Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turbo-TA: Richting 341

Het wachten was op een neerwaartse doorbraak van 333,77 of een opwaartse doorbraak van 339,40 voor weer wat vuurwerk. Welnu, de AEX-stieren hebben zich goed laten horen en zijn hard op weg naar de 341-passage.

De RSI als spanningsmeter biedt nog voldoende stijgingspotentieel, dus het lijkt een kwestie van tijd voordat de stieren er echt goed vandoor gaan. U ziet op de grafiek dat er boven 341 een vrije ruimte is tot 358.

Mocht het 341-niveau worden geslecht, dan staan dag- en weekgrafiek weer goed in lijn met elkaar. Dit kan een katapultbeweging teweegbrengen met flinke opwaartse zwiepers.

Kortom: Koopjesjagers zijn actief nu de AEX boven 339,40 noteert. Bij niveaus boven 341 kunt u additionele aankopen doen.

Op de weekgrafiek worden de stieren nerveus. Met de start deze week van een witte candle ruiken ze de weerstand. tussen 341 en 343. Zij willen uitbreken om daarna door te stomen naar 358 en hoger. Zij hebben lang genoeg klem gezeten in de krappe bandbreedte.

De indicatoren duiden meer en meer op een opwaartse uitbraak. De index bevindt zich immers boven de licht oplopende sleepkabel en de RSI kruipt verder weg van de 50-lijn.

Een weekslotkoers boven 341 en het liefst 343 is een mooie stierenprik die naar meer ruikt. Komen ze dan eindelijk los deze week?

Kortom: De ontlading dient zich aan. Actieve beleggers maken zich op om aan de koopkant in actie te komen.


Daggrafiek


Weekgrafiek

Deze analyseren plus disclaimer in PDF? Klik hier


Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan Royal Bank of Scotland. De informatie in deze publicatie is niet Bedoeld als individueel Beleggingsadvies van een Individuele als aanbeveling tot het doen van Bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, Dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel van de te bespreken met uw Beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden Behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn mening weer over technische Betreffende het item en van de uitgever in dezen in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat / stond / zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn Specifieke aanbevelingen van de standpunten in deze publicatie.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Bakker

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. Hij houdt zich bezig met het analyseren van grafieken, het in beeld brengen van marktsentiment en het ontwikkelen en testen van beleggings- en sentimentmodellen.

Meer over Nico Bakker

Recente artikelen van Nico Bakker

  1. okt '20 Slimste Belegger 2020: coach Nico Bakker
  2. mei '19 Hollandse Aandelenavond: Nico Bakker 1
  3. jun '17 Een blik op ASML, Shell en SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links