Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TRAMMELANT IN TECHLAND II

Internet conferentie New York

Begin deze week ben ik op een internet conferentie geweest van Paine Webber in New York. Het groeit allemaal als kool en er zitten heel aardige ideeën tussen. Neem Doubleclick bijvoorbeeld. Deze mensen verzorgen reclame op het net en wel zodanig dat ze weten wat jou persoonlijk interesseert (doordat ze zien waar je in de searchengine naar op zoek bent) en dat gebruiken door real-time een relevant bericht naar je te sturen. Jij zit daar dus onschuldig achter je PC en ziet die reclame, waarvan je denkt dat iedereen die ziet maar hij is speciaal voor jou bedoeld! Erger nog, Doubleclick slaat deze gegevens ergens op in een grote zoemende doos in de Mid-West en de volgende keer dat je aan het surfen bent op een heel andere site wordt je er weer aan herinnerd dat de lingerie bij Victoria'secret in de aanbieding is omdat je de vorige week veel belangstelling had getoond voor de kamisoles.

CMGI

Big brother? Je dacht altijd dat het iets naars was, maar aan de prijs van het aandeel te zien wil iedereen er een stukje van hebben. Iets anders is CMGI, een fonds dat hier eerder besproken is en geloof ik in de ban gedaan. Ik zit er nog in, niet omdat ik denk dat het nog enige "value" vertegenwoordigt, maar omdat ik van mening ben dat mensen internet aandelen kopen om tenminste iets van het internetfenomeen in handen te hebben. Om niet later tegen hun kleinkinderen te hoeven zeggen dat opa zat te slapen toen de praalwagen langskwam. CMGI is dan wel een aardig vehikel omdat het een broedplaats is voor internetkuikentjes die later allemaal kippen met gouden eieren moeten worden. En onderschat de belangrijke fundamentele betekenis van de stock split niet! Het aandeel gaat weer 2 voor 1 splitsen en dat stuurt het aandeel natuurlijk (!!??!!) weer hemelwaarts.

Network Solutions

Ander aandeeltje waarvan ik nog steeds niet helemaal begrijp waarom ze het zo goed doen is Network Solutions, een bedrijf dat de zgn. domeinnamen voor het internet registreert. Hoe daar droog brood in te verdienen is mag Joost weten, maar ik ben blij dat ik me door een van die hardnekkige brokers heb laten overtuigen het te kopen, want het aandeel gedraagt zich alsof je er je plaatsje in hemel kan laten registreren.

Marc Wesseling

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marc Wesseling

Marc Wesseling is directeur van Optimix Vermogensbeheer NV en beheerder van het Optimix Technology Fund NV.Wesseling schrijft zijn columns op persoonlijke titel.

Meer over Marc Wesseling

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links