Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Afstraffing, maar...

Slot: Afstraffing, maar...

ASMI is net door en... ja hoor! Weer een outlook verhoging.

Adyen is er ook net, levert prima Q3's af, kwart meer betalingen dan een jaar geleden en ze houdt vast aan haar outlook:

AMG rolt ook binnen en het persbericht begint met dat er dertien coronagevallen zijn bij het bedrijf zelf. Dan weet u verder hoe het zit. Het concern wordt flink geraakt. Verlies en AMG gaat flink kosten besparen. Er verdwijnen 250 banen. 

Op het slot valt de schade dan nog mee, want het was even AEX -3% vandaag. De beurs herdenkt vandaag in stijl Black Monday 1929 (-12,8%). Er gaan jaren voorbij op de vloer beurs zonder zo'n afstraffing en dan ineens, in een jaar als 2020, komen ze allemaal tegelijk.

De AEX doorbreekt vandaag aan de onderkant de handelszone 529,78-587,03, waar we sinds 15 juni in handelden. Dan moet all dan niet bevestiging volgen. Wellicht dat het cijferende Big Tech morgen om 21:00 beslist over de richting van de markt de rest van het jaar. Of durft nu al iemand eindejaarsrally te roepen?

U ziet aan de andere indices dat de AEX nog goed weg komt. Wat valt nog meer op?

  • Europa oog dramatisch en Amerikaanse technologie weet zich niet te onderscheiden. Alphabet voert daar de daling aan met -6,5%
  • Poef, zegt de volatiliteit
  • Dollar trekt een halve cent aan
  • Olie zakt als een baksteen, goud blijft nog aardig liggen - zeker gezien die dollarstijging - en bitcoin is ook de sjaak

Dan nog het beste van vandaag: de rentemarkt bevestigt de sell-off... niet. De AAA's zakten drie à vier basispunten, om ze daarna weer goed te maken. Juist op het moment dat Wall Street bij kop en kont de kliko in ging. 

Zoals het hele jaar al, zit het probleem vandaag vooral hier: onze individuele aandelen. De AEX mag dan, vooral gesteund door grootmachten ASML en Prosus, er nog genadig vanaf komen, onderliggend komt de ellende u weer van alle kanten tegemoet. En met die volatiliteit gaat het soms met procenten tegelijk. .

Zonder ook maar één nieuwsfeit, want daar zijn er niet veel van vandaag. Heineken, KPN, VastNed en ICT hebben cijfers die, op de laatste verrassing na, niet ver uit de prik waren. KPN houdt het nog groen zowaar - met dank aan haar schokbetonnen bèta van 0,5. Heineken is natuurlijk weer aan rotkwartaal bezig.

Flow Traders heeft een hele goede dag met die volatiliteit, Fugro verrast gelukkig ook eens aangenaam en daarmee is de lol er vanaf. Shell minder dan een tientje, Unibail weer door de shredder, de financials opnieuw aan gort, BAM deed even een euro: velen van ons zitten nu wezenloos naar ons bordje karige eten te kijken.

Of zijn we er al aan gewend? Van ach en wee is nog nooit iemand rijk geworden op de beurs. Neem een voorbeeld aan Heineken. Verloren jaar, maar ze blijft focussen op de lange termijn en grijpt de crisis aan om ook impopulaire maatregelen te nemen: ze doet een overname en bezuinigt 20% op kantoorpersoneel.

Vanavond om 21:00 uur zijn er nog cijfers van onder meer Gilead, eBay en Ford, maar dat geloof ik verder wel.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links