Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turbo-TA: Goud ijzersterk

Hogere toppen en hogere bodems sieren het beeld, de goud-stieren voeren de regie. Dat doet de daggrafiek in ieder geval vermoeden. Het is de stieren gelukt om de 1265-barrière te slechten.

Daarmee gaven ze de uptrend op korte en lange termijn een nieuwe impuls. Op korte termijn ligt er steun op het 1236-niveau, weerstand is er niet. De markt moet zelf aangeven wanneer er topvorming plaatsvindt.

Ik consulteer de RSI als spanningsmeter om vast te stellen wanneer de stieren gaan pauzeren.

Kortom: nieuwe aankopen boven 1265 staan er nu vriendelijk bij. Additionele aankopen op zwakke momenten is toegestaan, mits de koers boven 1236 blijft liggen.

Dat de technische conditie op de weekgrafiek van goud ijzersterk is, mag geen nieuws zijn. Er is een mooi proces van hogere toppen en hogere bodems in de maak, de koers bevindt zich ruim boven een sterk opkrullende sleepkabel en de RSI staat boven de 50-lijn als bevestiging van de uptrendfase.

Het was alleen even de vraag wat de stieren met de 1265-horde zouden gaan doen. Een draai of een breek? Welnu, ze hebben niet lang na hoeven denken, het werd een breek. De uptrend kan worden vervolgd op zogenoemd uncharted territory. De lijnen op de grafiek zijn momenteel de routeleiders, een stijging naar 1400 zit mijns inziens in het vat.

Kortom: de koopconditie versterkt, u weet wat u moet doen...


Daggrafiek


Weekgrafiek

Deze analyseren plus disclaimer in PDF? Klik hier


Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan Royal Bank of Scotland. De informatie in deze publicatie is niet Bedoeld als individueel Beleggingsadvies van een Individuele als aanbeveling tot het doen van Bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, Dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel van de te bespreken met uw Beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden Behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn mening weer over technische Betreffende het item en van de uitgever in dezen in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat / stond / zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn Specifieke aanbevelingen van de standpunten in deze publicatie.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Bakker

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. Hij houdt zich bezig met het analyseren van grafieken, het in beeld brengen van marktsentiment en het ontwikkelen en testen van beleggings- en sentimentmodellen.

Meer over Nico Bakker

Recente artikelen van Nico Bakker

  1. okt '20 Slimste Belegger 2020: coach Nico Bakker
  2. mei '19 Hollandse Aandelenavond: Nico Bakker 1
  3. jun '17 Een blik op ASML, Shell en SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 New dawn 17 september 2010 13:12
    quote:

    Scepticus schreef:

    Wat moeten we met goud? Wat moeten we met ronde metalen schijfjes en met briefjes waarop eurobedragen en afbeeldingen van Europese architectuur staan?

    Dus als ze gratis een vrachtwahgen vol bij je thuis afleveren wijs je de lading af ?

    Ik weet geld maakt niet gelukkig, maar als je het niet hebt maakt het je wel ongelukkig. Vraag het maar aan de zwervers.
  2. k2es 17 september 2010 15:19
    Ik heb een half jaar geleden een turbo op goud gekocht, nu sta ik pas 0,1% winst, dat schiet dus helemaal niet op.
    De goudprijs is nu m.i. een luchtbel en kan dus ook gemakkelijk ineen ploffen, want als het niets oplevert dan gaat men zich toch afvragen of je niet beter in hoogdividend aandelen of obligaties kunt beleggen die wel regelmatig geld opleveren en dan zal de goudprijs zwaar onder druk komen te staan als er meer verkopers zijn dan kopers.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links