Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sterk Chinees staaltje

Uit China bereikt ons het bericht dat er weer een quotum wordt ingesteld. Dit keer gaat het om molybdeen. China ziet het metaal als een strategische grondstof. De verwachting is dat China het als een grondstof van nationaal belang bestempeld, zodat het net zoals bij de rare earth elements (REE) een quotum kan instellen.

Molybdeen heeft een zeer hoog smeltpunt en wordt gebruikt om metalen hittebestendig te maken. Bovendien maakt molybdeen staal aanzienlijk sterker en beschermt het tegen corrosie. Molybdeen wordt o.a. gebruikt bij de productie van vliegtuigmotoren.

Nadat China Securities Journal het nieuws bracht, schoten de moly-aandelen omhoog de afgelopen weken. Het exportquotum is officieel nog niet verlaagd en is met 25.500 ton gelijk ten opzichte van 2010. Maar met de Chinese strategie hebben beleggers alvast een voorschot genomen op nieuwe Chinese exportquota.

Na het succes van onze REE-investeringen hebben we voor ons fonds nu een aantal goede moly-investeringen op het oog. Komt goed uit want we hebben iets teveel cash door de grote instroom van nieuwe en bestaande participanten in.

Meer van Willem Middelkoop op de IEX Grondstoffensectie


Willem Middelkoop is investeerder en schrijver/journalist. Hij één van de initiatiefnemers van het in 2008 opgerichte Commodity Discovery Fund en van een webshop voor de aankoop van goud en zilver, www.amsterdamgold.com. Middelkoop belegt voor zijn eigen pensioenopbouw in onroerend goed, edelmetalen, exploratiebedrijven en beleggingsfondsen en is ook long goud, en genoemde aandelen, maar neemt geen posities in op de Amsterdamse beurs. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Willem Middelkoop

Willem Middelkoop is investeerder en schrijver/journalist. Hij één van de initiatiefnemers van het in 2008 opgerichte Commodity Discovery Fund en van een webshop voor de aankoop van goud en zilver, www.amsterdamgold.com.

Meer over Willem Middelkoop

Recente artikelen van Willem Middelkoop

  1. jun '11 Zeldzame bubbel 16
  2. jan '11 Wie pakt zilver? 34
  3. jun '11 Derivaten des doods 35

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links