Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Licht op oranje

Na de eufore van dinsdag was er de kater van gisteren. Voor de AEX viel de schade erg mee, een min van nog geen half procent kan worden gecategoriseerd als een standaard beursdag. Frankrijk leverde 1,2% in en de Euronext 100 verloor 0,9%.

Per saldo verandert het technische beeld van de AEX niet wezenlijk. Zoals eerder al werd aangegeven vergt topvorming in het algemeen tijd. De doorbraak van de rode stijgende steunlijn is echter stap 1 in het proces van topvorming.

Stap 2 kan diverse vormen aannemen, waarbij zelfs een verbetering van het recente top op 358 niet uitgesloten is. Mijn verwachting is dat als dit gebeurt het niet substantieel is.

Het scenario van topvorming komt pas te vervallen bij een doorbraak van 365. Frankrijk stipte ik al aan. De CAC 40 is een interessante index, omdat deze nog steeds niet de januaritop doorbrak.

Koek en ei?
Hier geeft het koersverloop ook aan dat topvorming nabij de weerstand een zeer reële optie is. En zolang de CAC 40 geen succesvolle uitbraak laat zien, kan er niet voetstoots van worden uitgegaan dat het bij ons allemaal koek en ei is. Waarmee de cirkel weer rond is en het gevaar voor minimaal een correctie groot blijft.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 april 2010 10:51
    quote:

    carolus1 schreef:

    Lees ik hier tussen de regels door een voorzichtige voorbereiding van de lezer op het gegeven dat er wel eens helemaal geen correctie zou kunnen komen en dat we doorstomen richting AEX 400?

    Carolus
    Dat heb je goed begrepen. Het kan gewoon twee kanten op en voor beide zijn argumenten te bedenken.
  2. QED 22 april 2010 16:47
    Ach, Griekenland. Anders niks. Geen correctie, tenzij als selffulfilling prophecy.
    De laatste tien jaar hebben lange termijn beleggers amper iets verdiend, de beurs staat nog mijlenver onder z'n record, de dip van een jaar geleden staat nog vers in het geheugen. En nu moet er dan desondanks wéér een correctie komen?
    Dan kunnen maar beter helemaal ophouden met dit spelletje.
  3. [verwijderd] 23 april 2010 08:20
    Hier een oud marketmaker. Volgens mij heeft het allemaal niets te maken met economie of zo. Er zijn een paar zeer grote partijen die de beurs daar zet waar ze willen. Zoals goldman sachs. Bij lagere beurs verdienen die niks meer omdat dan iedereen niks doet. Ze zetten volgens mij de hele financiele markt naar hun hand. En ja volgens mij kan men beter ophouden met dit spelletje daar het met beleggen niets te maken heeft. Als de bedrijven goed draaien roomt de directie de winst wel weer af door enorme bonussen aan zichzelf te geven enz enz. Lange termijn beleggers verdienen dus niets. Lijkt mij logisch. Ben wat negatief maar sorry dat is mijn mening. Tijd voor een geheel ander systeem. Hoorde laatst dat goldman sachs ieder kwartaal 1 dag (ja je hoort het goed) een dag verlies maakt met hun eigen handel. Dit moet toch genoeg zeggen is het niet?
  4. [verwijderd] 23 april 2010 08:29
    Hee oude beursrot!!!hahahahaha je vriend hier. Wie is top5 pit? Maar moet toch zeggen .... Beste burgers(proletariaat) als de banken jullie geld niet pikken pikken de bestuurders van de andere bedrijven het wel. Banken geven jullie leuke leninkjes (ofwel ze typen een bedrag in op je rekening) met geld wat niet bestond en trekken daar rente over. Normaal gesproken moet er bij een overeenkomst prestatie en wederprestatie worden verricht. Ik denk dat dat bij een bank niet het geval is. Ze presteren niets. Leveren iets dat niet bestond ofwel bestaat en willen wel dat jij rente betaalt. Volgens mij is dit juridisch niet correct. Dus gewoon lenen en laat de bank lekker zitten!!! Ik roep op tot burgerlijke ongehoorzaamheid!!! Beursrot en top 5 pit het wordt tijd voor een drankje!!!
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links