Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Horten en stoten

In mijn laatste bijdrage van 29 april schreef ik dat de AEX richting 320 zou gaan, met de aantekening dat dit ongetwijfeld de nodige tijd zou kosten. Een daling van 8% of meer op weekbasis kwam ten slotte slechts sporadisch voor…

AEX 320 werd vrijdagmiddag al doorbroken en een weekverlies van 9,7% kan in de categorie extreem worden geplaatst. De daling zelf kwam daarom niet onverwachts, maar het tempo waarin dit zich ontwikkelde uiteraard wel.

Midden in een paniekgolf - want zo mag vorige week wel betiteld worden - slaat de markt als een wild beest om zich heen. De exacte stand van de index is op een dergelijk moment minder van belang.

Het slot van vrijdag was 312, maar de herfst van 2008 heeft laten zien dat zowel een verder verval als een even sterke opwaartse reactie op zo’n moment tot de mogelijkheden behoren.

AEX 300
Belangrijk is nu dat het lange termijn opwaartse trendbeeld in ieder geval nog niet structureel is aangetast. Dit komt in het geding onder AEX 300. De komende dagen komt er meer duidelijkheid komen of dit niveau dichtbij of ver af ligt. Afgezien van het tempo van de koersval is de stand van de index nu nog niet verontrustend.

Dit past in het beeld van een markt die zich met horten en stoten door 2010 heen worstelt.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links