Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turbo-TA: Correctie in eurodollar

Mijn recente commentaar op de eurodollar was: "kijk uit naar topvorming met aansluitend een gezonde technische correctie..." Wel, het wordt nu hoog tijd voor die correctie. De koers is boven uit het stijgende trendkanaal gedrukt en de eerste zwarte candles zijn zichtbaar.

Samen met een RSI die licht omlaag buigt krijgen de beren de gelegenheid een flinke countertrendbeweging te starten, die wel eens kan aanhouden tot circa 1,33, het niveau van een recente top en tevens een 50% retracementgrens.

Kortom: Met 1,40 als weerstandniveau is een flinke correctie aannemelijk. Speculanten willen deze countertrendbeweging wel spelen, defensieve beleggers wachten op een hogere bodem...

Op de weekgrafiek is een mooie uptrend in ontwikkeling die zowel met subjectieve als objectieve argumenten onderbouwd kan worden.

Zo is er een proces van hogere toppen en hogere bodems gaande, koersvorming binnen een stijgend trendkanaal, een RSI ruim boven de 50-lijn en een beweging boven de sleepkabel. Echter, de trendkanaallijn is geraakt en thans is een zwarte candle in de maak. Hoog tijd dus voor topvorming met aansluitend een gezonde correctie. Bodemvorming op of boven de trendlijn zal dan de uptrend weer valideren. Nu dus eerst de beren volgen.

Kortom: kortetermijnwinsten veiligstellen en offensieve shortposities aangaan of wachten op hogere bodemvorming.


Daggrafiek


Weekgrafiek

Deze analyseren plus disclaimer in PDF? Klik hier


Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan Royal Bank of Scotland. De informatie in deze publicatie is niet Bedoeld als individueel Beleggingsadvies van een Individuele als aanbeveling tot het doen van Bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, Dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel van de te bespreken met uw Beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden Behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn mening weer over technische Betreffende het item en van de uitgever in dezen in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat / stond / zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn Specifieke aanbevelingen van de standpunten in deze publicatie.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Bakker

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. Hij houdt zich bezig met het analyseren van grafieken, het in beeld brengen van marktsentiment en het ontwikkelen en testen van beleggings- en sentimentmodellen.

Meer over Nico Bakker

Recente artikelen van Nico Bakker

  1. okt '20 Slimste Belegger 2020: coach Nico Bakker
  2. mei '19 Hollandse Aandelenavond: Nico Bakker 1
  3. jun '17 Een blik op ASML, Shell en SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. info_124 12 oktober 2010 14:30
    Jaren geleden aan de UvA 13 weken college gelopen voor Internationale Econ. Betrekkingen. Aan het einde dankte een van de studenten de prof met: " hartelijk dank, wij begrijpen nu waarom toen de US$.. + / -, doch .. kunt u ons ook vertellen, dat de koers volgende week is ?"
    Zijn antwoord: " voor de koers van de US$ tov de Europese valuta in de toekomst moet u niet bij de faculteit Economie, doch bij de faculteit Psychologie zijn".
  2. [verwijderd] 13 oktober 2010 10:34
    Kennelijk ben ik een offensieve shorter. Wat betreft 'muntenoorlog'. Als iedereen met muntjes gooit wordt niemand rijker behalve dat waardevolle grondstoffen willekeurig verspreid worden in een zeker gebied. De koers van usdeuro de week na volgende week is hoogst waarschijnlijk boven 0,5 en onder 2.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links