Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX zoekt bodem

TA: AEX zoekt bodem

Nu de AEX index het stijgende trendkanaal heeft gebroken, lijkt de Nederlandse beurs rijp voor een diepere correctie. We zien een sterk vangnet op het niveau van de voorgaande koerstop van eind mei rond 537,84. Een eventuele hogere bodem (boven 537,84) zal een pullback scenario opleveren.

Slimste Belegger Webinar

Vanavond om 20.00 uur treed ik, samen met IEX-collega Nico Inberg, op in het gratis Slimste Belegger-webinar.  Daar zullen Nico en ik de balans opmaken van de toestand op de beurzen. Deelname aan het webinars is gratis, u kunt zich hier aanmelden.

Op het webinar zal ik onder andere ingaan op het technische plaatje van de AEX, waar eind vorige week de uptrend is gebroken. Op het webinar vanavond zal ik de strategie bespreken, hoe met deze dip om te gaan. 

Verder zal ik uitleggen hoe voor elke Turbo positie de ideale hefboom bepaald kan worden. Ik doe dat objectief aan de hand van de risk/reward ratio.

Bodem AEX index

Begin september wist de AEX index de stijgende trend te bevestigen met de doorbraak boven de top van mei (537,84). In deze bullmarkt zien we vooralsnog dat elke terugval een hogere bodem achterlaat. Dat zal ook nu waarschijnlijk het geval zijn.

Op onderstaande grafiek is goed te zien waar deze terugval opgevangen kan worden. Indien op deze dip een Turbo Long ingenomen wordt op of rond 540, dan is het risico (een daling onder 537,84) kleiner dan 1%.


ASML

Een van mijn posities in de Slimste Belegger is een Turbo Long ASML. Momenteel test ASML de onderkant van het stijgende trendkanaal. Indien deze uptrend standhoudt, is er op dit moment een neerwaarts risico van minder dan 1%. Tot aan de weerstand 160 bedraagt het potentieel 5%.

De risk/reward verhouding (R/R) bedraagt dan 5, waarmee een hefboom bepaald kan worden. Als vuistregel pas ik altijd toe dat de hefboom nooit groter mag zijn dan de R/R.
 



Wall Street

Een andere positie in de Slimste Belegger is een Turbo Long S&P500. Op dit moment en indien de uptrend standhoudt, bedraagt het neerwaarts risico 1,5%, tegenover een potentieel van 12%. In het webinar vanavond zal ik hier op ingaan.


Euro/dollar

Tenslotte heb ik in de Slimste Belegger een short positie in de euro/dollar. Ook bij neerwaarts gerichte posities pas ik de risk/reward regel toe, maar dan omgekeerd.

Het neerwaarts risico voor de euro/dollar naar de steun 113,12 bedraagt 4%, tegenover een potentieel van 1,5% tot aan de weerstand 118,75.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Amerikaanse financials brengen Wall Street op stoom 43
  2. 13 mei Mid- en smallcaps nog in de wacht 25
  3. 10 mei Is de correctie op Wall Street voorbij en staan we aan de vooravond van een nieuwe rally? 39

Gerelateerd

Reacties

226 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Royce IEX 13 november 2017 09:24
    T.a.v. de vraag over de Risk/Reward (R/R):
    Ik gebruik de verhouding tussen risico en potentieel om de ideale hefboom voor een Turbo te berekenen. Met deze 2 kerngetallen beschik ik over een zeer objectieve maatstaf.
    Stel:
    -de koers staat op 10
    -er is ruimte tot 12 (dus 20% potentieel)
    -de stoploss is 9,50 (dus 5% risico)
    -de verhouding tussen 20% winst en 5% risico bedraagt 4 (20:5=4)
    -mijn ideale hefboom is dan circa 4

    Helder?
  2. Senior 1936 13 november 2017 09:33
    quote:

    Royce IEX schreef op 13 november 2017 09:24:

    T.a.v. de vraag over de Risk/Reward (R/R):
    Ik gebruik de verhouding tussen risico en potentieel om de ideale hefboom voor een Turbo te berekenen. Met deze 2 kerngetallen beschik ik over een zeer objectieve maatstaf.
    Stel:
    -de koers staat op 10
    -er is ruimte tot 12 (dus 20% potentieel)
    -de stoploss is 9,50 (dus 5% risico)
    -de verhouding tussen 20% winst en 5% risico bedraagt 4 (20:5=4)
    -mijn ideale hefboom is dan circa 4

    Helder?
    ja, bedankt voor de uitleg (en ook voor uw (werk)dagelijkse columns)
226 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links