Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Webinar US Elections: The day after

Webinar US Elections: The day after

Er moeten nog miljoenen stemmen geteld worden. Nog nooit waren de Amerikaanse presidentsverkiezingen zo spannend en gepolariseerd als nu. Volg de drie webinars per dag waarin de markten besproken worden:

  • 09.30 uur: Salah-Eddine Bouhmidi (IG Markets) bespreekt de Japanse beurs
  • 13:00 uur: Tostrams-analisten Jacob Tromp en Wouter Slot bespreken de Europese beurzen
  • 16.00 uur: Nico Inberg (IEX Premium) bespreekt de Amerikaanse beurs 

 

Door Nico Inberg

Wie gaat het machtigste land ter wereld besturen? Helemaal in deze tijd van polarisatie een hot topic: de zittende president Trump denkt radicaal anders over een aantal belangrijke zaken dan zijn tegenstrever Joe Biden.


Ook op de beurs zal het van invloed zijn. Biden wil Big Tech meer belasting laten betalen en maakt zich zorgen om de klimaatverandering. Trump wil Big Pharma juist aanpakken en steunt de olie-industrie. 

Dan is er nog de vraag op welke termijn de uitslag komt. Hoelang duurt het om de grote aantallen poststemmen te tellen, en legt de verliezer zich meteen neer bij de uitslag?

De kampen zijn enorm verdeeld. In het gecompliceerde Amerikaanse verkiezingslandschap gaat het er niet om wie de meeste stemmen krijgt. Trump had in 2016 immers 3 miljoen stemmen minder dan Hillary Clinton.

Het gaat erom wie de meeste kiesmannen krijgt, en die kiesmannen worden per staat verdeeld. Van bepaalde staten staat al vast dat ze naar de Democraten of naar de Republikeinen gaan. In algemene zin: verstedelijkte gebieden als New York en Californië zijn voor de Democraten, landelijke gebieden voor de Republikeinen.

Hoe het ook zij: het wordt een bijzondere week met waarschijnlijk grote uitslagen op de beurs. Bij IEX gaan we daarom vol op het orgel en besteden we veel aandacht aan dit event. 

Dat doen we samen met IG Markets: dagelijks organiseren we drie live webinars waarbij we kijken naar verschillende regio’s:

  • 09.30 uur: Salah-Eddine Bouhmidi (IG Markets) bespreekt de Japanse beurs
  • 13:00 uur: Tostrams-analisten Jacob Tromp en Wouter Slot bespreken de Europese beurzen
  • 16.00 uur: Nico Inberg (IEX Premium) bespreekt de Amerikaanse beurs 

U kunt deze webinars tot en met vrijdag gratis volgen. Schrijf u daartoe in via onderstaande link:


We hopen u vandaag te mogen begroeten!

 


Nico Inberg is Head of Markets & Research bij IEX.nl. Met een team van technisch en fundamenteel analisten verzorgt hij aandelenanalyses van een brede groep nationale en internationale aandelen. Leden van IEX Premium krijgen tweewekelijks het IEX Magazine in de bus en hebben verder toegang tot analyses, achtergrondverhalen, interviews en beleggingstools op IEX.

Inberg was in zijn jonge jaren beurshandelaar voor Optiver en Cebulon en is sinds 2014 verbonden aan IEX. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 03 mei Tech vliegt, obligaties zwalken en dan is er ook nog dividend 1
  2. 01 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024
  3. 29 apr Koers Philips explodeert na bereikte schikking

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links