Aan de onderkant van het speelveld ligt krap 27,00 als kritiek kantelpunt. Aan de bovenkant komen de stieren 30,65 als weerstand tegen. Als het hen lukt om deze barrière te slechten, dan staat ons een rally naar circa 40,00 te wachten.

Kortom: de uptrend is onlangs nieuw leven ingeblazen na bodemvorming rond 27,00. De stieren zijn op weg naar de recente top op krap 31,00. Zij nemen actieve turbobeleggers mee op sleeptouw.

Dit is deel één van de trip. Het tweede gedeelte gaat van start als de weerstand op 31,00 opwaarts is gebroken. Een aantrekkelijke tweetrapsstrategie. Bij koersvorming onder 27,00 verpietert het beeld aanzienlijk.

Kijk ook op de speciale ASML-pagina voor de Hollandse aandelenweken

Meer informatie over het aandeel van de week: ASML

Deze analyse plus disclaimer in PDF? Klik hier


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Bakker

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. Hij houdt zich bezig met het analyseren van grafieken, het in beeld brengen van marktsentiment en het ontwikkelen en testen van beleggings- en sentimentmodellen.

Meer over Nico Bakker

Recente artikelen van Nico Bakker

  1. okt '20 Slimste Belegger 2020: coach Nico Bakker
  2. mei '19 Hollandse Aandelenavond: Nico Bakker 1
  3. jun '17 Een blik op ASML, Shell en SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links