Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turbo-TA: Ontsnapping

Het stapje terug van de stieren stelde, conform verwachting, niet veel voor. Ze hebben de AEX-index ruim boven de 38,2%-retracementgrens op circa 329 gehouden en een aantrekkelijke witte candle geplaatst.

De weerstandzone tussen 341 en 343 trekt als een magneet aan de stieren. Ze worden ernaartoe gezogen met de intentie deze zone opwaarts te breken. Bij een doorbraak is er sprake van een ontsnapping uit de wekenlange consolidatiefase.

De indicatoren onderschrijven toenemende opwaartse druk. Dus kom maar op stieren! Breek het 343,30-niveau, dan zijn jullie los.

Kortom: Koopjesjagers en speculanten houden stand. Defensieve beleggers wachten op een opwaartse uitbraak van 343,30. Als de AEX zakt tot onder 329 is iedereen weg.

Op de weekgrafiek worden de stieren nerveus, ze ruiken de weerstand van 341 tot 343. Zij willen uitbreken om daarna door te stomen naar 358 en hoger. Zij hebben lang genoeg klem gezeten in de krappe bandbreedte.

De indicatoren duiden meer en meer op een opwaartse uitbraak. De index bevindt zich immers boven de licht oplopende sleepkabel en de RSI krabbelt boven de 50-lijn.

Een weekslotkoers boven 341 en het liefst 343 is een mooie stierenprik die naar meer ruikt en ook de voorwaarde is om een positief scenario te kunnen schetsen. Zolang dat niet gebeurt, is het hangen en wurgen rond de sleepkabel.

Kortom: De stieren bereiden een uitbraak voor. Zorg dat uw boodschappenlijst klaar ligt...


Daggrafiek


Weekgrafiek

Deze analyseren plus disclaimer in PDF? Klik hier


Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan Royal Bank of Scotland. De informatie in deze publicatie is niet Bedoeld als individueel Beleggingsadvies van een Individuele als aanbeveling tot het doen van Bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, Dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel van de te bespreken met uw Beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden Behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn mening weer over technische Betreffende het item en van de uitgever in dezen in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat / stond / zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn Specifieke aanbevelingen van de standpunten in deze publicatie.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Bakker

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. Hij houdt zich bezig met het analyseren van grafieken, het in beeld brengen van marktsentiment en het ontwikkelen en testen van beleggings- en sentimentmodellen.

Meer over Nico Bakker

Recente artikelen van Nico Bakker

  1. okt '20 Slimste Belegger 2020: coach Nico Bakker
  2. mei '19 Hollandse Aandelenavond: Nico Bakker 1
  3. jun '17 Een blik op ASML, Shell en SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 september 2010 22:08
    Als iedereen zegt dat er een uitbraak komt, dan koopt niemand nog een aandeel, want iemand die zegt: "Ik zie het wel", wacht op de uitbraak en zit op zijn geld. Iemand die het geloofd, heeft inmiddels al een positie en koopt niets meer bij. En dan dondert bij gebrek aan volume de prijs in elkaar, beginnend met die geluksvogels die een investering willen doen en dan maar hun portefeulle liquideren tegen wat ze nu nog denken dat te lage prijzen zijn ...
  2. GOEROE 30 september 2010 08:38
    Manipulatie ten top!!!

    De grootste ponzi scheme ooit komt steeds meer aan het licht. De reden waarom de aandelenmarkten de afgelopen weken zo enorm zijn gestegen is manipulatie.

    Op 10 Augustus komt Ben Bernanke met de volgende woorden in het nieuws. Hij zegt opnieuw te gaan beginnen treasuries (obligaties) te kopen van de banken om zo de economie extra te ondersteunen. Het gevolg hiervan is dat de FED deze obligaties voor miljarden dollars van de banken koopt, vervolgens pompen de banken deze miljarden dollars in de aandelenmarkten. Alle algoritmes van de grote banken/ grote partijnen springen op kopen en hierdoor zijn de markten zo enorm gestegen de afgelopen weken. Dit verklaart ook de extreem lage volumes waarop de aandelen omhoog gaan. Er zijn in werkelijkheid geen kopers, de particulieren niet, alle fondsen hebben geen cash meer om in de markten te kunnen pompen. De enige, reden waarom de markten omhoog gaan, zijn de algoritmes die tegen elkaar concurreren en de markten op geen volume omhoog zetten.

    Het gevolg hiervan is dat we een tweede "flashcrash" krijgen. Wanneer de geldstroom opdroogt door de FED en er geen miljarden meer de markten ingepompt worden zijn er opeens geen "kopers" meer. De markten zullen opnieuw enorme dalingen laten zien. U zag dit in April dit jaar, de markten stegen 20 dagen achter elkaar, bijna zonder enige correctie en iedere correctie werd meteen aangegrepen om de markten nog hoger te zetten. Toen opeens in eind April droogde deze geldstroom op en waren er geen kopers! Resultaat -10% op 1 dag begin Mei. Er waren allerlei theorieen voor deze flashcrash. Zogenaamd een trader die door vette vingers op de verkeerde knop drukte en de markten 10% lager zette. Yeah right.... Storingen bij de beurzen....Yeah right. Geloof me op dat moment waren er geen kopers en de algoritmes zette de markten in enkele minuten 10% lager. Dit gaat opnieuw gebeuren als de FED stopt met kopen van de obligaties en de geldstroom opdroogt. Deze dag is dichtbij.

14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links