Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Toprendementen Optiecompetitie

Dit is inmiddels de derde week van de prijzenspel van de NYSE Euronext Optiecompetitie en de deelnemende beleggers gaan als een raket. Op www.optiecompetitie.nl kunt u zien dat zij na tweeëneenhalve week rendementen van ongeveer 150% hebben behaald.

 De Top 5 ziet er vandaag zo uit.
1) Patjes +165,03%
2) Gilden +143%
3) Buckstock +128,80%
4) Mon-E- Man +122,25%
5) Sneeuwstorm +121,40%
 
Rendementmaker, de topper van de vorige weken, moet er even aan trekken. Zij staat nu op plaats zes in de lijst. De weekprijs - de DVD-box van de serie Leverage - gaat naar hgcompany die een weekrendement van 27,50% wist te maken vorige week.

Beste optiebelegger
Nu is het zo dat we niet alleen mooie weekprijzen, maar ook bijzonder mooie klassementsprijzen hebben. En als u nu denkt dat u die voorsprong van 150% niet meer in kunt halen, dan heeft u het mis. Het zal niet eenvoudig zijn, maar dankzij het karakter van opties - kans om zowel omhoog als omlaag te verdienen met een relatief kleine investering - is het niet onmogelijk. U kunt dus nog prima meespelen met de jaarlijkse zoektocht naar de Beste Optiebelegger van Nederland.

Moet u daarvoor een gediplomeerd daghandelaar zijn? Welnee. In de inmiddels jarenlange geschiedenis van dit beursspel is het al eerder voorgekomen dat onervaren beleggers er met de prijzen vandoor gingen. Uiteindelijk telt het juiste marktgevoel. En daarbij: een virtueel spel als de Optiecompetitie is juist een uitstekende manier waarop niet-ervaren beleggers zonder geld op het spel te zetten kunnen experimenteren met optiebeleggingen en -strategieën. Dus, kom, doe gewoon mee.

Oh ja, voor de twitteraars onder u: de officiële hashtag voor de competitie is #optiecompetitie.

Scholieren en studenten
Terwijl u dit leest worden er druk beursspelletjes gespeeld op het IEX-platform. Op het immer druk bezochte IEX Beursspel, natuurlijk, maar momenteel loopt ook het prijzenspel van Scholenstrijd, een competitie die we speciaal hebben ontwikkeld voor de economieklassen HAVO en VWO, inclusief lesmateriaal. De Scholenstrijd maakt inmiddels deel uit van het officiële lespakket en enidigt ieder jaar met een huldiging van de beste beleggende klassen en leerlingen op de Amsterdamse beursvloer. 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 08:15 AEX maakt pas op de plaats, maar let op Shell en Prosus vandaag
  2. 16 mei Slotcall: Vlakke AEX is toch Europese uitblinker, Dow Jones door de 40.000 punten
  3. 14 mei Vlakke start AEX, maar het venijn zit vandaag in de staart 2

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links