Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Is Zuid-Afrika BRIC-waardig?

Jim O’Neill is CEO van Goldman Sachs Asset Management. In de jaren negentig was hij als hoofdeconoom van de bank de eerste die het begrip “BRIC” introduceerde, als verzamelnaam voor de opkomende reuzen Brazilië, Rusland, India en China. Die landen komen inmiddels jaarlijks bijeen op een BRIC-conferentie. Sinds vorige week is er serieus sprake van dat Zuid-Afrika wel eens zou kunnen toetreden tot de BRIC-club. In een gastcolumn op IEXProfs reageert Jim O’Neill op die ontwikkeling.

Ik was niet van plan om tijdens de kerstvakantie iets te schrijven, maar er is wat interessant nieuws voorbij gekomen. Volgens Bloomberg vorige week, zou Zuid-Afrika wel eens uitgenodigd kunnen worden om aan te schuiven bij de jaarlijkse bijeenkomt van BRIC-leiders in 2011. Veel mensen vragen me wat ik hiervan vind. Mijn visie is, in het kort, de volgende:

Lees verder op IEXProfs


Jim O'Neill is chairman van Goldman Sachs Asset Management (GSAM). In die functie is hij betrokken bij de leiding van alle aspecten van de activiteiten van GSAM in de wereld. Voordat hij deze funtie kreeg in september 2010, was hij head of Global Economics, Commodities and Strategy Research. O'Neill is de geestelijk vader van de term "BRIC", waarmee de 'grote vier' opkomende markten Brazilië, Rusland, India en China worden aangeduid.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jim O'Neill

Jim O'Neill is chairman van Goldman Sachs Asset Management (GSAM). In die functie is hij betrokken bij de leiding van alle aspecten van de activiteiten van GSAM in de wereld. Voordat hij deze funtie kreeg in september 2010, was hij head of Global Economics, Commodities and Strategy Research. O'Neill is de geestelijk vader van...

Meer over Jim O'Neill

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links