Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Eerder 330 dan 310

Op basis van de daling van gisteren (toch weer fors met 1,15%) zie ik geen aanleiding om de analyse voor de AEX te wijzigen. Dat wil zeggen dat ik er nog steeds van uit ga dat op 25 mei de bodem werd gezet van de daling die medio april werd ingezet.

Het definitieve bewijs voor deze stelling is nog niet geleverd, maar voorlopig ook nog niet ontkracht. Dat laatste is belangrijk omdat de ontkrachting van de stelling potentieel dichterbij ligt dan de bevestiging. De enige echte bevestiging komt namelijk pas indien de index minimaal boven de 330 uitstijgt, maar liever nog de 340 of hoger haalt.

Ontkrachting kan vandaag of de komende dagen al komen als de 310 sneuvelt of in extremis de low van 25 mei op 301. Ik ga daar echter niet vanuit. Dit komt omdat het scenario voor de AEX ook kan worden geprojecteerd op andere Europese indices.

En geen van allen laat vooralsnog een negatief signaal optekenen. In dit verband is de ontwikkeling van de Amerikaanse indices wel zorgelijk. Op slotbasis worden nieuwe dieptepunten bereikt maar nog net niet op intradagbasis.

Vinger aan de pols
Markten wereldwijd hebben nu eenmaal de neiging om gegroepeerd te bodemen. Nu ligt de correlatie tussen de Europese indices hierbij een stuk hoger dan tussen de Europese en Amerikaanse indices. Daar kan er best wel twee weken verschil tussen het definitieve moment liggen. Enig verschil is dus mogelijk, te veel zal het niet uit elkaar liggen.

In dit scenario/geval zouden de Amerikanen iets later een bodem vormen. Dat is mogelijk. Ik hou de vinger echter aan de pols.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 juni 2010 09:00
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    René van Mourik - TA: Eerder 330 dan 310

    "Voor AEX geldt ondanks de daling van gisteren dat er (voorlopig) niks aan het handje is..."

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
    Is deze man gek geworden? Het lijkt erop dat de Dow Jones een belangrijke steun aan het doorbreken is, en dan gaat de AEX ook mee omlaag. Steunmaat regelingen gaan langzaam afgebouwd worden, uit noodzaak voor het escaleren schulden problematiek. Werloosheids cijfers gaan nog niet echt goed.
  2. [verwijderd] 8 juni 2010 10:58
    Soms zijn analisten te positief, soms houden beleggers te lang vast aan een trend. Domweg een daling extrapoleren geeft ook geen draad.

    We gaan inderdaad lager vandaag, ruim 1,3 procent al.

    Toch zie je ook dat in de DJI en de SP 500 positieve divergentie ontstaan is.

    Dit betekent niet dat de dalingen meteen vandaag ophouden, maar dat beleggers rekening moeten houden met een mogelijke trendommeslag. Al ziet het er vandaag dreigend uit, een reversal kan zo optreden.

    Leuk om positief te zijn op een verder sombere dag ;)
  3. [verwijderd] 8 juni 2010 18:28
    Helaas is Wallstreet leidend voor de Europese belegger. Maar de Amerikaanse beurzen laten zich de laatste tijd vooral leiden door azijnpissers die Europa alleen met cynische ogen bekijken. Die negatieve spiraal is volgens mij aan een doorbraak toe. De Europese belegger moet meer op eigen benen (oordeel) durven staan. Dat is ook een stukje emancipatie. De VS hebben genoeg aan hun eigen problemen.
  4. [verwijderd] 9 juni 2010 09:29
    quote:

    Wilhelmus schreef:

    Helaas is Wallstreet leidend voor de Europese belegger. Maar de Amerikaanse beurzen laten zich de laatste tijd vooral leiden door azijnpissers die Europa alleen met cynische ogen bekijken. Die negatieve spiraal is volgens mij aan een doorbraak toe. De Europese belegger moet meer op eigen benen (oordeel) durven staan. Dat is ook een stukje emancipatie. De VS hebben genoeg aan hun eigen problemen.
    gewone grote shortposities welke geld willen zien, die leiden ook de berichtgeving
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links