Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Wat nu weer?

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

Om zeeziek van te worden, inderdaad voor $100 miljard dit keer. De president herhaalt dat hij wil praten.

Zeeziek? Ja, zie hier de S&P future vannacht. Zo 1,5% weg:


Vandaag doen we het met een Payroll Report, Amerikaanse werkgelegenheidscijfers en tot voor een paar jaar terug een grote, dikke, vette market mover. Das war einmal. Wellicht dat het korte geld graag glad zit dit weekend met die rollebollende Amerikanen en Chinezen.

De start is in ieder geval vals, maar geen drama. De dollar trekt weer wat aan en verder is er eigenlijk niet zoveel te zien. China is dicht. 


Nieuws, advies, shorts en agenda

Het belangrijkste nieuws, ofwel DPA en Samsung hebben cijfers. Meer is er eigenlijk niet.

  • DPA Group is in 2017 op een hogere omzet uitgekomen. Eerder had DPA zijn cijferpublicatie uitgesteld. De omzet ging met ruim 9% omhoog tot ruim 137 miljoen euro en de brutowinst kwam 9% hoger uit op 36,4 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) viel met 10,2 miljoen euro lager uit dan een jaar eerder.
  • Veon verkoopt dochterbedrijf Tacom in Tadzjikistan aan ZET Mobile De verkoop heeft te maken met de strategie om bezittingen af te stoten in markten waar het slechts een klein marktaandeel heeft. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
  • ASR heeft 500 miljoen euro opgehaald met een in juli opgericht fonds. De verzekeraar wil het geld investeren in onder meer obligaties van bedrijven die hoog scoren op vlak van duurzaamheid.
  • Samsung Electronics heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een fors hogere winst in de boeken gezet, met name dankzij een sterke vraag naar zijn geheugenchips. Bij de verkoop van displays gingen de zaken echter minder.
  • BlackRock lanceert een reeks nieuwe fondsen waarbij uitgesloten is dat het geld wordt gestoken in wapenfabrikanten. Ook in bedrijven die wapens verkopen zoals WalMart, Dick's Sporting Goods en Kroger wordt daarmee niet geïnvesteerd.

Analistenadvies is er nog niet, maar aan short-meldingen geen gebrek. Lieve help:

De agenda kent nog twee puntjes: Amerikaanse werkgelegenheidscijfers waar niet zo heel veel van wordt verwacht en de Fed-voorzitter houdt nog een praatje. Maar dan vieren wij al weekend op - hopelijk - het terras.

  • 00:00 China markten gesloten
  • 08:00 DPA: KW4-cijfers
  • 08:00 Samsung: KW1-cijfers
  • 14:30 VS Payroll Report mrt 167K, 4,0% & +0,2%
  • 19:00 VS Baker-Hughes Rig Count
  • 19:30 VS speech Fed-voorzitter Jerome Powell

En dan nog even dit

Aldus Monsieur Turbeau:

Vooruitblikje Payroll Report:

Goh:

Goh II:

Een ongeluk komt nooit alleen:

Mensen stemmen met de mond inderdaad vaak anders dan met hun portemonnee:

Toch?

-1,6%:

Ach...

Veel plezier en succes en alvast fijn weekend. De Vlaamse lezers mogen raden welke Ollander zondag hun Parijs-Roubaix wint. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 april 2018 08:50
    Wanneer je puur economisch naar het VS China verhaal kijkt zouden de europese beurs toch hoger moeten staan wanneer China en de VS goederen voor elkaar duurder maken worden de goederen in de EU voor beide goedkoper tevens komt er meer aanbod van goederen die ze niet meer aan elkaar verhandelen waardoor onze import ook nog eens goedkoper wordt. Of ben ik nou gek?
  2. forum rang 4 bedoekt 6 april 2018 09:06
    quote:

    sjaak100 schreef op 6 april 2018 08:50:

    Wanneer je puur economisch naar het VS China verhaal kijkt zouden de europese beurs toch hoger moeten staan wanneer China en de VS goederen voor elkaar duurder maken worden de goederen in de EU voor beide goedkoper tevens komt er meer aanbod van goederen die ze niet meer aan elkaar verhandelen waardoor onze import ook nog eens goedkoper wordt. Of ben ik nou gek?
    Helemaal eens... Als twee honden vechten om een been gaat de derde er mee heen :)
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links