Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Allemaal banken

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Valt wat tegen...? Fagron is als eerste Damrak bedrijf door met KW3's (Takeaway dinsdag was alleen een trading update) en heeft last van vertragingen. Omzet is nagenoeg onveranderd. Klik op het plaatje voor het persbericht. Hier leest u ANP.

 

 

En kijk eens aan, eindelijk een uitweg uit de impasse?

 

 

De geïnteresseerden luisteren straks naar Mevrouw van Zetten:

 

 

Zoals het 2017 betaamt spoken de koersen voorbeurs weer bitter weinig uit. De Dow Jones zette wel voor de 48e keer dit jaar een all time high neer. Gaat de index Abraham zien? Dat kan deze week nog, maar voor hetzelfde geld gebeurt het nooit. Iedere nieuwe top kan de laatste zijn. Laat het nooit wennen.  

 

 

Nieuws en agenda

Ook goedemorgen. Neem nog een bakkie. Het KW3-cijferseizoen begint vandaag in de VS echt met deze vier. JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon draagt vast zijn Amerikaanse vlag manchetknopen, die hij van toenmalig president Barack Obama kreeg. Enfin, doorgaans verslaan deze banken de consensusverwachtingen.

De koersen en brede markt al helemaal reageren er zelden heftig op. Wells Fargo is op papier dit rondje het interessantst door al het gedonder en al die affaires daar. Verdorie, het is bijna een natuurwet. Zoiets?

Een bank is een hut waar vroeg of laat altijd wel een keer gesodemieter is, omdat ze er vroeg of laat niet met hun poten van andersmans poen kunnen afblijven. 

 

 

Het verdere nieuws dan: 

  • Fugro verkoopt zijn bedrijfsonderdeel dat kabels legt en geulen graaft voor pijpleidingen in de zeebodem aan GMG. Fugro ontvangt een belang van 24% in het bedrijf, goed voor een bedrag van 65 miljoen dollar. Daarnaast krijgt het bedrijf binnen een jaar een uitgestelde betaling van 7,5 miljoen dollar.
  • Topman Thierry Vanlancker van AkzoNobel vindt activistische aandeelhouders nuttig voor een bedrijf. "Ze stimuleren bestuurders naar de bredere context te kijken, zodat die geen tunnelvisie ontwikkelen", zo zegt hij in een interview met de Volkskrant.
  • Het is mogelijk dat de rente in de VS dit jaar niet nogmaals verhoogd wordt. Dat blijkt uit de notulen van een vergadering in september die woensdag werden vrijgegeven. Fed-voorzitter Janet Yellen is een voorstander van een renteverhoging, maar een deel van de bestuurders is nog niet zo zeker.


Analistenadviezen zijn er op dit uur nog niet. De agenda dan en daar ziet u de naam van een bekende centrale bankier in opduiken. U weet het nooit met hem. Afwachten. Verder is er niet veel.

  • 08:00 Fagron KW3-cijfers
  • 08:45 Frankrijk inflatie CPI sep 1,1%
  • 12:00 EU industriële productie aug 0,5% MoM
  • 14:00 JPMorgan Chase KW3-cijfers
  • 14:00 Citigroup KW3-cijfers
  • 14:30 VS inflatie PPI sep 0,4% MoM
  • 14:30 VS jobless claims
  • 16:30 Speech ECB-president Mario Draghi

 

En dan nog even dit

Zoals het een lagelonenland betaamt :-)

 

 

Voor de liefhebbers:

 

 

De Fed ging de ECB voor.

 

 

Flexibele dingen die smartphones:

 

 

De betere beursverhalen!

 

 

Net als deze:

 

 

Hm, deze grafiek is mij iets te gestroomlijnd.

 


Gaan dagen voorbij dat ik dit niet op zak heb:

 

 

Succes vandaag.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 12 oktober 2017 10:10
    De omzet van Fastned stijgt als een raket.

    Vol trots wordt er gemeld dat ze een niet te behappen omzet behaald hebben van een slordige 120k alleen al in het laatste kwartaal.

    Maken jullie hier ook winst op zouden ze bij Klaverblad wel vragen.
    Nou, dat willen onze obligatiehouders liever helemaal niet weten.
    We blijven gewoon obligaties aan de lopende band uitgeven, dit jaar hebben we weer 5 Miljoen Euro opgehaald en we garanderen de believers hierop jaarlijks een vorstelijk rendement van 6%.

    Dat is best wel interessant lijkt mij, het is meer dan wat je bij de bank krijgt.

    Maar waar betalen jullie dit eigenlijk van, kuch, maar, o ja, van de Duitsers hebben we ook weer een paar miljoen aan belastinggeld gekregen waarmee we ons net snel uit kunnen breiden.
    Hoeveel geld hebben jullie nu precies door de jaren heen al opgehaald en beloven jullie iederéén 6%, nou heel erg veel, het is vast wel ergens terug te vinden op onze site.

    Zelf rij ik ook wel eens over de snelweg bij ons in de buurt waar ze zo'n laadstation hebben, net gesitueerd na een normaal tankstation waar het altijd een komen en gaan is van auto's die in rap tempo afgetankt worden.

    Bij Fastned zie ik slechts zelden hooguit 1 of 2 auto's staan.
    Trek je eigen conclusie, ik heb niet de illusie dat er ooit grof geld aan verdiend zal gaan worden.
    Volgens mij zijn het niets anders dan dikke subsidieslurpers die zichzelf draaiende houden op kosten van de maatschappij.

    Ik ben benieuwd of ze het redden of dat ze door de tijd ingehaald zullen worden en het niets anders zal zijn dan een moderne variant van een piramidespel en dat hun aanhangers alles kwijt zijn.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links