Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Worstelen en bovenkomen

De AEX sloot de week af met een verlies van 1,77%. Dat is vrij fors, maar geenszins uitzonderlijk. In 2010 werd er al tien maal een groter verlies geïncasseerd op een enkele handelsdag.

Op weekbasis resteerde er echter een winst van ruim 0,2%. Conform het scenario dat al een tijdje wordt gehanteerd zou de AEX-index zich de komende weken een weg omhoog moeten worstelen binnen het getekende trendkanaal. Alhoewel de daling dus fors was, past deze wel binnen de geschetste bandbreedte.

Zelfs een voortzetting van de ingezette daling van vrijdag is goed mogelijk. Pas onder de getekende bandbreedte (310 punten) komt dit scenario in woelig water terecht.

Daarmee is niet gezegd dat alles koek en ei is. Een daling van meer dan 3% bij de toonaangevende Amerikaanse indices is zeer fors. Ernstiger is dat de Dow en de S&P500 de dieptepunten van de afgelopen weken weer opzoeken.

Op slotbasis sloot de S&P500 zelfs op de laagste stand sinds november vorig jaar en de Dow sloot weer onder de 10.000 punten. Beide indices bevinden zich nabij “cruciale” niveaus die ook het lange termijnbeeld aantasten. Technisch zijn beide indices echter net als de AEX-index rijp voor een opleving.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. PaulVApeldoorn 7 juni 2010 09:15
    quote:

    leuke gast schreef:

    Volgens mij gaan we voorlopig niet boven komen,
    Niemand verwachtte de tegenvallende werkloosheidscijfers.
    Als dat niet beter gaat worden de komende tijd, kunnen we de opleving wel vergeten.

    als je de analisten gelooft niet inderdaad
    als je zelf je analyses maakt dan was je natuurlijk niet verbaasd.

    het is een puinhoop in de states
    dat valt niet omhoog te manipuleren
    de mensen kijken soms ook naar buiten ipv alleen naar de tv ...
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links