Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fonz accellereert

De kredietcrisis zwalkt op z’n laatste benen, de miljardenafschrijvingen van financials worden met opgelucht gejubel ontvangen. Steeds meer optimisten hangen de vlag uit. We zitten met z'n allen klaar voor de rally. Alleen de beren zitten nog kou te kleumen rondom hun snel dovend kampvuurtje. IEX Funds of Fonz speculeerde op een opleving van de financiële industrie, maar komt daar nu, temidden van al dat enthousiasme, toch wat van terug.

Insiders verwachten nog tal van afschrijvingen, als venijnig staartje van de kredietcrisis. Daarna kunnen we weliswaar langzaam omhoog, maar of de financials ooit nog hun oude winsten van 2006 gaan bereiken? Er zal meer regulering gaan komen, strenger toezicht en de uitwas van derivatenbommetjes wordt in elk geval voor een aantal jaar aan banden gelegd. Dat laatste is goed op de lange termijn voor economie en beurs, maar bij de banken zal Tom Poes een list moeten bedenken om nieuwe kaskoeien te ontwikkelen. Daar zal een paar jaar overheen gaan en Fonz gaat daar niet op wachten. Dat betekent zoveel als exit Fidelity Global Financial Services Fund in onze portefeuille.

Wat nu? Het vrijgekomen geld hevelen we over naar Threadneedle Pan European Accelerando Fund dat alleen al voor de coole naam een Lipper Award verdient. Het is bovendien een heel gecontreerd fonds (30 posities) met stevige posities in individuele namen. Een heel fraai rijtje namen zelfs. Het fonds voldoet aan onze hoofdwens. We willen graag een positie in Europese large caps en de stockpicks liggen ook lekker in ons gehoor. Fonz is al jaren fan van H&M (het aandeel, niet de hempjes), BG Group hokt met Petrobras, Rio Tinto verkoopt zijn huid duur en Vodafone is een emerging market play bij uitstek.


Fonz is het beleggingsfondsen-alias van Peter van Kleef en Michiel Pekelharing, financieel journalisten en redacteuren bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat Van Kleef en Pekelharing posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op deze column, klik hier.


Fonz is het beleggingsfondsen-alias van Peter van Kleef financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat Van Kleef posities heeft in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van zijn beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Beleggings-Fonz

Beleggings-Fonz is - u raadt het al - het beleggingsfondsenalias van redacteur Peter van Kleef, waarbij het witte t-shirt, zwartlederen jack en royale kuif (full disclosure: pruik) een vette knipoog zijn naar de ultracoole Fonzie uit Happy Days. Peter van Kleef is financieel journalist. Naast vliegende freelance klussen ...

Meer over Beleggings-Fonz

Recente artikelen van Beleggings-Fonz

  1. mrt '14 To Russia With Fonz 2
  2. jan '12 Doet u mij maar dividend 4
  3. okt '10 Succesvol gespreid richting 2011 5

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links