Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Top en op

Na een volatiele week restte er aan het eind een winst van 1% voor de AEX. Begin vorige week werd de scherp oplopende rode steunlijn neerwaarts doorbroken, maar sindsdien weet de index zich nog goed rond hetzelfde niveau te handhaven.

Hiermee blijft de index boven haar eerste steun op 345, maar ook onder de hoogtepunten van eerder deze maand op 358. De meeste indices weten zich net als de AEX te handhaven boven de toppen van begin dit jaar (AEX dus 345).

Slechts een enkeling, zoals de France CAC 40, is hier niet in geslaagd. Ondanks het positieve resultaat voor de week blijft ons scenario dat er een periode van topvorming is aangebroken.

Zoals eerder al werd aangegeven vergt topvorming meestal tijd en ook is steun rond 345. De doorbraak van de rode stijgend steunlijn is echter stap 1 in het proces van topvorming.

Topvorming
Stap 2 kan diverse vormen aannemen, waarbij zelfs een verbetering van het recente top op 358 niet uitgesloten is. De verwachting is dat als dit gebeurt, dat niet substantieel is. Voorlopig volstrekt fase 2 zich als een zijwaartse beweging. Het scenario van topvorming komt pas te vervallen bij een doorbraak van 365.

Belangrijk is en blijft om op te merken dat dit ontwikkelingen zijn binnen de nog immer lange termijn stijgende trend.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 april 2010 09:54
    Ik geloof nog steedse,dat de Aex binnenkort gaat corrigeren,al zou je dat nu niet zeggen,met die flitsstart van vandaag.Griekenland en de bagger van GS blijven voortdurend door beleggers naar de achtergrond geschoven.Dit kan niet goed blijven gaan.

    De onverminderde trend naar boven werd niet onderbroken door nieuws over Griekenland. "Ik vind dat de markt mild reageert op het nieuws uit Griekenland. We doen net alsof dat allemaal in kannen en kruiken is. De Grieken doen alsof dat zo is, maar dat is niet zo", zegt Koenders.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links