Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wachten op een poging omhoog

De schijnbare rust op het valutafront van EUR/USD heeft in ieder geval geleid tot een paar dagen van lichte stijging. Op de daggrafiek zien we dat vanaf maandag een aantal kleine bars is gerealiseerd met stuk voor stuk een licht opwaartse focus. Maar laten we het realistisch houden, ten opzichte van de daling die daarvoor heeft plaatsgevonden stelt het nog niet veel voor.

Het is zelfs zo dat we drie dagen nodig hebben gehad om het verlies van vrijdag enigszins te doen vergeten. De stijging is nog altijd duidelijk correctief van aard, mist alle blijk van overtuiging en heeft nog een eind te gaan voordat zij als een nieuwe impuls naar boven gezien kan worden. Er is dan ook geen signaal van enige orde te bekennen op dit time frame. Het spel speelt zich dan ook niet af op de daggrafiek. Daar is net als gisteren weinig nieuws onder de zon en geen nieuw initiatief van enige betekenis te ontdekken.


De intraday-grafiek is enigszins anders, omdat daar de vorming van de bullmarkt range zoals gisteren beschreven langzaam vorm begint te krijgen. Na het verlaten van de bearmarkt range gisterochtend heeft het verdere verloop van de dag geleid tot de vorming van een intraday opwaarts trendje. Hierbij wordt de onderkant van deze range gedefinieerd door het 1,2940 niveau en houdt de bovenkant van dit kanaaltje zich inmiddels vlak onder de 1,3030 op.

De ontwikkeling van de intraday-grafiek wijst erop dat de neerwaartse trend van vorige week na wat zijwaarts gestuiter verlaten is en een opwaarts trendkanaaltje zich af begint te tekenen. Maar koersen mogen nu niet meer onder de breukniveaus van eerder deze week komen ( 1,2940) en de RSI mag niet meer onder 40 noteren.

Voor meer opwaartse potentie is nodig dat koersen de weerstand van 1,3030 weten te slechten, de RSI overbought raakt, waarna de focus op 1.3150 gelegd kan worden. Tot nu toe is de ontwikkeling niet spectaculair te noemen. Maar het goede nieuws is dat de daling van vorige week om is gezet in een meer stabiele situatie, met een langzaam toenemende focus op een poging omhoog.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links