Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Kaarten op tafel

Met een winst van 1,4% op vrijdag sloot de AEX de week uiteindelijk af met een plus van 2,2%. Een wezenlijke verandering is er echter niet opgetreden door deze koerswinst. De index bevindt zich aan de bovenkant van enkele koerszones.

Die beïnvloeden zowel het koersverloop voor de korte- als lange termijn. De rode en grijze zone mogen ondertussen als bekend worden beschouwd. Uit de grafische analyse blijkt dat de index nog wat ruimte aan de bovenkant heeft, maar niet al te veel.

AEX 360-356 lijkt binnen het huidige scenario net haalbaar, maar niet veel meer. Het eerste signaal dat er een draai in de markt zit aan te komen, wordt gegeven als de scherp stijgende. rode trendlijn neerwaarts wordt doorbroken.

Heel veel hoeft er daar momenteel niet voor te gebeuren en daarom zal de Amsterdamse hoofdgraadmeter weldra haar kaarten op tafel leggen.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 april 2010 10:10
    Grappig, ze zijn het niet met elkaar eens. Zie:

    www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/)/co...

    citaat hieruit:

    Conclusie
    De recente doorbraak in de AEX Index boven de 345 punten signaleert duidelijk hogere koersen. De daggrafiek suggereert koersdoelen variërend van 363 tot 376 punten. De weekgrafiek laat zelfs ruimte tot 380-382 punten.
    Ook andere aandelenmarkten geven overduidelijk kansen op hogere koersen aan, waarmee het positieve scenario in de AEX Index bevestigd wordt.
    De DowJones is hiervan een voorbeeld. De voltooide ‘falling wedge’ suggereert een koersdoel van 11.790 punten. Sinds het laatste slot betekent dit nog een stijging van ruim 9%. Het zou een stijging in de AEX Index naar de 380-382 punten rechtvaardigen

    einde citaat.

    Let even op de koersdoelen in de daggrafiek.

    Green
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links