Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Vreemd verloop

Als AEX-watcher valt het soms niet mee, omdat er veelvuldig niet al te veel is te watchen. De AEX daalde gisteren met maar liefst 0,15%. Zowel in de stand als in de technische conditie van de index verandert er daardoor helemaal niets.

De index bevindt zich aan de bovenkant van enkele koerszones, die zowel het koersverloop voor de korte- als lange termijn beïnvloeden. De rode en grijze zone in mijn grafieken mogen ondertussen als bekend worden verondersteld.

Uit de grafische analyse blijkt dat de index nog wat ruimte aan de bovenkant heeft, maar niet al te veel. Een stand van 360-356 lijkt binnen het huidige scenario net haalbaar, maar dat is het dan ook.

Het eerste signaal dat er een draai in de markt zit aan te komen, wordt gegeven als de scherp stijgende rode trendlijn neerwaarts wordt doorbroken.

Atypisch
Heel veel hoeft er daar momenteel niet voor te gebeuren, ofwel de AEX legt weldra haar kaarten op tafel. Nu is er bij onze index nog enige fluctuatie in het koersverloop te ontdekken, maar kijk bijvoorbeeld eens naar de het verloop van de Nasdaq 100 de afgelopen maand. Het koersverloop is zeer gelijkmatig.

De Dow Jones - jawel, die kwam n gisteren boven 11.000 uit - vertoont ook een zeer vlak koersverloop. In de afgelopen maand zijn er zo goed als geen toppen en bodems te onderscheiden. Het lijkt wel of de markten rustig in slaap zijn gewiegd. Het is in ieder geval een zeer atypisch koersverloop.

Voor nu houd ik het bij deze observatie en verbind er geen conclusies aan. Opmerkelijk vind ik het wel.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 april 2010 17:54
    Hoe je die 300% rendement kunt halen.

    Vandaag waren daar weer diverse mogelijkheden.

    Ten eerste And. Zodra het nieuws kwam moet je kopen. In dit geval behoorlijk wat. En daarna steeds bijkopen, tot de bel breekt. Je kunt steeds een deel hoger verkopen. Zo gaat dat.

    Ten tweede: Ten Cate. Ook hier bij de opening kopen. Kopen bij de opening is een kunst apart. Soms kan het, soms ook niet. Je moet dit inschatten.

    Dat zijn technieken die ik in mijn boek zou hebben behandeld.

    Daytrading vandaag: bv Arcelor, commentaar overbodig. Op Arcelor kun je ook gerust long gaan.

  2. forum rang 6 !@#$!@! 7 mei 2010 13:43
    quote:

    !@#$!@! schreef:

    Na gister is de stijging voorlopig weer over. het is niet meer lonend om long te gaan nu die kans op een verdere stijging zo klein is en de kans op een correctie steeds groter wordt.Ben wel benieuwd of we echt een correctie krijgen of gewoon heel lang zijwaarts gaan.
    het werd dus een duidelijke correctie !!
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links